Vrijednost crevne mikroflore za bebe

Nakon pregleda osnovnih komponenti crijevnih urođene imunosti i moderne ideje o nedostatku njenog formiranja u fetusa i novorođenčeta treba preći na kliničku praksu. Poznavanje fiziologije baze doprinosi boljem razumijevanju patofizioloških procesa u bolesti crijeva kod dojenčadi, kao i pomaže da se poboljša razvoj preventivnih i terapijskih mjera kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje crijeva kod djece.

mnogi istraživanje potvrđuju važnost ishrane za crijevnih razvoj. Uticaj ishrane na crijevnih diferencijaciju i razvoj postaje uočljivo nakon uzimanja plodove vode (16 tjedna trudnoće). Nenutritivnye takve hrane sastojaka EGF i poliamini, stimuliše rast crijevnih epitela. U kliničkoj praksi, vrlo često se postavlja pitanje o prednostima i rizicima (u smislu Yanek razvoj) rano enteralnu ishranu.

Razuman pristup može biti primjena trofičkog hranjenja. Zaista, u nedonoščadi trofičkog obroka poboljšava aktivnost određenih probavnih enzima, povećava oslobađanje probavnih hormona Uluchay protok krvi u crijevima i peristaltiku. Djeca koja su primili rani trofičkim hranjenja imaju bolje toleranciju na hranu i brži rast, i kraći boravak u bolnici, a incidencija sepse u usporedbi s novorođenčadi koji nisu primili trofičke obroka. Rano trofičkog hranjenja nije povećao učestalost Yanek.

Video: Uzroci plače beba prve godine zhiznikoliki

Očigledno je da komensalnih mikroflore On igra ključnu ulogu u razvoju crijeva. Commensal bakterija izazvati gene odgovorne za funkciju barijere, probavu, ksenobiotika procesa, angiogenezu, i imuni sistem. U miševa, uzgajaju u sterilnim (gnotobiotic) uslove otkrio resica hipoplazija, pri čemu je stanje crijevnih epitela u normalnim Commensal mikroflore kolonizacije. Ove studije potvrđuju da je normalan mikroflore igra važnu ulogu u održavanju sigurnosti, ažuriranje i stimulirati proliferaciju normalnih crijevnih epitela.

od postnatalne period crijevnih kolonizacije To ovisi o prirodi moći, rješavanje određenih bakterija može biti važno za postnatalnom sazrijevanje imunološkog sistema stomak.

Još jedan navodni funkcija normalne mikroflore je konkurentan zapremine eksplicitan patogena. To se jasno vidi u odraslih u slučaju pseudomembranoznog kolitisa klostridijalnog etiologije izazvala u kontekstu upotrebe antibiotika potiskuje rast normalne mikroflore u crijevima.

Nedonoščad up grupa poseban rizik za crijevnih kolonizacije patoloških bakterija zbog stalne izloženosti bolničkih mikroflore i skoro univerzalna upotreba antibiotika u ovih bolesnika u NICU. Zaista, djeca sa VLBW su identificirani nenormalan rast Enterobacteriaceae.

Dokazano je da je prisustvo Clostridium perfringens korelaciji sa kašnjenje u razvoju Yanek. Prema tome, nedonoščadi mogu biti posebno osjetljivi na Yanek zbog abnormalnog rasta bakterija na pozadini potiskivanja normalnih mikroflore. Ovi rezultati ukazuju na potrebu da bude izuzetno oprezan kada se dodjeljuju pacijenata antibiotika širokog spektra.

Colon Histologija
Colon Histologija

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Probava je prva godina života i njegove karakteristikeProbava je prva godina života i njegove karakteristike
Crijevnih probavnih insuficijencijeCrijevnih probavnih insuficijencije
Zahtjevi nutrijent u vrlo prerano rođenih novorođenčadiZahtjevi nutrijent u vrlo prerano rođenih novorođenčadi
Učinak glutamina na rast i razvoj gastrointestinalnog trakta (GIT)Učinak glutamina na rast i razvoj gastrointestinalnog trakta (GIT)
Utjecaj moć novorođenčeta na funkciju gastrointestinalnog trakta (GIT)Utjecaj moć novorođenčeta na funkciju gastrointestinalnog trakta (GIT)
Karakteristike crevne mikroflore preranog novorođenčetaKarakteristike crevne mikroflore preranog novorođenčeta
Tretman ulceroznog nekrotičnog enterokolitisa (Yanek)Tretman ulceroznog nekrotičnog enterokolitisa (Yanek)
Prevencija ulcerozni nekrotičnog enterokolitisa (Yanek) u novorođenčadiPrevencija ulcerozni nekrotičnog enterokolitisa (Yanek) u novorođenčadi
Sastav crevne mikroflore zdravih osobaSastav crevne mikroflore zdravih osoba
Klinika ulcerozni nekrotičnog enterokolitisa (Yanek)Klinika ulcerozni nekrotičnog enterokolitisa (Yanek)
» » » Vrijednost crevne mikroflore za bebe
© 2018 GuruHealthInfo.com