Koje vitamine su pogodne za djecu u dobi od 2 godine. Vitamini za 2-godišnje dijete.

Pitanje upotrebe ljekarne vitamina za zdravu bebu ostaje otvoreno: nema konsenzusa među doktorima do dana današnjeg ne. Većina pedijatara vjeruju da uzimanje vitamina za prevenciju dijete ne dođe do oštećenja zdravlja, ako sljedeće doze i upozorenja za upotrebu.
Koje vitamine su pogodne za djecu u dobi od 2 godine. Vitamini za 2-godišnje dijete.

Pitanje upotrebe ljekarne vitamina za zdravu bebu ostaje otvoreno: nema konsenzusa među doktorima do dana današnjeg ne. Većina pedijatara vjeruju da uzimanje vitamina za prevenciju dijete ne dođe do oštećenja zdravlja, ako sljedeće doze i upozorenja za upotrebu. Budite sigurni da zapamtite da samo posebne vitamine za djecu pogodno za djecu. Oni se razlikuju od sastava doza za odrasle pripreme i komponenti. Za djecu do 2 godine postoji obrazac za prijavu user-friendly - sirupi, topiv prah za dodatak mlijeka ili drugim namirnicama kao zaslađivač. Često je vitamin D, koji klinci možda već dobio od 3-4 nedelje, a sve ostalo Vitamini - djeca od jedne godine. Ali, pedijatri jednoglasno tvrde da je najoptimalniji vitamina za bebe - to je majčino mlijeko. trudnice Trebao bi dobiti vitamina kompleksa za trudnice i dojilje, a onda, tada je beba dobiti pravo vitamine kroz njegove majke mlijeko.

Za djecu od 2 godine asortiman sintetičkih vitamina je veoma širok. Klinci stvarno ima vitamina u obliku žvakanja marmelade. Djeca od 4 godina vitamina i minerala već propisane u obliku za žvakanje pastile, tablete ili dražeje. Ako vaše dijete ima netoleranciju mlijeka, jedan od najbogatijih izvora kalcija, onda propisati mineralni kompleks kalcijuma sa enzim koji pomaže probaviti mlijeko i mliječni proizvodi (Laktoza). Dijete u ishrani nije dovoljno mesa, obično naći nedostatak željeza. U ovom slučaju, potrebne vitamine i minerale za djecu zhelezom- često prehladiti - vitamina kompleksa sa visokim sadržajem vitamina C.

Na prvi pogled, isti vitamina kompleksa može se razlikovati u sastavu. Farmaceuti dijeliti vitamina u pripremama za prve, druge i treće generacije. vitamini za djecu od 2 letV vitamina prve generacije - jedna komponenta, npr, askorbinska kiselina, vitamina A, D, E. Često se dodjeljuju u terapeutske svrhe. Na primjer, na slab pogled ispuštaju vitamin A, a za prevenciju ili liječenje rahitisa ispuštaju vitamin D. Vitamini zove druge generacije multivitaminske komplekse sa dodatkom minerala. Telo puno vitamina su mnogo bolje apsorbuje mineralima. Na primjer, za apsorpciju kalcija mineralnih zahtijeva vitamin D i magnezij u adekvatnim količinama. U trećoj generaciji vitamina sadrže vitamine, mikro i macrocells, i ljekovitog bilja (divlje ruže ekstrakt, spirulina), enzimi (laktoza), voćni sokovi. Ovo proširuje opseg njihovog uticaja.

Prilikom odabira vitamina treba uvijek pažljivo proučite sastav na supstance koje mogu izazvati alergija, i dogovore o izboru individualnih karakteristika djeteta. Na primjer, alergija na citrusa, pokupiti priprema sa vitaminom C sadržajem različitog porijekla, a ne iz ovih plodova, ali, na primjer, ribizla ili šipka. Uzimam vitamine najbolje u van sezone, kada je pogođena nedostatkom svježeg voća i povrća, nakon antibiotika, tijekom epidemije, kao i emocionalni ili mentalni stres, u slučaju nepravilnog ili monotono hrane, kao i djeca rođena ili žive u ekološki izazov područjima. Oni su najbolje uzeti ujutro ili popodne nakon obroka, dok su vitamini ton i bolje upija. Zadržati vitamine treba da bude na hladnom, tamnom i suhom mjestu, i budite sigurni da se ograničiti pristup do njih djeca. Prije nego vam dam ikakvih dodataka vitamina vaše dijete, obratite se Vašem pedijatrom.

Vitamini za 2-godišnje dijete

Vitamini za djecu mlađu od dvije godine su neophodne da garantuje zdravlje i pravilan oblik. Doktori preporučuju da se suzdrže od umjetnih analoga ovog uzrasta i traže da ih se kroz uravnoteženu ishranu.

Vitamin A je u mlijeku, kao kremasti ulja i biljnih, riba, žumance. Štiti tijelo djeteta od pelena osip, dermatitis, bronhitis, ima pozitivan učinak na oku.

Vitamin D je uključen u metabolizam kalcija, jača kosti i zglobova, sprečava rahitis. Ne zaboravite uključiti djeteta izbornika riblje ulje, sir i mlijeko.

Vitamin E, odličan antioksidans, koji regeneriše tkivo, kada je nedostatak beba može biti problem sa priprema potrebne težine. Uključuje hranu za bebe jetra, orasi, sjemenke, žitarice iz integralne žitarice.

Vitamin K se bori s poremećajima krvarenja, moguće je da se obnovi zalihe svinja jetre, spanać, karfiol.

Vitamin C podržava imuni sistem normalno za djecu se bori protiv virusnih bolesti i alergija. Dajte svom djetetu više svježeg povrća, voća i bobica, posebno crnog ribiza, boranija, paprika, kupus, jagode.

Vitamin B1 je prisutan u pasulj, krompir, kukuruz, heljda. Njegova prisutnost u tijelu djeteta od dvije godine štiti bebu od problema sa spavanjem, neraspoloženje, povećana osjetljivost.

Vitamin B2 promovira rast i sintezu hemoglobina. Hraniti svoju bebu riba, perad, gljive, jaja i mliječnih proizvoda.

Ako govorimo o vitaminima za djecu mlađu od 2 godine, doktori savjetuju da biraju proizvode koji imaju gore navedene vitamine, a nakon dopune. Cink, koji jača imunološki Sistem- bakra promovira formiranje ćelija krovi- mangana koji poboljšava proces asimilacije kalcija i fosfora i mineralnih metabolizam poboljšava. Za puni razvoj bebe neće spriječiti selen, jer štiti ćelije od gibeli- joda iz morske trave, sa svojim čudotvornim svojstvima za normalizaciju štitnjače zhelezy- ekstrakt sok od šargarepe za poboljšanje vida i mentalni razvoj.

Vitamini za bebe 2 godine su od vitalne važnosti, posebno u off-sezone, u slučaju prijema beba antibiotika, u nedostatku apetita i slab dijete, a ne raznolika ishrana u nepovoljnim uvjetima.

Dječje Vitamini: zašto, šta, kada ..

ime "vitamini" To dolazi od latinskog - "vita", Što znači život. Vitamini su potrebni odrasli i djeca. Oni su neophodni za normalno metaboličke procese, kao i za rast i regeneraciju tkiva, štiti bebu od štetnih faktora okoliša. Jednako je važno za tijelo djeteta su minerali. Minerali - je "građevinski materijal", Što je neophodno za normalan fizički i mentalni razvoj. Osim toga, nedostatak od njih mogu uticati na sposobnost organizma da apsorbuje određenih vitamina. Stoga je vrlo važno pravu ravnotežu vitamina i minerala.
U savremenim uslovima potražnja za ove supstance značajno povećava. Loše životne sredine, slabljenje odbranu organizma, psiho-emocionalni stres, koji je, nažalost, izloženi, i djeca, sve je to uzrok hipovitaminoza.

Osigurati adekvatan unos vitamina i minerala u tijelu djeteta sa hranom nije uvijek moguće. Prvo, nisu svi minerali apsorbira iz hrane na sto posto. Na primjer, kalij može biti asimiliran od 70-90%, cink - od 10-30%, dok je željezo samo 7% -10%. To zavisi od različitih faktora kao što su individualne karakteristike tijela, proizvod, metode njegove pripreme i skladištenja metoda. čak i "vitamini sadrže" proizvodi gube korisna svojstva u procesu kuhanja. Na primjer, pečenje, a posebno kuhanje u mikrovalnoj pećnici ne dodati proizvode korisne osobine. Kako bi se osigurala potpuna fizički, mentalni i intelektualni razvoj djeteta, djeca, liječnici preporučuju redovno uzimanje vitamina kompleksa, ponekad ostavljajući ih izbora u diskreciji tate i mame ili motiviranje svrha droge materijalnog blagostanja porodice. Međutim, roditelji pri odabiru vitaminski kompleks treba imati na umu da je cijena se odnose na kvalitet, jer je proizvodnja dječje lijekovi su jako skupi i zahtijeva u skladu sa mnogim standardima.

Za djecu je potrebno samo kupiti dječje vitamine. Oni se razlikuju od odraslih kolega doziranje i sastav njihovih sastavnih komponenti, koje završi 50 do 100% dnevnih potreba tijela svoga djeteta.

Za djecu od 0 do 2 godine, farmaceuti su razvili obrazac za prijavu user-friendly - sirupi, topiv prah, dodao je na mleko ili jelo kao zaslađivača. Međutim, u jednom proizvođači glas i doktori kažu da je najbolje za vašu bebu "vitamin" - majčino mlijeko. Stoga, dojilja treba biti siguran da se vitamin kompleksa za trudnice i dojilje (npr LADY`S formula "prenatalni". "Prenatal Optima"), Onda dijete će ih dobiti u prilagođenoj verziji za vaše tijelo kroz majčino mlijeko.
Za djecu od 2 godine opseg vitaminskih preparata je raznovrsniji. Među Toddlers vitamini su vrlo popularni u obliku za žvakanje marmelada kao obojene smiješno male životinje (npr "VitaMishki" Kids formula) linije. Djeca od 4 godine može kupiti tablete za žvakanje, pastile, tablete.
Od četiri godine vitamina i minerala, možda već biti imenovan na osnovu. Na primjer, za djecu s mlijekom netoleranciju, koji je jedan od najbogatijih izvora kalcija, minerala kompleks kalcija mogu biti dodijeljena laktaze - enzim koji pomaže varenje mlijeka i mliječnih proizvoda (Kids formula "KaltsiyMishki"). Djeca u ishrani su niske u mesu, obično pate od nedostatka željeza u organizmu. Oni mogu preporučiti vitamina i minerala uz dodatak željeza. Često bolesnu djecu preporučuje vitamin kompleksa sa visokim sadržajem vitamina C (Kids formula "Više od multivitamin").

Vitaminskih preparata razlikuju u sastavu

Vitamini prve generacije sastoji od jednog dijela. Primjeri takvih lijekova može biti askorbinska kiselina, vitamin E, vitamin A, vitamin D. Oni su uglavnom upravlja lekara sa terapeutskim ciljevima za simptomatologiju. Na primjer, pogoršanje vitamina A se primjenjuje za prevenciju i liječenje rahitisa kompleks - vitamin D.

Druga generacija Vitamini multivitaminski kompleksi su često dopunjene mineralima. Oni imaju nekoliko prednosti u odnosu na svoje prethodnike i mnogo bolje apsorbuje u kombinaciji sa mineralima. Na primjer, poznato je da je za normalnu apsorpciju kalcija je potrebno u prisustvu priprema vitamina D i magnezij u ekvivalentnim količinama.

treća generacija vitamina (Kids formula) sadrže u svom sastavu ne samo vitamine, mikro i makronutrijenata, ali i bilje (divlje ruže ekstrakt, slatkovodne alge Spirulina), enzima (laktaze), voćni sok, što znatno proširuje opseg svojih postupaka. Međutim, raspon vitamina za djecu je još uvijek mali.

Prilikom odabira vitamina roditeljima, prije svega, treba da se rukovodi individualnih karakteristika djeteta. Posebnu pažnju treba obratiti na njihove sastavne komponente, koje mogu izazvati alergije. Ako dijete ima tendenciju alergijskim reakcijama za limun, naranče, grejp, to je najbolje da pokupi priprema sa sadržajem vitamina C se ne stvara od agruma, i, na primjer, ribizle, šipak ili Acerola - biljke sa visokim sadržajem vitamina C. U pravilu, ovi lijekovi ne izazivaju alergije.

Koje vitamine i hranjive tvari važne za vaše dijete?
Vitamin A - To poboljšava vid, kože, kose i noktiju
Beta-karoten - efekat na vidna oštrina, promovira rast
Vitamin D3 - je važan za sprečavanje rahitisa, je uključen u metabolizam kalcija, jača koštano tkivo.
Vitamin E - antioksidaciona je potrebno za regeneraciju tkiva
Vitamin C - imunomodulator, jača imunitet
Vitamin B1 - potrebno je za metabolizam proteina i vode sol
Vitamin B2 - Faktor rasta je uključen u sintezu hemoglobina
Vitamin B3 -Uchastvuet u redoks procese
Vitamin B5 - Potrebna za metabolizam ugljikohidrata
Vitamin B6 - je važan za normalnu funkciju centralnog i perifernog nervnog sistema
Vitamin B12 -Uchastvuet hematopoeze u procesima
Folna kiselina - normalizuje kardiovaskularni sistem je od suštinskog značaja za proces hematopoeze
Biotin -Uchastvuet u metabolizmu masti i regulaciji nervnog sistema
Vitamin K1 - Potrebna za normalno zgrušavanje krvi
Kalcijum - jača kosti i zube, promovira rast
Magnezij -Uchastvuet u metabolizmu kalcija, mineralne metabolizam i neophodna je za prijenos nervnih impulsa
Cink -ima immunoukreplyayuschim imovine
Bakar - je neophodan za formiranje krvnih zrnaca
Iron - Sprječava anemija, utječe na formiranje hemoglobina
Mangan - To poboljšava apsorpciju kalcija i fosfora, uključeni u metabolizam minerala
Jod (od morskih algi) - normalizira aktivnost štitne žlijezde
Selen - antioksidans. Štiti ćelije od smrti
Chrome - Ubrzava akciju inzulina i potiče proizvodnju energije
Molibden - Potrebno je za apsorpciju željeza
Bor - Potreba za optimizaciju metabolizma i jačanje kostiju
Vanadij - učestvuje u metabolizmu glukoze i masti, razvoj kostiju i zuba
Nikla - Essential za normalnu biohemijske procese tijela
Tin -Vliyaet metabolizam
Kolin - Poboljšava metabolizam lipida
Inozitol - Poboljšava metabolizam lipida
Rutin -Ukreplyaet zid krvnog suda
Ekstrakt ječam sok ima tonik efekt izdanaka
Chlorella -

B vitamina i hlorofila
Spirulina-B vitamina i esencijalnih minerala
Izdvojite sok od lucerke - korisne proteine, aktivira metabolizam
Riža mekinje ekstrakt koncentrat varenje -Improves
Suvi ekstrakt soka od šargarepe, smrznuto - Poboljšava rast i viziju, utiče na mentalni razvoj djeteta

Sve ove komponente su dio kompleksa Kids formulu. Trebalo bi biti u stanju izabrati najbolje vitamine za vaše dijete.
Mnoga djeca ne vole vitamina u obliku tableta za žvakanje. To je za njih objavili smo jedinstveni vitamin kompleks "VitaMishki"Konfiguriran u obliku za žvakanje marmelada pastila. Pastile su u obliku medvjeda, i četiri različita okusa: jagoda, limun, naranče i trešnje.

"VitaMishki" - pažljivo izbalansirana mješavina vitamina i elemenata u tragovima koji su potrebni djeca. Oni su tako ukusne da će njihov prijem odvesti svoje dijete da nezaboravno iskustvo.

Vitamin Savjeti:

Vitamini su ohrabreni da se van sezone, kada postoji manjak svježeg povrća i voća, za vrijeme epidemije, nakon uzimanja antibiotika dijete sa emocionalno i mentalno preopterećenja, u slučajevima nepravilnog i monotona hrane, slabog apetita, kao i djeca koja žive u ekološki nepovoljnim područjima.
vitaminski treba uzeti u jutarnjim ili popodnevnim satima nakon obroka, jer Oni su zategnuti tijelo i bolje upija.
Uzmite vitaminskih preparata moraju biti strogo navedeno u napomenu doze u skladu sa svojim godinama. Predoziranje je vrlo opasno za bebu.
Prije upotrebe, treba obratiti pažnju na rok trajanja lijeka.
Store multivitamina bolje na hladnom, suhom i tamnom mjestu, ali ne u frižideru, i uvijek daleko od bebe. Na kraju krajeva, "Delicious Candy" su tako zadovoljni da neće oklijevati da jede cijelu teglu.
Prije kupnje vitamina obratite sa svojim lekarom.

Znakovi nedostatka određenih vitamina i minerala kod djeteta

Testovi za vitaminom i mineralni sastav krvi učiniti u običnom klinici ne mogu, dakle, nije uvijek lako utvrditi šta hranjive tvari nedostaju vašem djetetu. Međutim, postoje vanjski znakovi hipovitaminoza, što može izvući preliminarne zaključke: popuštanje zuba, gingive krvarenje, bledilo, krvarenje, sporo zarastanje rana, i česte prehlade - zahtijeva vitamin C.

Suha koža, lomljive nokte i kosu - znak nedostatka vitamina F.

Umor, slab apetit, tmurno raspoloženje - možda dijete nedostaje vitamina B1. Pukotine u uglovima usta, jezik ulceracije, povećana osjetljivost očiju - simptom, što ukazuje na nedostatak vitamina B2. Anemija, slabost, umor, bol u jeziku, loše raspoloženje - Možda će biti potrebno dodatnih vitamina B12.

Multivitamina za djecu

za deteyVitaminy Vitamini - jedan od najboljih načina za održavanje zdravlja djeteta. Ako doktor misli da je to potrebno, ne zanemaruje savjet liječnika i slijedite mudar savjet.

Pedijatri su dugo napomenuti da je u zimu i proljeće, mnogi klinci postaju letargično i apatični. Oni imaju nedostatak apetita i letargije poštovati. Očigledno je znaci nedostatka vitamina, tako da je bolje ne čekati za ove neprijatne simptome i da se brine unaprijed bebino zdravlje. Ako je vaš sin ili kći boluju od prehlade, oni imaju lomljive nokte, a koža je suha i peruta, potrebno je poduzeti hitne mjere - naime, da bi vaše dijete vitamine. Naravno, pored toga, vaše dijete treba jesti pravo i uravnotežen. Samo u ovom slučaju, rezultat će biti pozitivan.

Potrebnu dozu vitamina

Najbolji izvor vitamina i minerala - prirodnih proizvoda, tako da ako ste ispravno mislio kroz ishranu vašeg djeteta, vi ćete moći izbjeći nedostatak vitamina (veliki nedostatak vitamina) i nedostatak vitamina (nedostatak mali vitamina).

Naravno, ako govorimo o zimskom proljeća periodu, lako je nedostatak vitamina i dalje ne može izbjeći, jer voće i povrće nisu bogate prirodne supstance, kako u ljeto i jesen.

Čak i ako će biti prisutan u vašoj ishrani, kao i obilje jela od povrća salate i svježe sokove, sve je to isto nutrijenata neće biti dovoljno, ako samo zato što taj dio vitamina nestati nakon termičke obrade. Da bi se potrebe organizma za vitaminima, morate da održi svoju vitaminskih preparata.

Kako uzeti vitamine dijete?

Vitamin kompleksi su dobri da ne bi trebala trajati više od jednom dnevno. To je najbolje da popije sirup ili tablet za vrijeme ili neposredno nakon obroka, po mogućnosti ujutro. Tokom ovog perioda je beba posebno aktivna i dobro u stanju apsorbirati nutrijente.

Ne zaboravite da ne će biti rezervirano za buduću upotrebu vitamini, kao i većina od njih ne akumuliraju u tijelu. Jedini vitamin koji može doći do kašnjenja "u rezervi" - masti topiv A, D, E, ali oni su otrovni i stoga opasna.

Ako ste se odlučili za sirup, gel ili vitamin kapi, neophodno je da se strogo prati doza. Prije svega, zapamtite da oni moraju biti pravilno skladišteni: tegli moraju se čuvati na tamnom mjestu, van domašaja vašeg djeteta. Neka to bude ormar ili polica, gdje je dijete jednostavno ne dobije.

Ako počnete davanje vaše dijete vitamine, obratite pažnju na reakcije svog tijela. Ako obraze djeteta crvenilo, pojavio iritiran, dijateza, ili osip, treba prestati sa uzimanjem ove droge. Ostali simptomi, kao što su dijareja ili povraćanja, takođe, trebalo bi da bude pokazatelj da dijete ne uklapa u kompleks vitamina. Ako možete pokušati osjetiti beba će biti prilagođen natrag u tonik.

Sastav vitamina za bebe

Po pravilu, postoji nekoliko grupa vitamina. Ako su jedna komponenta, to je najčešće propisane za medicinske svrhe. To može biti askorbinska kiselina, vitamin B i A, E, D. Što se tiče multivitamine, oni obično sastoji od nekoliko komponenti. Kada se pravilno koriste, imaju blagotvoran učinak na tijelo djeteta.

Druga grupa vitamina - kombinacija vitamina kompleksa sa makro -i mikronutrijenata, kao i biljnih ekstrakata i enzimi.

Obje grupe su prikazani kao preventivnu mjeru, ali na izbor kompleksa treba pristupiti namjerno. To je najbolje da se obratite nadležnom ljekara, koji će savjetovati najbolju opciju za vaše dijete.

Prilikom odabira vitamina napomenuti starosti ostataka. Kada je u pitanju novorođenče, sve vitamine dobije iz majčinog mlijeka (ili dječjih formula). Za pravilan razvoj bebe prikazuje vitamina D 3, koji je imenovan od strane liječnika.

Tokom rasta mrvice potreban kalcij. To se može dobiti iz prirodnih proizvoda, ali je najbolje piti sam. Osim toga, dijete će trebati kurs vitamina i minerala koji će ojačati njegovo tijelo.

Ako vaša beba je bolesna, neka se oporavi nakon učvršćuje vitamina sredstava. Oni bi trebali biti prisutni i željeza potrebno za održavanje zdravlja i snagu vitamina C. Kada će dijete vrtić takođe treba vitamin kompleks ojačati njegov imuni sistem, održavanje nervnog sistema i um, pa budite sigurni da sprovede kurs vitamina terapije.

Napomena i područje u kojem živite. U mnogim područjima, to je problem nedostatka joda, od suštinskog značaja za završetak radnim tijelima, posebno štitne žlijezde. Kako bi se nadoknadio nedostatak ove mikroelemenata, pokupiti drogu, koju će pohađati.

Ako dijete pati od alergija, to nije lako pokupiti kompleks vitamina, jer je beba zahtijeva strogu dijetu. U međuvremenu, vitamin terapija treba izvršiti najmanje dva puta godišnje, ali je pristup izbor lijekova trebaju biti s oprezom. Nudeći dijete određenom rasponu, pobrinite se da nema alergena i štetnih boja.

priprema folk je za imunitet djeteta

Prema statističkim podacima, djeca pate od prosjeka od oko 8-10 puta respiratorne bolesti različitih poteškoća i protok vremena. Ove infekcije javljaju iz hladnog na kašalj, od niske temperature za zagrijavanje.
Svi znaju da je u cilju da bi se razboli manje često, potrebno je ojačati imunološki sistem bebe, ali je bolje koristiti narodne pravne lijekove za imunitet djeteta.

Vrlo dobro kao napitak koji poboljšava zdravlje bebe je grožđice Vodicka. Za njegovu pripremu potrebno je samo da pour kipuće vode i ostavite grožđice. Davanje vaše dijete umjesto kompota. Ovo Vodicka je bogat vitaminom C, koji pomaže tijelu odoljeti virusnih infekcija klinac.

Odlično jača imunitet nastoyaka propolis, što može kapati u bebinu mlijeko, i da daju da piju na prazan želudac. Broj kapi ovisi o starosti bebe. Djeca mlađa od 3 godine može dati 3-5 kapi svaki dan za mjesec dana, a zatim napraviti pauzu prošlog mjeseca. Starija djeca dovoljno 7-10 kapi tinkture propolisa.

Odličan alat za imunitet beba brusnica. 1 kg brusnice potrebno melje u mašini za mlevenje mesa sa 2 limuna, dodajte 1 šolja meda. Ova mešavina treba konzumirati 2-3 puta dnevno po 1-2 žlice čaja ili tople kompot.

Češnjakom i lukom su uvijek bili protiv prehlade, tako da je njihova upotreba je uvijek dobrodošla u njihovom sirovom obliku.

Pored popularne sredstvo za poboljšanje imuniteta dijete može napraviti poseban bilje za jačanje imunološkog sistema. Takvi alati su pogodni za imunitet djeteta i odrasle, na primjer, vitamin decoction. I, naravno, ne zaboravite na kaljenje.

Ostati zdrav!

Pregled vitaminsko-mineralni kompleks

Kinder BIOVITAL gel

Danas niko ne sumnja da su vitamini potrebni za tijelo za održavanje mnoge od svojih funkcija. Pitanja i nedoumice se javljaju kada su u pitanju djeca. U kojoj dobi i kako da vaše dijete vitamine? Koje vole? Početi davati vaše dijete vitamine potrebne na vrijeme ga je odvikavanje od prsa. Se to može uraditi paralelno sa uvođenjem dohrane. žitarice mnogo djece, pire krumpir, sok, mlijeko formule sadrže vitamine u dozama potrebno bebu. Grudnichki pogodan vitamina kompleksa u obliku kapljica ili gela. Oni se mogu dodati u hranu za bebe, nakon doze navedene u sažetku.

Kinder BIOVITAL gel sadrži sve komponente u količinama koje uzimaju u obzir potrebe tijela djeteta. Pripremi je kompleks vitamina B su vrlo važni za djecu, kao i vitaminima A i C, normalizaciju metabolizma i jača imunitet. Kalcij promovira normalan razvoj kostiju i zubi. Lecitin povećava usvoyamost vitaminima, a ima izuzetno važan zaštitni učinak na čitav nervni sistem uzgoja organizma. vitamina D sadržaj g BIOVITAL gel, s jedne strane, osigurava efikasnu prevenciju rahitisa u djece i, s druge strane, ne izaziva toksični efekat povezan sa predoziranje vitamina D. gel se može koristiti za liječenje usne šupljine sluzokože.

Multi - Kartice Baby kapi - vrlo efikasan, osiguravajući rast i pravilan razvoj djeteta, formiranje i održavanje imuniteta, prevenciju rahitisa kod djece. To je od vitalnog značaja kako bi se osiguralo djeteta puna joda nakon rođenja, naročito za prevenciju zaostalih predmeta u kognitivni razvoj sfere mozga bebe i kognitivne funkcije najintenzivnije razvija do 2 godine. Za optimalnu asimilaciju joda potrebno adekvatan unos proteina, željeza, cinka, bakra, vitamina A i E. Svi ovi vitamini i minerali su optimalno uravnotežen u kompleksnom multi - Baby kartice. Važno je napomenuti da je istovremena primjena Multi - moguće je Kartice i adaptiranog mleka mješavina.

Pikovit

Nakon navršenih godinu dana uz gore navedene droge, eksperti preporučuju utvrđeni sirupa. Pa, ako sastav sirupa, pored vitamina koji sadrže željezo i jod. Pikovit sirup se koristi kao preventivno sredstvo za uvjete koji uključuju povećanih zahtjeva za vitaminima: u nedostatku apetita i nepravilan, neispravan ili monotona ishrana tijekom oporavka od bolesti, za poboljšanje otpornosti organizma. Vitamini, vitamin A, D, PP, D- pantenol C. Ne preporučuje se za upotrebu Pikovit u kombinaciji s drugim proizvodima koji sadrže vitamine. Sirup sadrži šećer (3g. U 5 ml.), Umjetna bojila hrane, prirodne aromatične supstance. Alergijske reakcije su preosjetljivi na komponente droge.

Vitrum

Za stariju djecu (od 2 godine) pogodan vitamina u obliku tableta za žvakanje, pastile, bombona, koncentriran pića. Vitrum Kids (2 godine) - tablete za žvakanje u obliku figure životinja sa svjetlom ukus jagoda i miris. Kompleks sadrži sve potrebne vitamine i minerale, uključujući folnu kiselinu, kalcij, fosfor, jod, željezo. Pomoćnih supstanci (šećer, boje za hranu) mogu izazvati alergijske reakcije na komponente formulacije.

Bolesna djeca, posebno pate od alergijskih bolesti, nedostatak vitamina izraženiji. Zbog toga, morate vrlo pažljivo pristupiti pitanju korekcije hrane i dodatne vitamine takve djece. Za djecu sa alergijama Alvito - optimalno rješenje. Djeca ispod 6 godina starosti preporučuje se formira sirup, a zatim 6 godina - i sirupa i tableta. Sigurnost kompleks potvrđuju brojne studije.
Multi - Kartice Kid (od 1 do 4 godine) i multi - Tabs Junior (za djecu od 4 godine starosti) - sadrže 11 vitamina i 7 minerala potrebnih dobi dozama. Kao dio bez umjetnih konzervansa, boja, gluten, šećer, čime se smanjuje rizik od neželjenih reakcija, tako Vitamini Multi-jezičke može se preporučuje za djecu s alergijama. Tablete za žvakanje sa dobrim ukusom, zajedno sa vitaminima A, E, D, C, B, PP sadrže minerale željezo, cink, mangan, bakar, jod, selen, krom. Doza minerala i vitamina su u potpunosti u skladu sa evropskim farmakopeje.

Kako bi se djeci vitamine?

Potrebno je naučiti dijete kako bi se osiguralo da su vitamini - to nije bombona i treba malo imati svaki dan. Ako dijete odbija da tablete ili sirup, nude vitamine u drugačijem obliku. Ali u svakom slučaju, nemojte ih prisiliti ili obrazovati sina ili kćer postojan neprijateljstva prema bilo vitamina. Predloži tablete, sirupi u situaciji igre, objašnjavaju svoju korisnost u infantilnim jeziku (na kraju krajeva, to je samo ti i ja znamo kako vitamini su neophodni za zdravlje), pokazuje u isto vrijeme njihove ljubavi. I pozitivan rezultat će sigurno utjecati ne samo fizički, već i na psiho-emocionalno zdravlje djeteta.

Prema zapažanjima psihologa, kao rezultat redovnog uzimanja vitamina kod djece poboljšava raspoloženje, smanjuje težinu agresije i straha, povećava produktivnost igre aktivnosti, normalan san i apetit, aktivira kognitivne aktivnosti.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Koliko kalcija trebate beba?Koliko kalcija trebate beba?
Dnevnih potreba za vitaminima. Fiziologija i metabolizam vitaminaDnevnih potreba za vitaminima. Fiziologija i metabolizam vitamina
Potreba za vitaminom K u novorođenčadiPotreba za vitaminom K u novorođenčadi
Utjecaj vitamina A na zdravlje novorođenčadiUtjecaj vitamina A na zdravlje novorođenčadi
Vitamina K u trudnoćiVitamina K u trudnoći
Videhol (videcholum). Molekularni spoj kolekalciferol (vitamin DZ) sa holesterola. Bezbojni…Videhol (videcholum). Molekularni spoj kolekalciferol (vitamin DZ) sa holesterola. Bezbojni…
Knjiga "kliničku farmakologiju i farmakoterapiju" Sadržaj Poglavlje 23 VitaminiKnjiga "kliničku farmakologiju i farmakoterapiju" Sadržaj Poglavlje 23 Vitamini
Vitamin E i selen nije spriječio katarakteVitamin E i selen nije spriječio katarakte
Treba li mi beba ispod jedne godine dodatne vitamine?Treba li mi beba ispod jedne godine dodatne vitamine?
Kvantitativni sadržaj vitamina u hraniKvantitativni sadržaj vitamina u hrani
» » » Koje vitamine su pogodne za djecu u dobi od 2 godine. Vitamini za 2-godišnje dijete.
© 2018 GuruHealthInfo.com