Konjuktivitis kod beba: uzroci, simptomi, liječenje i prevenciju. Konjuktivitis kod djece tretirane

konjunktivitis manifestacije mogu biti manje ili više izražen. Često, lokalne manifestacije opšte bolesti su praćene promjene u organizmu: Porast temperature, glavobolje, upale gornjih disajnih puteva. Konjuktivitis - vrlo česta bolest, uključujući i među djecom u prvoj godini života.
Konjuktivitis kod beba: uzroci, simptomi, liječenje i prevenciju. Konjuktivitis kod djece - tretman

Često se dešava da oči novorođenčeta upaljene i stalno teče suza. Neke majke početi tretman djece sami - "folk pravna sredstva", ili kapi koje će savjetovati farmaceut u apoteci. Da biste to učinili, u svakom slučaju to je nemoguće, jer je najvjerovatnije govori o konjunktivitis dovoljno ozbiljne bolesti koje pogađaju sluznice oka.

Glavni vanjski manifestacija konjunktivitis su fotofobija, suzenje, strano tijelo senzacije u očima, bol, sluz-gnojni pražnjenja, crvenilo očiju. konjunktivitis manifestacije mogu biti manje ili više izražen. Često, lokalne manifestacije opšte bolesti su praćene promjene u organizmu: Porast temperature, glavobolje, upale gornjih disajnih puteva. Konjuktivitis - vrlo česta bolest, uključujući i među djecom u prvoj godini života.

Konjuktivitis kod novorođenčadiUzroci bolesti

Razlozi za prevalencija gnojnog konjuktivitisa mogu biti različiti. To je prije svega gnojni-septička bolest novorođenčeta. Oni su uzrokovane povećanjem broja novorođenčadi sa niskim imunološku zaštitu, među njima - nedonoščadi i djece čije su majke u visoko rizične grupe, kao i nepridržavanja higijene režima u akušerskih bolnici i tako dalje. Često se preporučuje da koristite 20% rastvora natrijum sulfacyl izaziva iritacije konjunktive, posebno kod novorođenčadi sa izmenjenim reaktivnost tkiva. To dovodi do razvoja upale konjunktive. Često gnojni konjuktivitis javljaju kod beba sa poremećajima suzne puteve.

vrste konjunktivitis

Nekoliko različitih vrsta konjuktivitisa:
bakterijski;
virusne;
klamidiju;
alergije;
autoimune konjuktivitis.

bakterijski konjunktivitis

Glavni bakterijski agens (gnojna upala) konjunktivitis je Staphylococcus aureus, ali u posljednjih nekoliko godina došlo do povećanja u širenju takvih patogena gnojni konjuktivitis kao Staphylococcus epidermidis, Streptococcus, Escherichia i Pseudomonas aeruginosa, gonokoke. Sada je problem gnojni konjunktivitis uzrokovan Chlamydia trachomatis.

Conjunctival upala može biti uzrokovana pojedinačnih agenata i njihova udruženja, kao što su bakterije i virusi, rade istovremeno.

Cocci (sferični bakterije formiraju) prvenstveno stafilokoki - su najčešći uzrok konjunktive infekcije, ali se odvija povoljnije.

stafilokokne konjuktivitis kod novorođenčadi

U novorođenčadi, bolest je najčešće uzrokovane Staphylococcus zlato sami ili u raznim udruženjima sa drugih mikroorganizama. Često staphylococcal konjuktivitis se javlja u čijoj je pozadini nekih bolesti jetre, bubrega, srca, itd ili drugih bolesti septičkih novorođenčadi (omphalitis - pupčane upala rane, pyoderma - upalnih lezija na koži, otitis -. upale uha, i drugi).

Period inkubacije (vrijeme od infekcije do manifestacije bolesti) stafilokokne konjunktivitis traje 1 - 3 dana. Često u tom procesu je oba oka odjednom. Drenaža konjunktive šupljine - Muco-gnojni lik iz izobilju u oskudne, akumulira u unutrašnjem uglu oka. Sa obilnim gnojni kapke zalijepe na njihov rubovima pojaviti više kore. Ova bolest uglavnom pogađa djecu 2-7 godina do 2 godine starosti je rijedak.

Tretman se sastoji u pranje spojničnoj vrećici antiseptik rješenja, dodjeljivanje antibioticima širokog spektra u obliku kapi za oči. Specifični lijek je dodijeljen doktor, a na osnovu individualnih karakteristika i starosti djeteta, u isto vrijeme je i uzeti u obzir podnošljivost. Učestalost ukapavanjem iznosi 6-8 puta dnevno i smanjuje na 3-4 puta poboljšanje. Liječenje zahtijeva najmanje 2 tjedna.

Gnojni konjunktivitis uzrokovan gram-negativnih mikrofloru. Gnojni konjuktivitis najčešće izazvati negativne mikroorganizme porodice Enterobacteriaceae (Escherichia coli, Proteus, Klebsiella) i Pseudomonas aeruginosa. Ovi patogeni su najopasniji, jer izaziva teški akutni konjuktivitis, u kojem često pogođene rožnice.

Također zajedničke manifestacije gnojni konjuktivitis karakteristične simptome konjuktivitisa su izražene donjeg kapka edem, obilna iscedak, prisustvo sivkasto, lako prenosivi film na površini konjunktive.

gonokoknu neonatalni konjunktivitis (Blennophthalmia). U slučaju zaraze tijekom poroda bolest uzrokovana gonokoke obično se razvija u 2 do 3 dana nakon poroda. Progresiju bolesti kasnije ukazuje na infekcije izvana.

Čini se plavkasto-ljubičaste izražen edem kapaka. Otečeni kapci postanu gusta, oni su gotovo nemoguće otvoriti za inspekciju oči. Tako je od conjunctival krvavog pražnjenja šupljine sipao boje mesa blato. Konjunktive je crvena, i krvare lako popustio. Nakon 3-4 dana, oteklina smanjuje vijek. Gnojni sekret iz oka, obilna, kremaste konzistencije, žute boje.

Izuzetan gonoblennorei opasnost leži u rožnice lezija do smrti oka. U slučaju oporavka konjunktive postepeno postaje normalna pojava, ali u teškim slučajevima mogu ostati mali ožiljci. Za potvrdu dijagnoze potrebno laboratorijsko ispitivanje otpusta iz konjunktive šupljine za GC.

General tretman obuhvata administriranje sulfa droge i antibioticima širokog spektra u dozama koje odgovaraju dobi. Lokalno upravlja česte ispiranje očiju antibakterijski i dezinfekciju rješenja. U noći kapaka ležala masti koje sadrže sulfonamida ili antibiotika.

Liječenje treba nastaviti do potpunog oporavka i negativni rezultati sadržaja istraživanja konjunktive šupljine za GC. Prognoza pravovremeno i energično liječenje povoljna. Tretman sprečava razvoj komplikacija u rožnice i time eliminira sljepilo ili slabog vida. U našoj zemlji, do 1917 blennophthalmia je uzrok sljepoće u oko 10% slučajeva. Danas, zahvaljujući rasprostranjen trenutne preventivne mjere u novorođenčadi strogi sustav ove bolesti postao je prava rijetkost.

Prema važećim zakonima (RF MOH bi № 345 od 26.11.97) gonoblennorei profilaksa u novorođenčadi je obavezno. Odmah nakon rođenja oči beba je obrisao sa vatom natopljenom u rastvor za dezinfekciju (furatsillin 1: 5000, RIVANOL 1: 5000), i usadila u svakom oku jedna kap 20% natrijum sulfatsil rješenje. Zakopavanje supstance droga je ponovljeno nakon od 2 - 3 minute.

Uglavnom u prevenciji neonatalnog gonoblennorei je temeljno više testiranje trudnica, njihovu pravovremenu i aktivnog tretmana.

Chlamydia konjuktivitis kod novorođenčadi. Po pravilu, Chlamidijama konjuktivitis se javlja u djece majki koje imaju klamidiju genitalnih organa. Infekcija djeteta najčešće se javlja prilikom porođaja. Vjerovatnoća prenošenja klamidija infekcije iz bolesno dijete majci, prema različitim autorima, od 40 do 70%. Chlamidijama frekvencija konjuktivitis dostiže 40% neonatalnog konjunktivitis.

Chlamidijama neonatalne konjunktivitis može biti u jednoj ili dvostrano. Javlja se najčešće u akutnoj - 14. dan nakon rođenja djeteta, u rijetkim slučajevima - mjesec dana nakon poroda. Konjunktivitis je akutna, sa obilnim Muco-gnojni pražnjenja. Na nižim kapaka konjunktive može biti formirana lako skida film. Nedonoščad Chlamidijama konjunktivitis može početi već 4 dana nakon poroda.

Upala konjunktive može potrajati hroničan tok s promjenom razdoblja pogoršanja i propadanja, a broj djece mogu razviti Chlamidijama neuspjeh drugih organa (upala srednjeg uha, upala pluća, itd), Moguća intoksikacije - glavobolja, groznica, itd

Glavnu ulogu u liječenju dati specifične antibiotike (propisani tablete ili injekcije i kapi ili masti).

Viral konjuktivitis. Ova bolest se često povezuje s herpes simplex virus. Najviše pogođeni jednim okom je produžen, spor, u pratnji osip plikova na kapka koži. Ponekad adenovirusnog infekcija se javlja u prvim danima života, doktor dodjeljuje odgovarajući tretman.

laboratorijska dijagnostika

Dijagnoza konjunktivitis je obično jednostavan. Na osnovu kliničke slike bi se utvrdio uzrok tog procesa je teško, dakle, za bilo upala je poželjno da se bris iz konjunktive ili da struganja. Rezultirajući materijal se može odmah obojiti i pregledao pod mikroskopom ili napraviti usjeva na hranjivu podlogu, šalje se u laboratorij za proučavanje mikroflore i osjetljivosti na antibiotike izabere. Dobiveni rezultati omogućuju da pravilno dodijeliti tretman.

Također, za dijagnostičku upotrebu različitih metoda otkrivanja antitijela na krv (Oni su proizvodi imuni sistem kada se unosi patogen organizam).

tretman

Kombinovana terapija neonatalne bakterijskih konjunktivitisa uključuje sljedeće korake:
uklanjanje vežnjače otpuštanja iz šupljine ispiranje za dezinfekciju rješenja;
zakopavanje anestetika (ako rožnice kompresije sindroma kod jednog stoljeća, fotofobija);
korištenje antibakterijskih lijekova u obliku kapi, masti.

Ukapavanjem lijekova treba obaviti 7-8 puta dnevno za 6 dana, a onda 5-6 puta dnevno (3-4 dana) i dalje od 2 - 3 puta dnevno do potpunog ozdravljenja. masti za oči se primjenjuju na unutrašnju površinu očnih kapaka od 2 - 3 puta na dan, prije spavanja.

Gdje provesti liječenje - kod kuće ili u bolnici - u svakom slučaju određuje liječnik ovisno o obliku konjuktivitis, težine bolesti, dobi djeteta i srodnih komplikacija. Da biste uklonili gnojni potrebna česta očna vodica. U tu svrhu koriste furatsillina ili rastvor kalijum permanganata. Pri pranju kapci treba dobro razrijediti i navodnjavanje sa gumenim balonom ( "kruške"). Između pranja tokom dana kapi usadili u intervalima od 2 - 3 sata za 7-10 dana. Noću nameću mast sulfanilamidnymi droga ili antibiotika.

prevencija

e infekcija u novorođenčadi Oni su majka i medicinskog osoblja. Prenos se vrši u vazduhu i kontakt staze. faktora transmisije su vodeći vazduh rukama medicinskog osoblja, stavke računa novorođenčeta (pipeta, pamuk lopte, gaze), a rješenja se koriste za tretman oka dnevno djeteta.

Prevencija gnojni konjunktivitis uključuje niz mjera da se sprovede u prenatalne klinike, porodilišta i pedijatrijske područja. Među tim mjerama - pravovremeno i sistematsku identifikaciju i liječenje urogenitalnih infekcija u beremennyh- liječenje genitalnog trakta antiseptik sredstvami- izvršiti preventivno liječenje novorođenčadi oči.

UPOZORENJE! Bakterijski konjunktivitis novorođenčadi treba razlikovati - razlikovati od drugih bolesti. To su:
Manifestacije reaktivne iritacije očiju, koje se mogu pojaviti kao odgovor na bilo trauma, uključujući i zakopavanje lekova koji se koriste u svrhu prevencije konjunktivitis.
Ova reakcija može držati od nekoliko sati do 2 ~ 3 dana i radi bez tretmana.
Konjuktivitis, dakriocistitisa pojavio na pozadini - upala nazolakrimalnog kanala novorođenčadi, koja nastaje uglavnom zbog opstrukcije nazolakrimalnog kanala. Najčešći opstrukcija zbog prisustva u nazolakrimalnog kanala želatinasta utikač ili film, koji se obično apsorbira prije rođenja ili u prvim nedeljama life.2.
Kongenitalna entropija kapke. Odlikuje Značajke: dvosmjeran proces, kada se posmatra bez ektropija nije vidljiva cilijarnog rub kapaka i trepavica nisu vidljivi, trepavice se okrenuo očne jabučice, a često trljaju rožnjače. Volvulus vijek je opasno, jer cilijarni margina sa trepavicama povrijediti rožnice tijekom pokreta očiju tokom sna, tu je njenu upalu, prorjeđivanje i zamagljivanja. Kada su ove anomalije dati dobre rezultate plastičnu operaciju.

U akutnim konjuktivitis ne može pričvrstiti i zatvoriti oči kao zavoj stvara povoljne uslove za bakterije, povećava rizik od upale rožnice.

Kako da zakopa kapi i masti u oči da postavi

Dijete ili uzeti na ruke, ili da, fiksni glavu, prsti širenje prorez za oči, širenje očnih kapaka, a šupljine se formira na donji kapak, pao jedan ili dva kapi rješenje. Zatim nježno masirajte oko kroz kapke.

Mast za oči u epruvetama opremljeni posebnim uskog grla, što ga čini lako staviti u uglu oka iz tube tanke trake masti. Sama mast se distribuira preko oka.

vrste konjunktivitis

Pozivajući se na patogen koji uzrokuje konjunktivitis, može identificirati grupe ujedinjene zajednička karakteristika karakteristike:

virusni konjunktivitis
virusi razlog su tako zaražen beba Možete vazduhu kapljice. Konjunktivitis širi vrlo brzo, posebno u dječjim grupama. I kod kuće, virusne infekcije možda bio bolestan cijelu obitelj. Start akutna, često bolestan, prvo jedno oko, a zatim se pridružuje drugi. Pojavljuje se labave, vodenast pražnjenja (oko "flow", kaže pacijenata). Oka postaje crvena, buja, to boli. Dijete ima temperaturu, to je protiv pozadini katar (prehlade) događaja.
Konjuktivitis u pozadini dječjih infekcija.
- Malih boginja, konjuktivitis. angažman oko je ponekad prvi znak boginja djeteta. Pokretanje proces odlikuje fotofobija, nemogućnost široko otvorenih očiju, crvenilo konjunktive. Ponekad 2-3 dana bolesti u dobi od konjunktive osip, koji još uvijek nije na tijelu.
- Velike boginje konjuktivitis. Kada boginje bolest kod djeteta može biti ugrožena i konjunktive očne jabučice. Čini se velikih boginja pustule nakon obdukcije koji ostaju ožiljci. Da biste spriječili grebanje oka i ulaska infekcije djeteta potrebno je strogo slijediti kao sekundarna infekcija dovodi do ozbiljnih posljedica.

bakterijski konjunktivitis
Kada ubrizgava u oči mikroorganizama koji imaju bakterijski konjunktivitis. Dijete može postati zaraženi preko prljavih ruku, igračke, kućanskih predmeta. Čak i male mrlje, prašinu, pijesak prodrla u konjunktive šupljine, može uzrokovati mikroskopski konjunktive povrede. U njima nešto i da bakterije koje uzrokuju bolesti.
Na početku je kao oštar, u slučaju povrede oka, kao i postepeno, krvavih očiju može biti jedan ili oba, ponekad drugi oka postaje koji su uključeni u infektivnog procesa na neuspjeh u skladu sa pravilima higijene. A osjećaj "pijesak" u očima, oticanje, viskozne žuto-zelene pražnjenje, kapcima zalijepe ujutro i vene na cilija žućkasto kore.
Često upalnih bolesti uha (otitis), nosa (rinitis) i paranazalnih sinusa (maksilarni sinusitis, etmoidit) može dovesti do širenja infekcije u oku. Mladi djeca koja imaju poteškoća s izdavanjem nosnih prolaza akumuliranjem pražnjenja, tu je casting sadržaj nos u oko kroz nazolakrimalnog kanala. Stoga, pedijatri preporučuju nosnice da oslobodi dijete bez "akcije smorkatelnyh 'i budite sigurni da vode dnevno WC oko bolesno dijete za sprečavanje širenja zaraze.

gljivične konjuktivitis
Gljivične konjuktivitis rijetko razviti i druge oblike, često kao komplikacija gljivične infekcije očnih kapaka i kože oko očiju, sa imunodeficijencije. Odlikuje se teškim, uključujući duboke oči okruženja i teško liječiti.

alergijski konjunktivitis
Razlog je učinak svih vrsta alergena, sve više i više oko nas i naše djece. Alergenima uključuju kuća prašine i životinjske dlake, dim cigareta, kućne hemije i lijekove, hranu, pelud u proljeće-ljeto periodu. Poseban tip alergijske reakcije razvija zaraznih bolesti, alergije kada tijelo reagira na prodor infektivnog agensa.
Bolest je bilateralna, razvija akutno ili postupno, često hronične, traje dugo i teško ih je liječiti. Glavna manifestacija je otok, jak svrab, peckanje. Edem često proteže i na kapak kožu.

Akutna konjuktivitis droge razvija u prosjeku u roku od 6 sati nakon primjene droge, edem se manifestuje nagli rast sluznice, jak svrab, peckanje. Sa dugotrajne upotrebe lijekova također mogu razviti alergijske proces, ali ima subakutni, često uz razvoj sluznice suhoće, osjećaj "kontaminacije" očiju, svrab prevrtljiv.
Kada proljeće alergijskog konjunktivitisa, tzv proljeće katar, ostavljajući suncu, djeca se žale na fotofobija i suzenje. To je povezano sa povećanom osjetljivosti na UV zrake.
Hay groznica - konjuktivitis je povezana sa povećanom osjetljivosti na polen, javlja protiv pozadini druge manifestacije sezonskih alergija, kao što su začepljen nos, kihanje, kašalj, koji je i dalje ista polen. Pollinozy imaju jasan "sezonski" i ponovljivosti.

neonatalni konjunktivitis
U međuvremenu, moramo obratiti pažnju na gonokoknu i Chlamidijama konjuktivitis, razvija u novorođenčadi. Infekcija se javlja prilikom prolaska kroz porođajni kanal majke pate od gonoreju ili klamidiju.

Blennophthalmia - bilateralna bolest, simptomi početi 2-3 dana života u obliku teške oticanje, krvarenje, često su uključeni dublje okruženje oko koje dovodi do teških onemogućavanje komplikacija.

Chlamidijama konjunktivitis (paratrahoma) razvija u 5-12 dana života, manifestuje akutni početak, sluz ili gnojni sekret, često se javlja na pozadini kongenitalne upale pluća.
Trenutno, sve žene bi trebalo da se podvrgne obaveznom testiranju u prenatalnom klinikama i za identifikaciju aktivne infekcije za liječenje bolesti. Novorođene djeca provode profilaktičke WC oka koristeći borne kiseline i usadili 1% srebro nitrata.
Kao što neonatalne konjuktivitis kao gonnoblennoreya i paratrahoma prvo tretiraju u bolnicama, au težim slučajevima, dijete se može prenijeti na specijaliste jedinica za daljnje liječenje.

Konjuktivitis kod djece - tretman

Konjunktivitis Liječenje je uglavnom lokalni: kapi ili posebne pripreme. Za opšte liječenje rijetko pribjegli, obično u slučajevima koji uključuju rožnice u tom procesu, u iscrpljeni djeca, ali i ne uvijek. Antibiotici često apstinirati zbog navikavanja na njih patogena, oštećenja kože, pojava alergija. Ukupan tretman je usmjeren na borbu protiv istovremeno s potpunom iste bolesti.

Kada virusni konjunktivitis tretmanom ako je određen, u obliku antivirusnih lijekova.

Mnogi ljudi pogrešno vjeruju da je konjuktivitis - bolest koja će proći samo od sebe. Da, to se događa, posebno u bakterijske ili virusne konjunktivitis. Kada dijete prolazi gripa ili ODS, on oporavlja i, zajedno sa drugim infekcijama i konjunktivitis nestaje. Ali to nije vrijedno rizika i poslastica konjunktivitis u vašem djetetu sebe. Budite sigurni da se obratite specijalistička ordinacija, gdje doktori može propisati pravo terapije ovisno o porijeklu bolesti i pripadajućih faktora vašeg djeteta.

Smatra se da je najefikasnije terapije i sveobuhvatne lokalne, dobro imenovan immunoukreplyayuschie droge, multivitamine, ispiranje očiju. Osim toga, preduslov za oporavak je ličnu higijenu.

Tretman alergijskog konjunktivitisa dugo, zahtijeva propisivanje kako lokalne i opšte akcije. Izolirati konkretne terapiji alergijskog konjunktivitisa koji se sastoji od prestanka kontakt sa sumnjom na alergen i povećana otpornost na njega. Nedostatak ove terapije u trajanju (mjeseci). Nespecifične terapije se obavlja kada je alergen pronađeno. Ona je vodila Naravno, efekt je uočljivo nakon 2 tjedna od početka terapije. Često, dodatne dijagnostičke metode i obratite alergolog.

Veća prevalencija konjuktivitis, vrlo zarazna zahtijevati njihovo pravovremeno prepoznavanje, ispravno propisani tretman i poduzmu mjere za sprečavanje širenja.

Odmah nakon otkrivanja simptoma konjuktivitis na jednom oku u djeteta, roditelji trebaju poduzeti korake kako bi se osiguralo da proces nije prebacio na drugom oku, a ne drugim članovima porodice su bolesni. Roditelji ne bi trebalo da pošalju bolesne djece u dječjem kolektivnih i blagovremeno konsultovati oftalmologa.

Konjuktivitis kod novorođenčeta

Za prevenciju infekcije na rođenju, sve novorođenčadi sahranjen u očima antiseptik rješenje, ili kapi koje sadrže antibiotik, ali nekoliko dana nakon poroda, neke bebe mogu početi iscedak iz oka, koji ometa normalno otvaranje stoljeća.

Ovaj fenomen se naziva neonatalni konjunktivitis, a može utjecati na samo jedno oko, ali češće gnoji, oboje. Konjuktivitis kod beba ne bi trebalo biti previše zabrinuti roditelji, to nije ništa više od začepljenja nosne sluznice ili odliv kanal suza, zatim upale i proizvodnju sekreta.

Bez obzira na to, konjuktivitis kod novorođenčadi se može ponoviti u toku prvih nekoliko mjeseci života, ali bi trebalo nestati s vremenom. Uz pomoć oftalmologa za liječenje neonatalnih konjunktivitis resort to je vrlo rijetko.

Ova infekcija pluća, koji je u novorođenčeta može javiti u bilo koje doba dana se pojavljuje u starije djece, uglavnom u jutarnjim satima, kada se beba probudi. Dovoljno je nježno očisti sekreta oka pomoću fiziološke otopine i napraviti nježna masaža donjeg kapka na korijen nosa. U tom slučaju, vi ćete da gnoj nestaju u roku od nekoliko sati.

Ako, međutim, oči i dalje gnoji nakon čišćenja i ne idu nakon 12-24 sati, ili su praćene obilnim crvenilo kapaka i groznica, obratite se pedijatru ili oftalmolog.

Akutni gnojni konjuktivitis

Nema smisla da kopaju samo kap u konjunktive šupljini ako postoji gnoj ili sluzokože pražnjenja. To mnogi mikrobi da ni kapi nisu dovoljno za liječenje. Stoga, nakon buđenja i tijekom dana po potrebi konjunktive šupljinu treba očistiti. Osim toga, mangan rješenje za pranje može se koristiti čaj brew, kamilice ili samo kuvana voda.
Nema smisla da pokopa dva ili više kapi, jer je kapacitet konjunktive SAC - jedna kap. Ostatak ide na obraz.
Kada prekomjerne kidanja, pa čak i više gnojenje medicine oprao skidati sa konjunktive šupljine i doslovno 20 minuta kasnije je više nema. Ako se kapi usadio 6-8 puta dnevno (kao i obično savjet doktora), onda je izbor otpornih bakterija na kloramfenikol, a konjunktivitis i postaje hronična. Zbog toga je potrebno da kaplje svaki sat, a ako imate strpljenja - i onda svakih pola sata. Nemojte se bojati predoziranja, kloramfenikol se praktično ne apsorbuje iz konjunktive šupljine i ima samo lokalni učinak.
Kada spavamo, iza zatvorenih očnih kapaka su termostat uslovi i "nije završena" dan bakterija početi da se razmnožavaju. Zato je kod kroničnog konjunktivitisa može biti jedini znak lijepljenja trepavica ujutro. Naravno, mogli bismo i dalje često ukapavanjem kapi - to je vrlo efikasna mjera, ali onda pacijenta i staratelja treba da spava. Stoga, prije odlaska na spavanje zauvijek i trebate postaviti tetraciklin mast, svojim antibakterijskim akcija će trajati do jutra. Ako je dijete stavi u krevet u popodnevnim satima, a dan prije odlaska u krevet postaviti mast. Propiše mast za budnost, ne volim: to zamagljuje vid, čini ljepljive kapke, stvarajući osjećaj nelagode. Popodne je bolje da sahrani kapi.

Nakon 1-2 dana, kada je pojava konjuktivitisa Subside, možete otići do 6 obroka dnevno i budite sigurni da usadi kapi mast na spavanje. Priuštite potrebno dok simptomi nestaju, a još tri dana - u suprotnom jedan preživljavanje bakterije počinju da se umnožavaju, a mi smo dobili hronični konjunktivitis s posebnim bakterija otpornih na antibiotike.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Konjuktivitis: Postupak, Uzroci, simptomi, znakoviKonjuktivitis: Postupak, Uzroci, simptomi, znakovi
Konjuktivitis akutna. Patogene: Wand Koch-Nedelje, pneumatski, gono-. Streptokoke i stafilokoke, itdKonjuktivitis akutna. Patogene: Wand Koch-Nedelje, pneumatski, gono-. Streptokoke i stafilokoke, itd
Alergijskog konjunktivitisa: liječenje, simptomi, uzroci, simptomiAlergijskog konjunktivitisa: liječenje, simptomi, uzroci, simptomi
Konjuktivitis kod novorođenčadi: Postupak, Uzroci, simptomi, znakoviKonjuktivitis kod novorođenčadi: Postupak, Uzroci, simptomi, znakovi
Akutni bakterijski konjuktivitis: liječenje, simptomiAkutni bakterijski konjuktivitis: liječenje, simptomi
Konjuktivitis kod djece, uzroci, simptomi, liječenjeKonjuktivitis kod djece, uzroci, simptomi, liječenje
Hronični konjunktivitis. Etiologija, patogeneza: dugo djelujući iritacija oka (prašina, dim,…Hronični konjunktivitis. Etiologija, patogeneza: dugo djelujući iritacija oka (prašina, dim,…
Adenovirusnog konjuktivitis, simptomi i liječenjeAdenovirusnog konjuktivitis, simptomi i liječenje
Oftalmologije-pikloksidina hidroklorid i njegova primjena u antibakterijska terapija u klinici za…Oftalmologije-pikloksidina hidroklorid i njegova primjena u antibakterijska terapija u klinici za…
Bakterijski konjunktivitisBakterijski konjunktivitis
» » » Konjuktivitis kod beba: uzroci, simptomi, liječenje i prevenciju. Konjuktivitis kod djece tretirane
© 2018 GuruHealthInfo.com