Pravilna ishrana bebe do godinu dana. dijete pravilnu ishranu. Kako kuhati kašu za bebu?

Na ishrana djece do godinu dana, a koristi od dojenja se govori svuda. Dva mišljenja ne može biti - Dojenje je korisno iz svih gledišta. Za psihofizički razvoj djece do jedne godine. Ne sjećam se gdje sam preuzeo, ali nije greh dati napojnicu. Tipa u tražilicu "Osnovna pravila uspješnog dojenja (WHO preporuke / UNICEF). Postoje osnovna pravila za pravilnu ishranu novorođenčadi i djece mlađe od jedne godine.

Video: Kako nahraniti BABY 9-18 mjeseci? Ono što sam kuhati dijete?

Pravilna ishrana bebe do godinu dana. dijete pravilnu ishranu. Kako kuhati kašu za bebu?
Pravilna ishrana bebe do godinu dana. Klasičan mamac, neki žitarica i povrća za ulazak, oni znaju sve. Ali, to je klasičan za nas. U drugim zemljama ishrana djece do jedne godine To može biti potpuno drugačiji. Uvijek sam se pitao. Zašto, za mnoge ljude je tradicionalna hrana od koje će stranci pate od loše probave za mnoge bolne sati? Odgovor leži upravo u hranjenje beba 1 godina život. Na pogled na malog čovjeka naivni oči otvorene. Ali te oči primjetiti sve detalje ponašanja odraslih. Kids ishranu odraslih postaje zanimljivo oko 6 mjeseci. beba uporno dopire do ploča svoje majke, na činjenicu da na stolu. Iako je takva moć sami, a to nije potrebno. Prije nego što mu je dosta energično pruža mlijeko. Bebe Dječja uglavnom odgovara sklonosti njegovih roditelja. Teško je naučiti djecu do godinu dana na hranu, što nije prihvaćeno u svojoj porodici. Ako porodica ne pogoduje supa, najverovatnije deca će se morati boriti juhe. Kao što smo imali. I moja baka, naš mali nemiran juha stvari dole sa zadovoljstvom.

Kako kuhati kašu za bebu?

ječam kaša sastojke i mlijeko - vrlo vrijedan proizvod u svoja svojstva. Krupa je izvor ugljikohidrata (škrob), koji daju energiju, proteine ​​povrća, vitamini, neki minerali: magnezijum, gvožđe i biljnih vlakana potrebnih za normalno funkcioniranje probavnog trakta. Mlijeko savršeno nadopunjuje strukturi svojih proteina vredniji od krnje, i vitamina i minerala.

Po pravilu, kaša postaje proizvod drugog hranjenja novorođenčadi. Daj bebu oko 2-3 tjedna nakon prvog uvođenja dohrane (biljna pire), odnosno oko 5-6 mjeseci. Međutim, u slučajevima kada dijete ima nestabilnu stolicu, on nije dobro dobija na težini ili je sklon pljuju se, vaš liječnik može preporučiti za početak čvrstu hranu sa žitaricama.

Kašu je za dijete neka vrsta mosta između čvrste i tečne hrane, tako da počne da ga (kao i bilo koji drugi mamac) je potrebno uz male porcije. Prvi dan - žličicu, a drugi - ne više od 30 grama (3-4 žličice), a tokom sedmice su do 100-120 g doza treba zamijeniti jedan dojenje ili formula. Davanje kaša je potrebno da žlica jednom dnevno, po mogućnosti ujutro za doručak. Onda možete dati djetetu dojku, pije kaša sok, jogurt.

Ako kuhati kašu za sebe, onda to uradi tečnosti (5%) u prvoj fazi primjene. To znači - 5 g brašno žitarica ili na 100 ml vode. Nakon 1-2 tjedna, možete kuhati kaša 8-10 posto. Kako bi se oslobodili roditelja iz "užas" vyschityvaniya iznos grama brašna u određenom iznosu od vode će navesti da je u pripremi 5 po žitarica potroši jedan kašičica brašno žitarica na 100 ml tečnog zobena kaša 7-8- interesa - pola teaspoonfuls, a 10 posto - dva. Šećera i soli nije zabranjeno da dodate. na "odrasle" okus senzacije treba slani nedovoljno i malosladkoy. Pa, kakva kaša bez putera, ali ne više od 5 grama po obroku.

Nekoliko načina kuhanja. Ako tijekom pečenja koristite žitarice po brašno, a zatim ga otopiti u hladnoj vodi i sipajte ključanja mlijeko. Zatim kuhati za 5 minuta. Kada kuhanje žitarica od žitarica preporučuje se da krnje dobro ključati na vodi, zatim dodati da je vruće mlijeko i kuhati dok ne omekša. Kuhana žitarica kroz sito.

Kakav žitarica odabrati? Smatra najkorisnijim heljde i zobi griz. Oni su više od drugih proteina, pored toga, oni sadrže biljne vlakana, koristan za gastrointestinalnog trakta. Riža i kukuruz su najviše bogate škrob, koji se koristi za energetske potrebe organizma. Na drugom mjestu na sadržaj - griz. Međutim, u ovim žitarice nekoliko vitamina i mineralnih soli. Izuzetak - kukuruz. Sadrži željezo. Nakon 6 mjeseci mogu dati kaša i ostalih žitarica: pšenica, raž, ječam i druge koje sadrže gluten, naravno, ako dijete nema svoju urođenu netolerancije.

Pri odabiru žitarica i imajte na umu da je riža je prekrivaju i osigurana svoystvami- zobene pahuljice i heljde sadrže puno vlakana, može izazvati laksativni effect- kukuruza neutralan. S obzirom na ove osobine, pokušajte alternativne žitarica i miješa se da kašu. Vrlo koristan tzv "roze" kaša koja se priprema uz dodatak mrkve, bundeve, mrkve ili sok od jabuke.

Video: Lure. Kashi. Pripremite se | Jednostavne recepte 1 | ToBeBestMom

Možda je iznenađujuće da mnogi roditelji u pozivu za maksimalnu zdravlja i ishrane, u prvoj godini života djeteta, pedijatri preporučuju korištenje žitarica za ishranu djece u industrijskoj proizvodnji. "tvornica" kaša je bolje obrađena i sterilizirana. Oni su obogaćeni dobi-odgovarajuće potrebe djece širok spektar vitamina i minerala, uključujući željezo i kalcij. Oni ne sadrži konzervanse, umjetne boje, stabilizatore i kemijskih aditiva. Još jedan plus - u ishrani djeteta može uvesti trudnorazvarivaemye kod kuće žitarice kao što su ječam, kukuruz, raž.

Najviše koristi u našoj zemlji, dječje žitarice - proizvodi od stranih kompanija. Domaće proizvodnje, na žalost, nije tako dobro zastupljeni, iako je njihova hranljivu i biološku vrijednost ne priznaje stranim analoga, ali, nažalost, zahtijeva ključanja. Većina modernih žitarica stranim kompanijama - strani pripreme, to jest, ne zahtijevaju kuhanje. Oni se mogu podijeliti u 2 grupe - mliječni proizvodi i mliječne-free. Za prvi potrebe samo vodu. Njima ne treba dodati sol, šećer, ulje, a posebno mlijeko. Samo iz posebnih razloga, a na savjet liječnika za djecu sa smanjenim apetitom, ne dobija na težini, možete dodati 2 do 3 g maslac žitarica dio za poboljšanje okusa i povećati energetsku vrednost proizvoda.

Dairy bez kaša vratiti specijaliziranih mlijeko za hranu za bebe. Može se razrijediti s vodom i, ako je, na primjer, seronjo ne može tolerirati mlijeko, ali imajte na umu da je nutritivne vrijednosti proizvoda će se smanjiti.

Svu složenost leži u činjenici da su žitarice nisu samo sa mlekom ili bez, ali i sa aditivima. Mnoge kompanije proizvode kaša sa prirodnim aditiva. Ovo voće, povrće, med, lješnjaci i bobičasto voće, banane, karamela, pa čak i čokolade. Postoje takve zanimljivim kombinacijama kao heljda i dunje, heljda, marelica, čokolada, orah, banane sa medom i riža. Neke kompanije proizvode i miješane žitarice. Na primjer, žitarica i povrća kaša od riže, pšenice, squash, praziluk, spanać ili kaša od 5 žitarica. Ove žitarice su često zdravije i ukusnije nego što je uobičajeno, međutim, njihova upotreba treba biti svjestan mogućnosti alergijske reakcije.

Video: Prva beba čvrstu hranu: riža kaša :). Vegetariashka. vegetarijanski recepti

Pri odabiru žitarica, vođeni svojim finansijskim mogućnostima, i sklonosti djeteta, naravno, savjet pedijatra. Međutim, kada kupiti, uzeti u obzir sljedeće nijanse: sadržaj žitarice treba pisati na ambalaži na ruskom, tako da korisnici mogu da se upoznaju sa iznos svih nutrijenata sastojaka, i, prema tome, za procjenu kvalitete proizvod-proizvođača ukazuju detaljan sastav komponenti 100 g ili 1 dio. Ove informacije će vam pomoći da se utvrdi kako je potpuna i izbalansirana ovaj proizvod-prilikom kupovine, obratite pažnju na uvjete rok trajanja i skladištenja. I, naravno, mora strogo u skladu sa svim pravilima kuhanja naznačeno na etiketi. Ne razrijediti kašu "okom". I onda jedu vaše bebe volje "oko". Kupiti kaša pedijatri preporučuju da se djeca hrane u specijaliziranim prodavaonicama, drogerijama i klinikama. To nije potrebno uraditi oglasa, tržišta i drugih ne-određena mjesta. Strah treba ne samo falsifikata, ali i loših uslova čuvanja.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Kako i šta tretirati pantljiiaru djecu od 1 godine, od 1,5 do dvije godine, da bi godina dijete?Kako i šta tretirati pantljiiaru djecu od 1 godine, od 1,5 do dvije godine, da bi godina dijete?
Pravilna ishrana dece od treće do sedam godinaPravilna ishrana dece od treće do sedam godina
Mixed hranjenje novorođenčeta (dojenje i boca)Mixed hranjenje novorođenčeta (dojenje i boca)
Ima dijete mlađe od jedne godine od probaveIma dijete mlađe od jedne godine od probave
Beba jede dobroBeba jede dobro
Do koliko godina je da doji svoju bebu?Do koliko godina je da doji svoju bebu?
Crvi u djece mlađe od jedne godine, može biti u 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10-mjesečnu bebu?Crvi u djece mlađe od jedne godine, može biti u 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10-mjesečnu bebu?
Zašto je dijareja kod odojčadi, dijareju u djece mlađe od jedne godine?Zašto je dijareja kod odojčadi, dijareju u djece mlađe od jedne godine?
Dojenja. Prehrana dojilja.Dojenja. Prehrana dojilja.
Ishrani i prelazak sa dojenja na hranjenje iz bočiceIshrani i prelazak sa dojenja na hranjenje iz bočice
» » » Pravilna ishrana bebe do godinu dana. dijete pravilnu ishranu. Kako kuhati kašu za bebu?
© 2018 GuruHealthInfo.com