Učinak arginina na rast i razvoj gastrointestinalnog trakta (GIT)

arginin - je esencijalna aminokiselina za bebe, što je posebno Valen za održavanje NO sinteze u crevima, krvi i imuni sistem. L-arginin je prekursor NO sinteze, NO ima ključnu ulogu u regulaciji protoka krvi u crijevima.

Video: L arginin žive zdravo sa E malyshevoy

Nedavna studija sprovedena u svinje su pokazali da je enteralna ili parenteralna uprave arginin NO proizvodnja je porasla u probavnom traktu. Također pokazuje učinak arginina na molekularni mehanizmi staničnog metabolizma i rasta. Ovi mehanizmi uključuju mTOR, odgovor aminokiselina serin / treonin kinaze koji utiče na rast ćelija.

Konkretno, to pokazuje učinak arginina na p70S6 kinaze fosforilacija i protein 4E-BP-1, važne komponente regulacije rasta ćelija. Uprkos tome, nije jasno da li je arginin ima direktan utjecaj na proliferaciju epitela creva i podstiče crijevnih migracije ćelije. Druga studija je pokazala da arginin može reepitelizirovat sluznice svinja ileum preko iNOS, ali samo kada su prisutni u serumu.

Video: nivo hormona rasta povećanje BCAA, promovirati pohudeniyu..mp4

Jedan od glavnih uzroka smrtnosti u nedonoščadi je Yanek. Etiologija Yanek nije u potpunosti uspostavljena, ona je povezana sa prematuriteta, hranjenje mješavina umjetnih i bakterijske kolonizacije tankog crijeva. Dodatni faktori koji igraju ulogu u izazivanju Yanek su ishemijski čireva, stimulacija upalnih faktora i nezrela funkcija immunobarernaya sluzokože.

Obogaćivanje arginina - radije Yanek strategija za prevenciju neonatalne, jer arginin je direktni prekursor NO, koja djeluje kao primarni vazodilatator i učestvuje u upalni odgovor, djelujući kao aktivator funkcije B- i T-limfocita. Neke studije su pokazale da enteralna prehrana obogaćena arginin može smanjiti učestalost Yanek u novorođenčadi i prasadi.

A prospektivna studija 152 nedonoščadi To su pokazali značajno smanjenje morbiditeta Yanek u grupi sa arginin-obogaćen enteralna ishrana. Studija je takođe pokazala da arginin koncentracije bile su niže u obje grupe u vrijeme dijagnoze "ulcerozni nekrotičnog enterokolitis." Komercijalno dostupne smjese za enteralnu ishranu, koji su se pokazali efikasnim u jačanju imuniteta u kritično bolesnih pacijenata i bolesnika nakon operacije, sadrže arginin, ali sigurnost i efikasnost takvih dijeta kod beba ne provjeravaju.
dalje istraživanje da se utvrdi uticaj enteralne arginina na intestinalni protok krvi, N0 proizvodnja, rast i imunološki funkciju crijevnu sluznicu u novorođenčeta.

druge bitne amino kiseline, uključujući i glutamat, prolin, i citrulin može imati katalitički učinak na crijeva, jer Oni su prekursori sinteze glutamina i arginina. Ovo je posebno važno za djecu nakon resekcije tankog crijeva, što su studije u glodavaca su pokazale da arginin je uslovno esencijalne nutrijent u ovim okolnostima, jer proizvodnja citrulin u crevima je poremećena.

Video: hijaluronska kiselina. Galina Starikov

treonin i To je ključni nutrijent za crijevnih sluz sintezu treonin bogate pehar ćelija. Studije o svinje su pokazale da 80% crijeva pomoću crijevne dobiveni sintezom treonin crevne sluzokože proteina. Sadržajem sumpora aminokiselina metionina i cisteina također može igrati važnu ulogu u održavanju metabolizma antioksidativne funkcije u neonatalnu creva, koja je izložena povećanom oksidativnog stresa.

metionin transsulfuratsii metabolizira od strane cistein, koja je preteča glutation, važan antioksidans izuzetno crijeva. Nedavne studije kod svinja pokazala da metabolizira u crevima konzumira 30% dnevnih potreba metionina.

Uticaj hranljivih materija na rast i razvoj gastrointestinalnog trakta (GIT)
Utjecaj ekstracelularne signala, uključujući i aminokiseline, i faktora rasta na mobilnom signalni put koji promovira rast ćelija.
CIDA - adenozin monofosfat aktivira protein kinaze;
elF2B - eukariotskim pokretanje faktor 2B;
IGF - inzulin sličan faktor rasta;
GSK3 - 3-kinaze glikogena;
mTOR - meta rapamycin u sisavaca;
p70S6K - kinaze p70S6;
PI3K - fosfatidilinozitol-3-kinaze;
ATP - adenozin trifosfat.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Hormoni i njihovi crijevnih funkcijaHormoni i njihovi crijevnih funkcija
Kršenja ornitin ciklusaKršenja ornitin ciklusa
Receptori s tirozin kinaze aktivnost. Receptore za inzulin i rast faktoraReceptori s tirozin kinaze aktivnost. Receptore za inzulin i rast faktora
Učinak glutamina na rast i razvoj gastrointestinalnog trakta (GIT)Učinak glutamina na rast i razvoj gastrointestinalnog trakta (GIT)
Utjecaj moć novorođenčeta na funkciju gastrointestinalnog trakta (GIT)Utjecaj moć novorođenčeta na funkciju gastrointestinalnog trakta (GIT)
Aminokiseline su osnovni "gradivni blokovi" za sintezu specifičnih proteina tkiva,…Aminokiseline su osnovni "gradivni blokovi" za sintezu specifičnih proteina tkiva,…
Protamin sulfat (rrotamini sulfas). Pripremu proteina porijekla, potiče od sperme različitih vrsta…Protamin sulfat (rrotamini sulfas). Pripremu proteina porijekla, potiče od sperme različitih vrsta…
Velika medicinska enciklopedija IC nevronet. drogaVelika medicinska enciklopedija IC nevronet. droga
Probiotici protiv karijesaProbiotici protiv karijesa
Hormoni i hipertenzijaHormoni i hipertenzija
» » » Učinak arginina na rast i razvoj gastrointestinalnog trakta (GIT)
© 2018 GuruHealthInfo.com