Doručak s pankreatitisom

Doručak s pankreatitisomPankreatitis često se javlja zbog nepravilne ishrane i zloupotreba alkohola. Olabavite simptomi bolesti se može postići dobro napisan ishrani. Ishrana je važna komponenta u liječenju bolesti. U remisiji dijeta je završen, a sadržaj velikog broja kalorija. Količinu proteina u ishrani treba da bude visoka, a sadržaj masti se smanjuje.

Za doručak pankreatitis konzumira mliječne proizvode - sir, jogurt, mlijeko. Također za doručak su savršeni za mljekarstvo i sadržaja mliječne bez bazi žitarica raznih žitarica - heljda, zob, riža. Doktori ne preporučujemo da posegne za upotrebu, bombonima i hrane koja sadrži velike količine šećera. Za doručak, savršeno nemasno meso ili ribu, kao i prilog, možete koristiti kuhani krumpir.

Periodično, za doručak možete kuhati omlet proteina. Poželjno u jutro ishrani uključuju voće i povrće, što će pomoći zasititi tijelo s vitaminima i vlaknima. Pića za doručak treba da bude ukusan. To je najbolje ako je povrća, voćni sok, žele od proklijale zobi ili nezaslađenog čaja.

Večera s pankreatitisom

Večera s pankreatitisomZa večeru i apsolutno kontraindicirana da koriste proizvode koji stimulišu lučenje pankreasa. Možete kuhati za večeru raznih jela od kravljeg sira, mesa, kuhano ili na pari povrće, riba, žitarice, kuhani krumpir. Za desert, pripremio svježe bobice i voće. Kao što se koristi pića pankreatitis nezaslađen sok, žele, čaj. Noću treba piti kefir ili jogurt.

Tokom perioda akutnog pankreatitisa večeru poželjno da se obogati sok krumpir, jogurt kući. Prehrana pacijenti trebaju biti male porcije i frakcijski. Na meniju večeri, dakle, mora biti potpuna. To će pomoći da se smanji opterećenje na pankreas. To se ne preporučuje uključiti u ishranu proizvoda na bazi grah i kupus vrsta, jer doprinose stvaranju jakog gasa. Maslac se mogu dodati hrani, ali iznos ne smije biti veća od 15-20 grama.

Sva jela za doručak, ručak i večera mora biti kuhano ili na pari. To zabranjena upotreba prženu hranu, previše slano i kiselih proizvoda. Mesa, ribe i gljiva čorba, kobasica, rotkvice, repa, kiseljak su također isključeni. Gazirana i alkoholna pića dovesti do pogoršanja simptoma i nisu kompatibilne s pankreatitisa.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Kravlji sir s pankreatitisom, možemo imati kada pankreas?Kravlji sir s pankreatitisom, možemo imati kada pankreas?
Dijeta svaki dan za zdravlje ženaDijeta svaki dan za zdravlje žena
Dijete iz različitih zemalja za zdravlje ženaDijete iz različitih zemalja za zdravlje žena
Desert za doručak pomaže izgubiti težinuDesert za doručak pomaže izgubiti težinu
Gubitak težine za žene koriste dijetamaGubitak težine za žene koriste dijetama
Ono što u ishrani sto je potrebno kada čir na želucu?Ono što u ishrani sto je potrebno kada čir na želucu?
Wellness i brzo dijeta za žene nakon 30 godinaWellness i brzo dijeta za žene nakon 30 godina
Meni hrane u disbakteriozaMeni hrane u disbakterioza
KozmetikaKozmetika
Osam najgore namirnice za dijabetesOsam najgore namirnice za dijabetes
© 2018 GuruHealthInfo.com