Bol u leđima nakon porođaja.

Tokom trudnoće i nakon porođaja žena tijelo prolazi kroz niz promjena. Prirode, pod uslovom da su proći bez ozbiljnih posljedica za zdravlje mladih majki. Međutim, u stvarnosti, mnoge žene suočavaju sa velikim brojem problema nastalih u toku trudnoće ili nakon poroda. Nazad poremećaji bol i držanje - najčešći od njih ..

Video: Bol u leđima nakon porođaja. Intimni život i nazad

Bol u leđima nakon porođaja.

Ako bol u leđima iznenada pojavio i stoji joj nema snage, možete upisati pomoć lijekova. Dojilje sa jake bolove u leđima, možete koristiti paracetamol nimesil, diklofenak - naravno, u razumnim granicama. Ograničite fizičke aktivnosti, legnete u udoban položaj, opustite se. U bliskoj budućnosti aktivni mama će vam reći što znači prevencije bolova u leđima tamo, i kako održavati pravilnom položaju nakon rođenja.
Držanje promjene tokom trudnoće - to je zbog rasta fetusa i raseljavanje težišta trudnica. Slabine nekoliko zavoja, u ostalim dijelovima kičme, naprotiv, se ispravljaju. To je neophodno kako bi se trudna žena bez problema išao direktno, kao i za amortizaciju suspenziju unutrašnjih organa priključen na njega ..

Držanje promjene tokom trudnoće - to je zbog rasta fetusa i raseljavanje težišta tijela buduće majke. Slabine nekoliko zavoja, u ostalim dijelovima kičme, naprotiv, se ispravljaju. Ovo je kako bi se osiguralo da trudnica bez problema išao direktno, kao i za amortizaciju suspenziju unutrašnjih organa priključen na njega ..
Šta se dešava sa držanje za vrijeme i nakon trudnoće?
Držanje promjene tokom trudnoće - to je zbog rasta fetusa i raseljavanje težišta tijela buduće majke. Slabine nekoliko zavoja, u ostalim dijelovima kičme, naprotiv, se ispravljaju. Ovo je kako bi se osiguralo da trudnica bez problema išao direktno, kao i za amortizaciju suspenziju unutrašnjih organa priključen na njega.
Ako se koristi u trudnoći, te promjene se javljaju postupno nakon poroda Težište tijela mlada majka kreće u roku od nekoliko sati. To dovodi do preraspodjele opterećenja na kičmu, promjena u interakciji svojih spojeva. Od sada, žena se pojavljuje držanje dojilja.
O čemu svjedoče bol u leđima nakon poroda?
Sve je dobro, ali to je samo trudnoće i porođaja može postati neka vrsta okidača poluga za mnoge bolesti, uključujući i pojavu problema nazad. Na raspolaganju trudnoće i porođaja lakše povrede kičme može dovesti do ozbiljnih kršenja mobilnosti zglobne i dovesti do toga da bol u leđima nakon porođaja.
Tokom vremena, situacija se pogoršava: dostupan na žene prije trudnoće skolioza, što se spuštaju i drugih kršenja držanje dodaje dugo nosi bebu u naručju, nedostatak odgovarajuće sna, stres i umor. i bol u leđima nakon poroda izazivaju probleme sa mnogim unutrašnjih organa: Srce, pluća, želuca, žuči, materica i jajnika.
Nepravilno držanje nakon poroda može dovesti do akumulacije tečnosti u tijelu - to je, s druge strane, je opterećen sa pojavom viška kilograma. A dobro poznati problem za mnoge dojilje - lactostasis - kao često javlja zbog nepravilne položaj. Također se pokazalo kao direktna veza bol u leđima i postporođajne depresije - jer kad kršenja doći držanje uklještenja živaca u kičmi.
Nakon poroda, bol u leđima - šta da radim?
Žene koje su zabrinute bol u leđima nakon poroda, Trebalo bi odmah se obratite lekaru, neurolog. Možda to nije tako strašno, a mlada majka nošenje ograničena nakon porođaja zavoj ili steznik za održavanje držanje, izvođenje kompleksnih postnatalni gimnastičke vježbe (generalno za bilo majka bi suvišno).
Ako bol u leđima nakon porođaja, i pomoći da se masaža i samo-masaža leđa i, posebno, za upotrebu terapije. Minus posljednje je samo to u toku i za 3-4 nedelje na kraju njegova majka ne bi trebalo da nose teret koji teže više od 3 kilograma - čini se prilično nerealno, pogotovo ako žena se bavi u podizanju djeteta sama.
Ako bolovi su spremni i redovna, u leđa, "puca", treba više ozbiljan tretman. Najvjerojatnije, to je problem sa intervertebralnog diska. Prije svega, morate imati MRI (magnetska rezonanca) - nije kontraindiciran tijekom dojenja i pomoći eliminirati (ili dokazati) postojanje intervertebralnom kile. Doktor će propisati sveobuhvatan tretman. Tok manualne terapije (tek treba riješiti problem sa nekim ko je umjesto mama drag na rukama djeteta u nekoliko tjedana - su se vratili problema je hitno!), Za lijekove, fizikalnu terapiju će olakšati stanje majke.
Bol u leđima nakon poroda može biti signal problema s unutrašnjim organima. Ako MRI bio "čist", lista studija dopuni ultrazvuk unutrašnjih organa i biokemijskih test krvi - oni i pomoći će odrediti izvor problema.
Ako bol u leđima iznenada pojavio i stoji joj nema snage, možete upisati pomoć lijekova. Dojilje sa jake bolove u leđima, možete koristiti paracetamol nimesil, diklofenak - naravno, u razumnim granicama. Ograničite fizičke aktivnosti, legnete u udoban položaj, opustite se.

Prevencija bolova u leđima nakon poroda

Trudnoća stavlja težak teret na kičmu. Zauzet život s malom djecom dodatno opterećuje kralježaka, pogotovo ako ne uvijek stoje dobro držanje. Posljedica toga će biti bol u kičmi. Dalje je predloženo nekoliko savjeta koje možete ergonomski organizirati njihov svakodnevni život sa bebom i malo dijete: Visina stola za promjenu mora biti takva da ne bi morao da se savili. Optimalno držanje se dobija kada se povremeno nekoliko liftova i spustite jednu nogu i nasloniti na lakat. Kada hranjenja, obratite pažnju na opušteno držanje. Stopala bi trebalo biti nešto osim na podu ili na oslonac za noge, laktove treba izvući sa strane, i morate sjediti uspravno - vrat i krnja treba da čine jednu liniju. Jastuk u krsne kosti će biti od koristi. Recliners su ugodno u prisustvu klin na površini sjedala, koja zgušnjava prema nazad. Isprva, pobrinite se da vaše dijete leži u krevetu moguće. Tek kasnije iz sigurnosnih razloga leži podloga mora biti blizu poda. Ako vam je potrebno da se podigne dijete da ga premjestiti, kleknuti, držite gornji dio njegovog torza uspravno i dalje od svog čučnju u stojećem položaju. To će vam omogućiti da se održi pravilnom položaju na sva opterećenja. Ako je potrebno da bude sa svojim djetetom, najbolje je da ga stavite na butinu. Pokušajte da podigne jednu nogu na stepenicama, na rubu pločnika ili na bilo postolje. Međutim, jačanje trbušnih mišića i olakšice i krnje! To bi bila velika prevenciju bolova u leđima nakon porođaja. Kako se nositi sa vaskularnim grčeve? Nakon poroda, niste slobodni od mogućih vazospazma: tkanina je još uvijek mekan, vene može pokazati poštovanje i nakon istovara. Prema tome, u prvim tjednima nakon rođenja, uvijek nosite uske elastične pantalone. Radije nego sjesti, bolje je da se ukine nogu. Da li koliko je to moguće kretanje u nogama. Ona nudi dvije dodatne vježbe protiv vasospasms: Lažeš na hard liner. Naizmjence podignite jednu nogu proširena i okrenite stopala. - Ovo je vežba možete učiniti samo kada je trbušni mišići ponovo ojačati. Laž, kao što je opisano gore, i čini prijedlog u vertikalnoj ravni, kao i kada Biciklizam - prva 2 minuta, a onda do 5 minuta.

Bol u leđima: Obstetric komplikacije

Nakon porođaja, žene često žale na bolove u leđima. Razlozi za to mogu biti puno, ali po pravilu, bol u leđima nastaju kao rezultat promjena u organizmu za vrijeme trudnoće - hormonalne promjene, povećana proširivost i elastičnost tkiva, povećanje tjelesne težine, a istovremeno, smanjenje motoričke aktivnosti. Da bi dijete rodila, mijenja čak i kostur jedne žene - otvoren pubične kosti i trtičnu kost je savijena. Sve ovo može uzrokovati ozbiljne bolova u leđima.

Pogrešno položaj coccyx ispravlja osteopatu. Jedna ili dvije sjednice manualne terapije - i bol u leđima će nestati. Osim, naravno, razlog je bio upravo to. Razlog može biti drugačije.

Na primjer, kako su saggy stomak nakon poroda i bol u leđima? Čudno, ali istinito - ova veza postoji. Činjenica da je opuštena stomak počinje da prebace i crijeva, protezala ligamente koji podržavaju unutrašnje organe. A crijevo ligamenti pričvršćen direktno na kičmu, pa pomak tjelesne težine čini dodatno opterećenje. Da se očuva vertikalni položaj lumbalni mišića morati da se napregne. Ovaj konstantnog napona i uzroci bolova u leđima. Osim toga, to može ubrzati razvoj osteoartritisa i išijas.

Video: Energetski Doktor: Bol u leđima nakon poroda

Još jedan razlog zašto ima bolove u leđima i mogu je daleko od kičme. Lumbalni-ilijačna mišića - jedan od mišića se nalazi u trbušnoj šupljini. Povrh toga su bubrezi. Ako jedan od bubrega se nalazi u pogrešnom položaju, spušten ili raspoređene, tu je produžen napon lumbalni-ilijačnoj mišiće. Posljedica je tupu bol u donjem delu leđa, posebno izraženo u večernjim satima, kada je umor mišića akumulira. Bol se može javiti ne samo u leđa, ali u području prepona, pa čak i na koleno. Ovaj problem može riješiti osteopatu.

Grinja uveo i stalno opterećenje na kičmu, iz koje se, nažalost, nisu osigurani po bilo kojoj mlada majka. Potrebno je podizati i nositi dijete čija težina raste svaki mjesec, a da ipak postoji veća kolica i torbe namirnica, i pranje podova. Ako već imate bolove u leđima - se pobrinuti za to. Koristite praćku je savršen uređaj značajno smanjuje opterećenje na kičmu za nošenje djeteta. Možete ga koristiti za svakodnevno nošenje beba kod kuće, pa čak i umjesto kolica. Posebno dobro sling-šal, težina deteta se distribuira kao ravnomjerno je to moguće, i dijete, i moja majka osjeća ugodno. Uz brus sa dugom drškom vysmozhete proizvesti mokro čišćenje bez nepotrebnih padinama. A ako kupite proizvodi se ne mogu prenijeti na drugog člana porodice, koristite ruksak umjesto torbi. Druga opcija iz mog osobnog iskustva: da nije bilo boli u leđima, kada odete u kupovinu, sadite beba u povezu, i koristiti kolica kao kolica za teške kese.

I što je najvažnije, ako postoji bol u leđima - svakako posjetite doktora. Nije isključeno da će morati X-ray i tomografija - izračunati ili magnetna rezonanca. Ove studije će pomoći da eliminiše razvoj intervertebralnog kila, ili da potvrdi svoju prisutnost. Intervertebral kila - ozbiljno stanje koje zahtijeva opsežne tretman i masaža terapija u ovom slučaju ne pomaže uvijek. Ponekad može biti potrebno čak i operativni uticaj, a nedavno je sve više i više popularan je myorelaxation trakciju - liječenje degenerativnih bolesti diska u okruženju opuštanje mišića. Ali ne slijepo vjerovati oglašavanje - obratite se lekaru nužno mora prethoditi bilo liječenje bolova u leđima.

tehnike self-masaža se dijele na nekoliko vrsta: milovati, trljanje, gnječenje, effleurage i pat. S druge strane, od kojih svaka sadrži različite tehnike.

Milovati - self-masaža tehnike koje doprinose prvenstveno poboljšati cirkulaciju krvi u kapilare povećava količinu kisika, koja onda ulazi u tkivo. Milovati treba izvoditi polako, ali ritmički, kliznim pokretima.

Ovisno o tome pravcu milujući kretanja razlikuju vrste udaraca: pryamolineynoe- zigzagoobraznoe- spiralevidnoe- kombinirovannoe- krugoobraznoe- koncentrične i uzdužnih. Također, metode pomagač koristi kada milujući: grebneobraznye- grableobraznye- schiptseobraznye i peglanje.

Next metoda samo-masaže trljanje. Ova metoda se izvodi na različite načine. Ovo trljanje prstima, dlan rebro i uz podršku dijela ruke. Postoje vrste brušenje: ravno, kružni, spiralni, rasplodnih, blanjanje, piljenje, peresekanie. Kao i na način hoda, tu schiptseobraznoe i češalj u obliku grablevidnoe trljanje.

Cijeđenje - Tehnike self-masaža, ove metode su malo podsjeća na milovati, ali ovaj pokret više energičan i nastupao sa većom brzinom. Osnovne tehnike cijeđenje: pređu vyzhimanie- stisnuti vodi rebra ladoni- stisnuti vodi bazu dlana i stezanja, koja se održava sa dve ruke.

Razminanie- možda jedan od osnovnih tehnika u masaža. To se obavlja pomoću palca, prstiju i vrha dlana. U ovoj metodi, pokreti su kratke, ali brzo i klizanja. Metode gnječenje: uzdužnih i poprečnih.

A neki samo-masaža tehnike vibracijama. Oni su zaključili da je masira područje prijavio fluktuacije i amplitude različite brzine preko ruke. Razliku između kontinuirane i povremena vibracija. Kontinuiranim uključuju: potryahivanie- vstryahivanie- guranje i trese. I na povremena: punktirovanie- pokolachivanie- rublenie- pat i quilting.

Video: Bol u krstima nakon porođaja. Tretman. Emendichesky masaža

Nakon poroda žene ne moraju da rade teške poslove. Činjenica da je negdje drugdje 5 mjeseci nakon isporuke leđa i trbušne mišiće će ostati vrlo ranjivi.

To trebaju biti u skladu s vrlo jednostavnih pravila koja vam može pomoći da riješi raznih bolova u kičmi i zglobovima:
- prije nego što bebu u naručju stolicu u prvom, savijanje koljena i čuvanje leđa ravna;
- potrebno je podesiti visinu krevetac, tako da je ona bila u vašem rastu. Ležište treba staviti na posebnom štandu, onda vaša leđa neće biti preopterećen;
- Pokušajte da nosite bebu kengura. Dobiti one koji ne mogu preopteretiti mišiće leđa, već naprotiv, podrška;
- Pokupiti udoban položaj da hranim svoju bebu. Hranjenje ne bi trebalo da izazove nelagodnost. Mnogi mladi majka hranjenje beba leži na boku. Možete udobno hraniti u stolici. Glavna stvar da ste vi i vaša beba osjećaju ugodno;
- treba redovito izvoditi vježbe za jačanje leđa i trbušne mišiće;
- treba normalizirati svoju težinu. Dodatna težina može samo pogoršati bol u leđima.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Vježbe za mišiće mišića leđa i stopala u trudnoćiVježbe za mišiće mišića leđa i stopala u trudnoći
Cerviks ptoza nakon porođaja.Cerviks ptoza nakon porođaja.
Križobolje: pet zajedničkih mitovaKrižobolje: pet zajedničkih mitova
Kako dostići pravilnom položaju i riješi se bol u leđimaKako dostići pravilnom položaju i riješi se bol u leđima
Kako postići ispravan stav. Saznajte kako održavati dobar stavKako postići ispravan stav. Saznajte kako održavati dobar stav
Vježbe za vraćanje figuru nakon porodaVježbe za vraćanje figuru nakon poroda
Vježbe disanja vratnih mišića i držanje za vrijeme trudnoćeVježbe disanja vratnih mišića i držanje za vrijeme trudnoće
San u trudnoći: položaj za spavanje, pravilnom položajuSan u trudnoći: položaj za spavanje, pravilnom položaju
Bol u leđima šindromBol u leđima šindrom
Normalnu trudnoćuNormalnu trudnoću
» » » Bol u leđima nakon porođaja.
© 2018 GuruHealthInfo.com