Da li probiotici su sigurne za bebe? Nuspojave probiotika

Postoji zabrinutost u pogledu sigurnosti probiotici. Prvo, trebalo bi stvarno nastaniti u živim organizmima na "imunokompromitovan" nedonoščad? Opisano u literaturi slučajeva sepse izazvane Lactobacillus spp., Uzrok biti oprezni u odabiru odgovor na ovo pitanje.

Postoje dva načina da se prijave probiotici, u kojem možete dobiti pozitivan efekat bez rizika povezanih s imenovanjem živih organizama, - upotreba probiotika uslovljenog medija i imenovanje prethodno biotike.

Zanimljivo je da su neki od zaštitnih efekata probiotici, kao što je inhibicija proteazomu i razvoj HSP, može se postići pomoću besplatnih probiotičkih bakterija uređaj medij. Čorba sadrži probiotike se filtrirati i ukloniti iz njega bilo žive bakterije, a zadržava se-kretiruemye bakterija faktora.

Međutim, samo imenovanje luči faktor ne može da pruži sve korisne efekte, poput promjene funkcije regulatornih T limfocita i utiskivanja određenog utjelovljenje kolonizacije.

Još jedan zanimljiv aspekt - imenovanje prebiotici. Prebiotici su nondigestible komponente hrane koje imaju barijere osobine u odnosu na organizam domaćina, jer su u stanju da selektivno stimulirati rast ili aktivnosti ograničenog broja sojeva bakterija, uvijek prisutna u ljudskom crijevu.

Na primjer, Laktuloza nikada metabolizira i apsorbira u crijevima i pokazano je da se smanji pH u lumen debelog crijeva, povećava proizvodnju organske kiseline, što dovodi do poboljšanja u stanju za rast Lactobacillus spp. i Bifidobacterium spp. U eksperimentima na životinjama lišen IL-10 i uz rizik od kolitisa, otkriveno je da stimuliše rast prebiotik sojeva Lactobacillus spp. u rezultatima debelog crijeva u istovremeno smanjenje u iznosu od ljepila i invazivnih bakterija koja, zauzvrat, izaziva istu zaštitu od kolitisa, kao i direktne oznaka Lactobacillus spp ..

Osim toga, smatra se da takve specifične oligosaharidi, kao frukto-oligosaharidi i galactooligosaccharides stimulirati rast bifidobakterija. Studije kod odraslih su pokazala da unos saharoze, oligofruktoza ili inulin u dozi od 15 g / dan dovodi do određenog stimulaciju Bifidobacterium spp .. Osim toga, studije su pokazale da bebe smjese obogaćen fruktoze i galactooligosaccharides kao prebiotici, što je dovelo do isti porast Bifidobacterium spp., kao i kod djece dojeno. Konačno, studija efekta utvrđenja oligofruk-tozoy u animalnom modelu Yanek otkrila povećanje sadržaja Bifidobacterium spp., Smanjenje rasta sojeva Clostridium spp. i smanjenje crijevnih frekvencija šteta, iako ne u istoj mjeri kao kada se dodjeljuju Bifidobacterium spp. kao nezavisni probiotik.

Pozitivni efekti probiotika

Unatoč činjenici da je upotreba prebiotici je prilično ohrabrujući i jeftin način da se stimuliše rast korisnih mikroflore, što ne treba da imenuje žive bakterije, a nuspojave su minimalne, kliničke studije nisu bili u stanju da u potpunosti procijeniti efikasnost ove intervencije.

Osim toga, postoje sumnje u pogledu efikasnost i metode svrhe probiotika. Zaključci o kliničkim ispitivanjima probiotika u nedonoščadi se zasnivaju na malim uzorcima, koji sumnja baca na mogućnost generalizacije rezultata na nivou populacije. Osim toga, nepoznati mehanizmi djelovanja, doziranje i trajanje terapije.

Drugi problem je da u različitim studijama probiotici Proučavali smo raznih mikroorganizama. Brojne studije su pokazale da različite mikroorganizama u znaku različitih efekata. Pa čak i različitih sojeva iste bakterije mogu ponašati drugačije. Najbolje studirao mikroorganizam LGG. Jedna studija nedonoščad su pokazali da kada se primjenjuje oralno LGG za kolonizaciju creva nedonošče, ali ova studija nije pokazao nikakvu kliničku korist.

idem studija procijeniti učinak LGG na apoptoze epitelnih ćelija utroba Ustanovljeno je da drugi sojevi roda Lactobacillus (L. acidophilus i L. casei) stimulirana Akt aktivnost, ali nije imao nikakvog efekta na TNF-stimulirana P38, što je dovelo do zaključka o različitim efektima na molekularnom nivou u različitim probiotike. Studije koje koriste genetske analize epitelne ćelije creva sterilnih miševa kolonizirali sojevima Bacteroides thetaiotaomicron, Bifidobacterium infantis, Escherichia coli ili više mikroflore pokazala učinak bakterijske kolonizacije na ekspresiju gena koji su imali vrijednost za apsorpciju hrane, rad creva barijere, stanje njegove sluznice peristaltiku crijevnih metabolizam i toksina.

Međutim, nije sve bakterija izazvao slične promjene. Konkretniji probiotik terapija može se sprovesti nakon pomoći istraživačima doći molekularne tehnologije za procjenu mehanizama djelovanja kolonizacije i opstanak pojedinih probiotika. Možda je najbolja opcija bi bila kombinacija probiotika kako bi se postigla sinergija njihove akcije.

Adekvatna crijeva kolonizacija mogu promovirati sazrijevanje glycoconjugate sistema, poboljšanje funkcija barijere i opstanak crijevnih epitelnih ćelija, konkurentne protjerivanje patogenih bakterija i adekvatan sazrijevanje imunološkog sistema. Ovo može biti posebno važno za nedonošče je izuzetno nezrela crijeva.

imenovanje probiotici Čini se atraktivan način, jer koristeći se može poboljšati crijevnih kolonizacije, ali je i dalje nije jasno kako ih dodijeliti, koliko dobro rade i kako su sigurni. Međutim, postoje naučni razlozi za tvrdnju da je poboljšanje gastrointestinalnog microbiocenosis nedonoščadi može imati značajan pozitivan utjecaj na njihovo zdravlje i razvoj bolesti probavnog sistema u cjelini.

Video: Teorija zavjere "farmaceuti"

Stopa test disbakterioza

Video: Bifidumbacterin | Uputstvo za upotrebu

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Propusnost crijevnih alergija u atopijskog dermatitisaPropusnost crijevnih alergija u atopijskog dermatitisa
Droge, probiotici za zatvor kod odraslih i djeceDroge, probiotici za zatvor kod odraslih i djece
Bakterije rastinje kod starijih osobaBakterije rastinje kod starijih osoba
Probiotici mogu ublažiti simptome polenske grozniceProbiotici mogu ublažiti simptome polenske groznice
Lek dysbiosisLek dysbiosis
Probiotici protiv karijesaProbiotici protiv karijesa
Kako se nositi sa crijevnih dysbiosis?Kako se nositi sa crijevnih dysbiosis?
Prihvaćanje probiotika u trudnoći smanjuje rizik od alergija kod decePrihvaćanje probiotika u trudnoći smanjuje rizik od alergija kod dece
Utjecaj crijevnih bakterija u imunitet djetetaUtjecaj crijevnih bakterija u imunitet djeteta
Hilak forte za gastritisHilak forte za gastritis
» » » Da li probiotici su sigurne za bebe? Nuspojave probiotika
© 2018 GuruHealthInfo.com