Razgovor (anamneza) za alergije kod djeteta. Identifikacija alergena

kompletnu medicinsku povijest pacijenta treba da sadrži pojašnjenje sve simptomi, svoje vrijeme nastanka i trajanje kontakta sa alergenima i normalna reakcija na prethodni tretman. Budući da pacijenti često pate od alergijskih bolesti nekoliko, provjerite prisutnost alergijskog rinitisa, alergijske mshyunktivita, bronhijalne astme, urtikariju i difuzni neurodermatitisa. Alergijske bolesti su često prisutna u porodičnoj istoriji, od kojih možete odrediti prirodu od faktora koji predodređuju dijete na alergije. Pokazano je da u slučaju alergije na jednom od roditelja djeteta rizik od alergijskih bolesti je 50%, a za alergije kod oba roditelja - 66%. Za bolesno dijete često karakterizira ponašanje. Zbog svrab u nosu i rhinorrhea djece s alergijskim rinitisom stalno trljao nos rukom odozdo, što dovodi do stvaranja nosa do vrha bočnih nabora.

U alergijskog konjunktivitisa djeca obično teško protrlja oči palcem ili pesnicom. Česti grebanje popggki nepce jezik izazvati alergijske gušenja. Su važni, i simptomi kao što su groznica, jednostrano zagušenja i iscedak iz nosa, što ukazuje na to da druge bolesti.

morati pretvoriti pažnju na vrijeme nastanka i pogoršanja simptoma. Dakle, pojava prehlade nakon odlaska u vrtić, a govori o infekcije od alergija. Uz povremene pojave akutnih simptoma, važno je da se razjasni uvjetima u kojima se pojavljuju, kao i prethodnog okolnosti. Na primjer, ako se simptomi su povezani sa čišćenje travnjaka, mora se pretpostaviti alergični na travu ili griby- ako dođu u kontakt s kućnim ljubimcima, očiglednom povećana osjetljivost na alergene vune. Ponovljeno reakcije nakon uzimanja određenih namirnica ukazuju na alergiju hrane. Ako se simptomi periodično pogoršala i propadanja, ali postepeno napreduju i postaju duže, preporučljivo je da se provjeri da li je to zbog sezonskog izlaganja vazduhu alergena.

zrak alergena (Polen ili gljivičnih spora), koncentracija koja se razlikuje u različitim godišnjim dobima, vrlo često uzrok alergijskih bolesti. Podudarnost simptoma sezonskih cvjetnica autohtonim biljnim vrstama i koncentracije polena u podacima zraku pomoći da se odredi alergen na koji je senzibilisano pacijenta. U većini drveća naše zemlje cvatu u rano proljeće, trava - u kasno proljeće i rano ljeto, i algi - u kasno ljeto i jesen. Na sjeveru koncentracije naše zemlje gljivičnih spora u zraku raste sa uspostavljanjem toplog vremena i vrhova u kasno ljeto, ali se povećava ponovo u kasnu jesen i zimi. U južnom regionima naše spora zemlje i pelud može izazvati simptome alergije tijekom cijele godine.

identificirati alergen

Jedan broj pacijenata sezonskih pogoršanje br. U ovim slučajevima, senzibilizaciju alergena može se naći u grinje, životinjska dlaka, žohara, i gljivica. Neke vrste gljiva (npr Aspergillus i Penicillium) su prisutni u prostoriji, dok Altemaria mogu biti i unutar i izvan kuće. U gradovima, poseban problem je žohar alergena. Osjetljivost na alergene sve sezone ne isključuje osjetljivost na sezonski i stalni u ovih bolesnika simptomi se pogoršavaju samo u proljeće i jesen cvetanja.

priroda alergena može ukazati na dob pacijenata. Novorođenčadi prvi sensibilizi ruyutsya alergeni stalno prisutna u njihovom okruženju - do kuće grinje, životinjska krzna i gljive. Senzibilizacija na sezonske alergene obično razvija nakon nekoliko godina. Alergije na hranu su češći među malom djecom, koje se pojavljuju na koži, crijevnih i (rijetko) respiratornih simptoma.

treba da preispita sve informacije o prethodnim liječenje alergijskih bolesti i sastaviti popis svih korištenih lijekova na osnovu odgovora na svaku od njih. Ako ste prethodno izvršili imunoterapija, neophodno je da se utvrdi trajanje i učinkovitost. Efikasnost antialergijski agenti potvrđuje prirodu alergijskih bolesti.

Neophodno je procijeniti stanja okoliša, obraćajući pažnju na moguće izvore alergena i / ili iritansi, ukazujući na dob i tip kuće, temperatura u njoj, uz prisustvo ovlaživača ili vazduha filteri (centralni ili prijenosni) i bilo slučajeva poplava ili prekida opskrbe vodom. Jak feed toplog zraka pomaže naduvaju prašine, gljivica, alergena i životinjskog porijekla. Respiratornih simptoma u bolesnika može se odnositi na nadražujuće dim iz peći, kamini i kerozin grijalice.

višak vlage ili neuspjeh vodovoda često povećavaju efekat grinje i gljivica. Grinja, gljivica i ljubimac perut često se akumuliraju u tepiha. Važno je saznati broj kućnih ljubimaca i njihov položaj u kući, navodeći njihovo mjesto sna. Posebnu pažnju treba posvetiti spavaća soba koliko vremena djeca ga potrošiti tamo. Ima vrijednost pogledu korištenja i vrste posteljine, broj vunene igračke, ventilacije i pojavljivanje u spavaćoj sobi kućnih ljubimaca.

Morate da shvatim koliko kuća pušenje i gdje puše, kao i da se raspita o klasama, koji bi mogao biti praćen izloženosti alergenima ili iritansi respiratornog trakta (boja par, deterdžente, piljevina, ljepilo). Takve informacije treba pribaviti, i drugim mjestima gdje djeca provode mnogo vremena - rođaka domova, učionice i vrtića.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Rehabilitacija djece i adolescenata sa alergijskog rinitisa u polikliniciRehabilitacija djece i adolescenata sa alergijskog rinitisa u poliklinici
Chromones u alergijske reakcije. Cromolyn i nedocromilChromones u alergijske reakcije. Cromolyn i nedocromil
Desenzibilizacije za alergije. Indikacije i kontraindikacijeDesenzibilizacije za alergije. Indikacije i kontraindikacije
Posebno bronhijalne astme. Načini formiranja ko-senzibilizacijePosebno bronhijalne astme. Načini formiranja ko-senzibilizacije
Epidemiologija (prevalencija) alergijskih bolesti atopijaEpidemiologija (prevalencija) alergijskih bolesti atopija
Prva pomoć. Vakcinacija djece s alergijskim bolestimaPrva pomoć. Vakcinacija djece s alergijskim bolestima
Alergijske ispitivanje djeceAlergijske ispitivanje djece
Alergijski rinitis simptomi, dijagnoza i liječenje alergijskog rinitisaAlergijski rinitis simptomi, dijagnoza i liječenje alergijskog rinitisa
Alergije sa roundwormAlergije sa roundworm
Alergije droge kod djece, znakoviAlergije droge kod djece, znakovi
» » » Razgovor (anamneza) za alergije kod djeteta. Identifikacija alergena
© 2018 GuruHealthInfo.com