Učinak glutamina za creva

Na našim stranicama u posebnom članak već razgovarali o regulaciji glutamina volumena teče u skeletnih mišića ćelije hrane.

Video: Negativan utjecaj kvasca na kishechnik.Metod Ogulova AT ogulov-ural.ru 3/14

glutamina također ima značajnog efekta na crijeva djeteta. Rezultati multicentrično studija je pokazala da je pružanje nedonoščadi parenteralne prehrane uz dodatak glutamina značajno smanjuje učestalost problema s gastrointestinalnog trakta, uključujući povraćanja slučajeva, prisustvo žuči u želuca aspirat nečistoće, abdominalni distention i krv u stolici.

neu et al. Proučavali smo učinak glutamina u laboratoriji na ekspresiju gena u crijevnih epitelnih ćelija, glutamina pod pretpostavkom da je jedan od ključnih aspekata patofiziologije djeteta. To su dva karakteristike enterocytes proučavani su detaljno:
(1) sposobnost za obavljanje epitelnih funkciju barijere u odnosu na neželjenih makromolekule;
(2) izraz upalnih hemokina, kao što su IL-8. Glutamin smanjuje propusnost monolayer epitelnih stanica i smanjuje proizvodnju IL-8 ćelija kao odgovor na prisustvo bakterija.

da studiraju propusnost promjene grupa istraživača proučavao lokalizacije proteina (okklyudina, Claudin-1 i okklyudinov zone (ZO) 1) definiranje bliske interakcije sa epitelnih stanica. Istraživači su otkrili da je ukidanje glutamina "lupa" okklyudin i claudin-1 lokalizacija mjesta u bliskom kontaktu, dok je protiv ZO-1 efekat je bio minimalan. U odvojenim eksperimentima, pokazano je molekularne osnove IL-8 ekspresije kroz regulaciju glutamina.

podaci biopsija nezrelih crijeva u odnosu na zrele otkrivaju veći broj IL-8, kao odgovor na IL-1. Neu et al. su pokazali da glutamin podržava sposobnost inhibitor kappa B (1kV) da prekine signala put LPS IL-8.

Video: crijeva čišćenje: korist ili štetu? moje iskustvo

efekt otkazivanje glutamina osipanje 1kV bio izraženiji u enterocytes izvedeni iz ljudskih fetusa, u odnosu na druge epitelnih stanica.

Metabolizam glutamat (glutamat) i glutamina (glutamin)

Video: Kako dijeta utiče na crevne mikroflore

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Učinak glutamina na rast i razvoj gastrointestinalnog trakta (GIT)Učinak glutamina na rast i razvoj gastrointestinalnog trakta (GIT)
Utjecaj moć novorođenčeta na funkciju gastrointestinalnog trakta (GIT)Utjecaj moć novorođenčeta na funkciju gastrointestinalnog trakta (GIT)
Da li probiotici su sigurne za bebe? Nuspojave probiotikaDa li probiotici su sigurne za bebe? Nuspojave probiotika
Funkcija antimikrobnih peptida u crevima preranog novorođenčadiFunkcija antimikrobnih peptida u crevima preranog novorođenčadi
Prevencija ulcerozni nekrotičnog enterokolitisa (Yanek) u novorođenčadiPrevencija ulcerozni nekrotičnog enterokolitisa (Yanek) u novorođenčadi
Utjecaj crevnog sadržaja u genima crijevnih epitelnih ćelijaUtjecaj crevnog sadržaja u genima crijevnih epitelnih ćelija
Utjecaj laktoferin na majčino mlijeko novorođenče crijevaUtjecaj laktoferin na majčino mlijeko novorođenče crijeva
Uticaj hranljivih materija na rast i razvoj gastrointestinalnog trakta (GIT)Uticaj hranljivih materija na rast i razvoj gastrointestinalnog trakta (GIT)
Genetska regulaciju diferencijacije matičnih ćelija tankog crevaGenetska regulaciju diferencijacije matičnih ćelija tankog creva
Lijekovi koji se koriste u sindrom kratkog crijeva (JCC) kod djeceLijekovi koji se koriste u sindrom kratkog crijeva (JCC) kod djece
» » » Učinak glutamina za creva
© 2018 GuruHealthInfo.com