Do koliko godina je da doji svoju bebu?

Do koliko godina je da doji svoju bebu?

Nema jasnih pravila.

Da, i ne mogu se instalirati jer to ovisi o količini mlijeka u majke i od nje zapošljavanja. Zbog toga, mi ćemo dati samo minimalni, srednji i maksimalno trajanje vremena hranjenja.

Video: Do ​​koje godine treba da doji dijete? - Dr. Komarovsky


Minimalno trajanje. Praktično ne postoji minimalni period. Čak i minimalni iznos od mlijeka majke može dati na dijete, dovedi ga maksimalnu korist.


Maksimalno trajanje. Prema francuskom pedijatrima, ne bi trebalo dojiti duže od šest mjeseci. Bolje je da mu daju više raznovrsnu hranu.
Prosječno trajanje. Tri mjeseca - moguće mandatnom periodu za dojenje. Nakon tri mjeseca života beba može biti, ako je neminovno da se od majčine dojke. On je već prošao početni period procesa probave, njegova probavnog trakta možda morati usvojiti nove proizvode. U roku od tri do četiri mjeseca, nije bilo ništa bolje od majčinog mlijeka. Ali sada je možda već biti dovoljno.

Video: Do ​​koje godine je najbolje dojiti?


Zaključak. Majčino mlijeko - najbolja hrana za novorođenče. Ali, za četiri mjeseca u majčino mlijeko ne može biti jedini proizvod hrane za bebe. Postepeno, u svojoj svakodnevnoj ishrani, osim majčinog mlijeka, počinju da unesete raznih sokova od voća i povrća.
Broj dojenja smanjuje kao novi proizvodi se uvode u meni.


A pet mjeseci beba savjetovati davanje povrća. U ovom trenutku, možete uštedjeti tri dojenja, a za šest mjeseci napustiti samo jedan dojenja (tokom dana). Treba imati na umu da je, nakon šest mjeseci hranjenja sastav mlijeka se mogu razlikovati, postati još gore, posebno za sadržaj u proteina i šećera.

Video: Do ​​koliko sati vam treba da doji?

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Zašto dijete odbija dojkuZašto dijete odbija dojku
Prelazak sa mlijeka na čvrstu hranuPrelazak sa mlijeka na čvrstu hranu
Povrede djece u varenju nakon četiri mjeseca starostiPovrede djece u varenju nakon četiri mjeseca starosti
Ishrana bebe u prvoj godini životaIshrana bebe u prvoj godini života
Kako nahraniti dovoljno bebuKako nahraniti dovoljno bebu
Hranjenje shema: šta da radi sa dojke i umjetnih hranjenjeHranjenje shema: šta da radi sa dojke i umjetnih hranjenje
Što je dijete mlijeko je bolje?Što je dijete mlijeko je bolje?
Imam nekoliko sedmica ne hrani svoju bebu ako možete početi ponovo hraniti?Imam nekoliko sedmica ne hrani svoju bebu ako možete početi ponovo hraniti?
Pitanja koja proizlaze na mlade majkePitanja koja proizlaze na mlade majke
Da li je dovoljno mlijeka dijete? Koliko mlijeka vam treba dojke, mjesečno dijeteDa li je dovoljno mlijeka dijete? Koliko mlijeka vam treba dojke, mjesečno dijete
» » » Do koliko godina je da doji svoju bebu?
© 2018 GuruHealthInfo.com