Učinak na crijevnih upalnih odgovor u dojenčadi

Kao što je već rečeno, komensalnih mikroflore je sposoban za suzbijanje formiranja upalnih odgovora i mogu igrati ulogu u homeostazi. Eksperimenti in vitro kulture bakterija mliječne kiseline ćelije pokazuju smanjenje upalnih signala: laktobacili su u stanju da spreči pojavu prirodnog modela kolitisa kod miševa, a Bacteroides thetaiotaomicron može inhibirati NFkB jačanjem izvoz iz jezgra.

Ranije je pokazano da non-patogenih bakterija su sposobni da inhibiraju proinflamatornih način blokira Ubikvitinacija NFkB IKV. Osim toga, pokazalo se da je veliki broj Commensal bakterije mogu inhibirati NFkB putem ovog mehanizma, posebno blokirajući Nedd8 modifikacija potrebnih za aktiviranje enzima kompleks IKV / ubikvitin ligaze. Vjerovatno da previše aktivna upala u nedonoščadi može razviti zbog neadekvatnog crijeva kolonizacije i kasnijeg gubitka regulisanih upalnih puteve inhibicije bakterije. Ovo se razlikuje od procesa koji se javlja u populaciji normalne crevne mikroflore.

S obzirom na ulogu koju bakterijske kolonizacije u mnogim crijevnih bolesti, čini se da pravac prilično obećavajuće korištenje probiotika. Probiotici su poznati kao "živi mikroorganizmi koji, u normalnim uvjetima varenje sposoban dovođenja dodatni efekat napredak". Najčešće se koristi kao probiotici sadrže Lactobacillus, Bifidobacterium i gljiva iz roda Saccharomyces.

Utvrđeno je da su oni pomoći smanjenje težine rotavirusa dijareje i dijareje izazvane upotreba antibiotika, i poboljšati rezultate alergijskih bolesti kao što su alergični na kravlje proteine ​​mlijeka i atopijskog dermatitisa. Nedavno mali randomiziranih suđenje pokazalo je značajno smanjenje incidencije Yanek djece sa VLBW koja su dobila majčino mlijeko sa probioticima (laktobacila, bifidobakterija), u odnosu na bebe hranjene samo majčino mlijeko.

Možda, tokom vremena, volje pokazalo Potrebno je upotreba probiotika kao dio preventivne terapije Yanek, ali njihovo uvođenje u tu svrhu u rutinskoj praksi daljih istraživanja. Očigledno, ove studije dokazuju prednosti probiotika pored također morati odgovoriti na pitanje o sigurnosti njihove upotrebe, kao što je Postoje izvještaji o slučajeva invazivnog bolesti kod djece nakon imenovanja probiotik. Treba napomenuti da su ovi izvještaji ne spominje djecu sa VLBW.

Kako, onda, probiotici vrše njihov terapijski učinak? U novorođenčadi, probiotici mogu pomoći da se kreću normalno mikroflore. Trenutno brojne poznate mehanizme kojima probiotici ostvaruju svoje pozitivne efekte: poboljšanje barijere funkciju epitela, konkurentne isključenje patogenih mikroorganizama, direktan anti-upalni učinak na epitelne signalnih puteva. Neki od efekata probiotika može biti zbog akcije živih mikroorganizama, koji su možda izvor efektora proteina i malih molekula.

Međutim, neke od najnovijih istraživanje Pokazalo se da pročišćene TLR-ligandi sami mogu imati pozitivan efekt u nedostatku živih mikroorganizama.

još jedan potencijalni terapijski pristup, imaju manji rizik od infekcije je upotreba prebiotika. Prebiotici - ne-probavljive hrane sastojaka, od kojih je većina dugolančanih ugljikohidrata ili mucins, koji poboljšavaju stanje crijeva, pomažući da se pomnožiti Commensal mikroflore, a time i vraćanje ekološke ravnoteže u crevima. Prebiotici i poboljšati proces direktno uklanjanje toksina, čime utječu na imuni odgovor i pružanje kolonizacije komensalnih flore.

ove bakterija, zauzvrat, Cleave i prebiotici proizvode SCFAs, koji (1) može inhibirati rast patogenih mikroorganizama u crijevima, (2) daju snagu-Ente ROCIT kao izvor butyrate (3) promovirati apsorpciju minerala i spriječiti zatvor. Preliminarne studije su pokazale povećan kolonizacije crijevne bifidobakterija i smanjenje kolonizacije patogenih mikroorganizama onima nedonoščadi koji su dobili kao poseban mješavine hrane koja se sastoji prebiotici (galactooligosaccharides 90% kratkog lanca i dugi lanac frukto 10%), u usporedbi s dojenčadi hranjene konvencionalnih mješavina.

Shema NFkB staza, MAPK i IRF
Načini interakcije proteina označeni su strelicama. Ostavio ove funkcionalne klase enzima.
ATF - transmembranski faktortranskriptsii;
IKV - kappa B inhibitor;
IKK - IKV kinaze;
Irak - kinaze povezane sa IL-1 receptora;
IRF - faktor transkripcije koji izaziva odgovor interferona;
Mamry - povezane molekularne obrasce mikroorganizmima;
MARK - mitogenom aktivirane protein kinaze;
MAPKK - MAPK kinaze;
MARKKK - MAPK kinaze kinaze;
NFkB - nuklearnog faktora kappa B;
TLR - Toll-like receptori;
TRAF6 - povezani faktor 6 s TNF.

u izraz bebe, primanje mješavinu sa prebiotika, u odnosu na one koji su dojena, definirane u stolici smanjenje pH i povećanje SCFA sadržaj. Osim toga, možemo govoriti o vjerovatno pozitivan efekat prebiotika na imuni sistem organizma kao cjeline.

Međutim, imenovanje prebiotici može biti u pratnji brojne komplikacije, najčešće od njih su nadutosti, proljeva, koji nisu u stanju da riješe otkazivanje prebiotika.

jedan najnovije trendove terapija je upotreba metabolita bakterija, za koje će se opravdati naziv "postbiotiki". Mnogi predstavnici normalne mikroflore proizvode maslačne kiseline - četiri-SCFA je proizvod anaerobne katabolizma složenih ugljikohidrata koji do opadajuće debelog crijeva, gotovo bez vari. Butyrate - glavni izvor energije za enterocytes, ali je njegova uloga u rastu i diferencijaciji creva, suzbijanje upale i apoptoze in vitro i / ili u eksperimentalnom životinjskom modelu je slabo shvaćena.

To je dobijen ograničen efekt koristeći butyrate u slučaju upalnih bolesti utroba kod ljudi. Možda ovo i druga niske molekularne težine derivata normalne mikroflore na kraju i da se utvrdi (i egzogeni pro i prebiotika) pozitivan učinak i može se koristiti kao terapeutski agenti u najkontrolisanija.

nedavno studije Osigurali smo informaciju da derivati ​​Commensal mikroflore može izazvati TLR-posredovane reakcije odbrane koje su ključne za održavanje normalno stanje crijeva. Pokazano je da su miševi koji nemaju normalne crevne mikroflore i, shodno tome, Mamry su znatno osjetljiviji na oštećenja crijevnih kemijski spoj dekstran sulfat natrijuma. Nadražaj štetu kao rezultat izloženosti na ovaj spoj može se oporavio od Mamre oralne primjene (npr LPS ili lipoteichoic kiselina).

ovo studija također je utvrdio da je opisan zaštitni učinak nije zabilježena kod miševa nedostaje TLR2 i TLR4, što dokazuje važnost TLR-signal za odbrambeni mehanizam organizma domaćina. Pozitivan učinak probiotičkih bakterija može objasniti učinak pojedinca Mamre. Na primjer, pokazalo se da je probiotik nemetilovani CpG-DNA je u mogućnosti da se zaustavi na kolitis miševa, uzrokovane djelovanjem natrijevog dekstran sulfata. Osim toga, označenom zaštitna svojstva su izgubili kod miševa nedostatku TLR9, što ukazuje na direktno učešće TLR-signal zaštitne ćelije crijevnih sistema. Utvrđeno je da TLR-signal Mamre direktno inhibiraju apoptozu u neutrofili.

drugi induciranai Mamre gena, kao što su faktori rasta strome i angiogeneze faktori imaju popravka funkciju, tako da zbog uključenosti više brzog oporavka od ćelija može se smatrati zaštitne.

Sumirajući rezultate nekoliko istraživanje, može se pretpostaviti da je sluznica (epitelne ćelije, imunokompetentna ćelije stanovnik u lamina propria ili oboje) može potrajati brojne Mamre sadržaja lumen creva i izazivaju transkripcije odgovor poboljšanje zaštite ćelija. Možda oralna bioraspoloživost TLR-ligandi mogu stimulisati izraz još nije definitivno priznata citoprotektivnu gena ili opstanak faktora (npr topline šok proteina, trilistnyh faktora, anti-apoptoze efektora) i na taj način imati proaktivni u odnosu na epitel akciju.

U tom smislu, Mamre može izazvati imunološki internog izvora trofičke efekt. Naravno, ne postoji apsolutna sigurnost da epitel novorođenčeta reaguje na Mamre normalne mikroflore na isti način i sa istim intenzitetom kao zrela epitela.

korištenje probiotici u nedonoščadi ih može izložiti potencijalno preosjetljivi epitel sa nezreo imunološki mikroflore sistema promijeniti vrlo brzo, koji pokreću upalni komplikacije (do sepse). Možda je upotreba neodrživih TLR-ligandi ili derivata metabolizam bakterija je manje opasna. Daljnje istraživanje je potrebno kako bi dobili puno razumijevanje urođeni razvoja imunološkog sistema, uključujući njene unutrašnje i izazvanih komponenti. Kada postoji provospalitelnyi odgovor na anti-apoptoze komponenta u online modu: u maternici ili u neonatalnom periodu?

Kakav procesi su pod kontrolom i ontogeneza, a koje su izazvane dijeta, bakterija ili njihovih metaboličkih proizvoda? Kada su izraz i funkciju kaspaze kaskada i PRR? Odgovori na ova pitanja mora dobiti prije nego se donese odluka o uvođenju u kliničku praksu probiotika ili farmakološke modulatori upalnih puteva.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Ulcerozni kolitis se tretira s octom?Ulcerozni kolitis se tretira s octom?
Interakcija sa crevne mikroflore i njihov međusobni uticajInterakcija sa crevne mikroflore i njihov međusobni uticaj
Linex kolitisLinex kolitis
Shema mapk put kao odgovor na bakterije crevne epitelaShema mapk put kao odgovor na bakterije crevne epitela
Epitelne bakterije kontrole u stomaku: Mamre i PRREpitelne bakterije kontrole u stomaku: Mamre i PRR
Karakteristike crevne mikroflore preranog novorođenčetaKarakteristike crevne mikroflore preranog novorođenčeta
Patogeneza način NFkB / rel reakcija na bakterije crevne epitelaPatogeneza način NFkB / rel reakcija na bakterije crevne epitela
Da li probiotici su sigurne za bebe? Nuspojave probiotikaDa li probiotici su sigurne za bebe? Nuspojave probiotika
Patogenezi ulceroznog nekrotičnog enterokolitisa (Yanek)Patogenezi ulceroznog nekrotičnog enterokolitisa (Yanek)
Vrijednost crevne mikroflore za bebeVrijednost crevne mikroflore za bebe
» » » Učinak na crijevnih upalnih odgovor u dojenčadi
© 2018 GuruHealthInfo.com