Cerviks ptoza nakon porođaja.

Video: Izostavljanje materice, vagine. tretman

Proces uključuje generički aktivnost cerviks, svoju značajnu smanjenje nivoa genitalnog proreza i dubok uticaj na mišiće koji drže maternicu. Osim toga, dug proces trudnoće djeteta, uzrokuje ligamenata i mišića koji drže maternicu i fetusa, mnogo napora. Zato je cervikalni prolaps nakon poroda je normalno, pitanje je kako se brzo oporavlja u normalan položaj i da li će se vratiti.

Video: cerviks ptoza

cerviks ptoza nakon porođaja.

Glavna opasnost od pada iz cerviksa, prijeti samo oni koji imaju roditi s komplikacijama. Normalno je generički aktivnost, rijetko čini tijelo nepopravljivu štetu žene. Često materice prolaps je veoma veliki voće. Kada prolazi kroz porođajni kanal, on izaziva preveliki pritisak u mišićima, koji onda moraju vratiti svrhu. General Prevencija sugerira koristeći sistem vježbi Kegelove sve nakon porođaja žena. To ne samo da omogućava vam da se zaustavi cervikalne prolaps nakon poroda, ali i obnavlja normalan vaginalni osjetljivost, što je također važno.
Šta treba uraditi prije rođenja, tijekom poroda i poslije ih da opstruira proces normalan položaj raseljavanja materice.
1. Ako je žena suočena sa problemom maternice prolapsa i / ili da će roditi drugo dijete, onda je potrebno da pažljivo pripremiti za trudnoću. Jačanje vježbe, Kegel tehniku, biciklizam ili trčanje, pomoći pripremiti tijelo za porođaj i dati potrebnu obuku mišića.

2. Tokom trudnoće, stanje materice treba pomno pratiti, a njegova lokacija. Rutinska ultrazvuk i savjet doktora može pomoći u tome. Ponekad, žene sa problemom maternice prolaps, staviti na očuvanje za zaštitu fetusa i zdravlje trudnice.
3. Ako u procesu trudnoće počinje razvoj problema, gotovo čitav period od žena leži. To donosi manje štete tijelu majke i omogućava vam da zadrži dijete zdravo. Posljedice takvog trudnoće je uvijek teško. Oporavak treba vremena.
4. Nakon porođaja, rehabilitacija nije potrebno zanemariti. Čak i ako nije pronađen problema sa materice ranije u rađanju, a rođenje bilo lako, mišićima treba zadržati. trening mišića, će omogućiti brži povratak u formu i lakše nositi, a bez da je težak period za prvu godinu bebe.
spriječiti neželjene okoCervikalni pokrenuta nakon poroda možda najvažnije dati sebi malo pažnje.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Trbušne mišiće tokom porođaja. maternice aktivnostTrbušne mišiće tokom porođaja. maternice aktivnost
Porođajni boloviPorođajni bolovi
Odreda i rađanje posteljice. Bol prilikom porođajaOdreda i rađanje posteljice. Bol prilikom porođaja
Prolaps maternice i vagine su najčešće u starijih osoba zbog prenosi tokom porođaja ozljede, teške…Prolaps maternice i vagine su najčešće u starijih osoba zbog prenosi tokom porođaja ozljede, teške…
Uterusa rupture teških komplikacija trudnoće i poroda. Može biti spontana, javlja bez vanjskih…Uterusa rupture teških komplikacija trudnoće i poroda. Može biti spontana, javlja bez vanjskih…
Porođaja sa preranog pucanja membranePorođaja sa preranog pucanja membrane
The trudnicaThe trudnica
Cervikalni Bend, liječenje, uzroci, simptomiCervikalni Bend, liječenje, uzroci, simptomi
Prolaps maternice i vagine: liječenje, simptomi, operacijaProlaps maternice i vagine: liječenje, simptomi, operacija
Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijekove, doktor, ljekarna, infekcije, sažeci, seks, ginekologije,…Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijekove, doktor, ljekarna, infekcije, sažeci, seks, ginekologije,…
» » » Cerviks ptoza nakon porođaja.
© 2018 GuruHealthInfo.com