Utjecaj moć novorođenčeta na funkciju gastrointestinalnog trakta (GIT)

enteroalimentation, možda najmoćniji trofičkim stimulans gastrointestinalne rast. Dijeta djela direktno opskrbu gastrointestinalne hranjive tvari za rast i oksidativni metabolizam sluznice epitelnih stanica i djeluje indirektno pokretanjem procesa oslobađanja lokalnih faktora rasta, hormona i crijevnih aktivacije neuronskih puteva. Enteralnu gladi novorođenčadi smanjuje težinu creva tkiva i sluznice površina, što je dovelo do povećanja katabolički procesi i smanjuje sintezu proteina.

podaci iz brojnih istraživanje na životinjama i neka istraživanja uključuju ljudske subjekte pokazuju da enteralna ishrana je od suštinskog značaja za održavanje normalan rast i razvoj crijeva. Dolazni enteralnu nutrijenata stimulirati crijevnih rast od kraja trudnoće, kada fetus guta plodovu vodu. Studije sprovedene na plod ovaca i svinja su pokazala da je prestanak uzimanja amnionske tekućine u jednjaka podvezivanje inhibira crijevnih rast.

većina beba enteralna ishrana majčino mlijeko ili mješavina ubrzo nakon rođenja i dalje voziti rast i razvoj adaptivnih mehanizama gastrointestinalnog trakta. Međutim, nedonoščadi nakon rođenja obično se većina nutrijenata parenteralno zbog niske tolerancije na enteralnu ishranu. Studija provedenih na novorođene prasadi, pokazalo je da totalne parenteralne prehrane (JPP) dovodi do značajnog smanjenja u rastu i atrofiju crijevnu sluznicu, što se manifestuje smanjenje proliferaciju, smanjenje visine resica, smanjena sinteza proteina i povećana apoptoza.

dodatni istraživanje u novorođenčeta životinja, a uz učešće ljudske bebe ukazuju na to da nedostatak enteralne hranjenja je povezana sa smanjenjem lučenje mnogih hormona i crijevnih faktore rasta peptida koji mogu dovesti do smanjenja funkcionalnih crijevnih razvoja u RFP.

Dakle, postoji pitanje, kada početi i koliko će potrošiti enteralnu ishranu u nedonoščadi. Neke kliničke studije su pokazale da je praksa minimalne enteralne prehrane, ili trofičkog prehrana može poboljšati pokretljivost gastrointestinalnog trakta i ostale funkcije.

Video: Tretman kolike kod dojenčadi, abdominalni distention kod novorođenčadi. Komentar Smart Life instrument biorezonantnih

Utjecaj enteralne prehrane u GI traktu

uvod minimalne enteralna ishrana obično počinju nakon rođenja dnevnog unosa hrane u zapremini od 25 ml / kg, što ne odgovara ukupnom prehrambene potrebe djeteta. Iako je meta-analiza pokazuje da je minimalna enteralna ishrana smanjuje vrijeme potrebno da se postigne mogućnost pune enteralne hranjenja, i smanjuje dužinu boravka, još nije utvrđen utjecaj na sveukupno zdravlje i rizik od bolesti u nedonoščadi.

Postoje dokazi da prebrzog kapacitet enteralne prehrane (Više od 20 ml / kg / dan) može povećati rizik od Yanek. Osnovni problem u većini ovih kliničkih studija bilo je pitanje utjecaja rasta enteralne prehrane volumen, razvoj i funkciju crijeva. Nedavne kliničke studije u nedonoščadi pokazalo je da enteralna ishrana utiče na rast sluznice creva, a laktoza probavu je usko povezana sa aktivnošću laktaze i gestacijske dobi.

Studije o svinje su pokazale da enteroalimentation To je od najveće važnosti za održavanje normalne probave laktoze i glukoze apsorpciju. Druge studije na novorođenče prasadi je pokazala da enteralnu unos od najmanje 40% od ukupnog broja hranjivih tvari potrebnih za održavanje normalne gastrointestinalne rast. To znači da je minimalna enteralna ishrana ne može biti trofičkog za crevne sluzokože. Neophodno je dalje razmatrati pitanje načina enteralne prehrane: usmeno, intragastrically, intraduodenally, bolus ili kontinuirano. Ove kliničke studije su mješovite.

Studije o svinje su pokazala da je u odnosu kontinuirani režim ishrane Bolus hranjenja doveo je do povećanog rasta Gut, ali to nije bila povezana s lučenjem trofičkog ulkusa peptida.

Video: Zašto beba podrigivanje nakon hranjenja sa majčino mlijeko?

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Crijevnih probavnih insuficijencijeCrijevnih probavnih insuficijencije
Indikacije i kontraindikacije za nazo- ili orogastric cijevi u novorođenčetaIndikacije i kontraindikacije za nazo- ili orogastric cijevi u novorođenčeta
Potražnja za proteine ​​i amino kiseline u novorođenčetaPotražnja za proteine ​​i amino kiseline u novorođenčeta
Zahtjevi nutrijent u vrlo prerano rođenih novorođenčadiZahtjevi nutrijent u vrlo prerano rođenih novorođenčadi
Utjecaj hormona rasta (GH) u želucu. Vrijednost za nadbubrežne ACTHUtjecaj hormona rasta (GH) u želucu. Vrijednost za nadbubrežne ACTH
Učinak glutamina na rast i razvoj gastrointestinalnog trakta (GIT)Učinak glutamina na rast i razvoj gastrointestinalnog trakta (GIT)
Adaptacija organizma u sindrom kratkog crijeva (CCM)Adaptacija organizma u sindrom kratkog crijeva (CCM)
Vrijednost crevne mikroflore za bebeVrijednost crevne mikroflore za bebe
Uticaj hranljivih materija na rast i razvoj gastrointestinalnog trakta (GIT)Uticaj hranljivih materija na rast i razvoj gastrointestinalnog trakta (GIT)
Moderne prevencije pravcima ulcerozni nekrotičnog enterokolitisa (Yanek)Moderne prevencije pravcima ulcerozni nekrotičnog enterokolitisa (Yanek)
» » » Utjecaj moć novorođenčeta na funkciju gastrointestinalnog trakta (GIT)
© 2018 GuruHealthInfo.com