Žuta sluz nakon rodov.vydeleniya nakon rođenja nazivaju lochia.

Za 5-6 dana nakon poroda, ne samo vi, ali doktor gleda svoj pražnjenja nakon porođaja. Lik lochia može reći dosta i pomoć na vrijeme da se sumnja neke komplikacije nakon rođenja. Kako se utvrditi da je to normalno dodjelu ili nešto nije u redu?
Žuta sluz nakon rodov.Vydeleniya nakon rođenja nazivaju lochia.

Normalno postnatalne pražnjenje

U periodu nakon poroda, trebat će vam jastučići, dizajniran za velike količine pražnjenja. Nije nikakva tajna da je nakon fetus iz utrobe i fetusa membrane sa posteljicom, čak i uz nastavak izolacije ostataka tkiva, sluzi i krvnih ugrušaka. Takva izolacija nakon isporuke od ginekologa genitalnog trakta zove lochia (prevedeno s grčkog).

Hajde da razgovaraju o tome šta bi trebalo da bude normalan lochia. U prvih nekoliko dana, najveći dio selekcije čine eritrociti (crvena krvna zrnca), odnosno da je direktno iz krvnih sudova. Kada su i razorene odbacivanje placente brodova, i mjesto gdje je priključen, postaje rana površinu. Otuda i krv. U roku od 2-3 dana rana se postepeno zategnuti, ugovori materice. Tako krvarenje sudovi su komprimirani i thrombosing i krvarenje prestaje.

4-5-Day poštovati žuta sluz pražnjenja nakon poroda. To je zbog dominacije leukocita (bijelih krvnih zrnaca) i crvena krvna zrnca evolucija prestala. Takva žuta pražnjenja nakon poroda može se javiti oko 5-7 dana.

Oko tjedan dana nakon rođenja pojavi sluz pražnjenja. Ovo ukazuje na to da unutrašnje površine materice je u potpunosti obnovljena i stekli normalne građe, sve rane je potpuno ozdravio.

Treba reći da je normalno pražnjenje lochia traje oko 3-4 tjedna, a obim svog vremena se smanjuje. Odmah nakon rođenja, oni su više u izobilju, onda je njihov broj smanjuje. Iako je izolacija nakon poroda može biti žuto-smeđe, žute i samo, oni ne smiju biti u pratnji groznica ili gnojnim specifičnih mirisa.

Miris u normalnom postnatalne pražnjenje imaju (vrsta trule). To je zbog činjenice da postoji neki kašnjenje u njihovom rođenju kanal na izlazu iz šupljine maternice. Ovaj miris se može lako eliminirana je u skladu sa pravilima za ličnu higijenu.

Postpartalna gnojni pražnjenje

Mislim da su svi barem jednom u životu suočavaju s gnojem. Stoga određuje prema vani nastupa može biti bilo ko. U svakom slučaju - to je homogena, neprozirna žuta, ponekad sa zelenkastim pražnjenje trag sa neprijatan oštrog mirisa. Tipično, takvo odvajanje nakon isporuke genitalnog trakta je u pratnji groznica i bol u trbuhu.
Ovo je apsolutni znak infekcije
!

Je nakon porođaja materice stvara savršene uvjete za rast mikroorganizama i razvoj upale. Ovoj vrućini, vlaga i prisustvo nutrijenata (površine rane nakon placente - krv i mrtve izvor tkiva za rast bakterija). Compounding situaciju i kršenje pravila lične higijene u porodiljske.

Sa takvim povoljnim uslovima od bilo kojeg izvora zaraze (ne samo u porođajni kanal, ali iu trbušnoj i male karlice) mogu biti izvor za ozbiljnije gnojne upale (npr rak). U tom slučaju, temperatura raste i razvija groznica. Dakle, ako su se pojavili gnojni pražnjenja nakon porođaja, a ne da samo-liječiti, i odmah pokrenuti kod doktora. To zahtijeva ozbiljan tretman.

Takođe, na umu nekih selekcija može pretpostaviti najverovatnije patogen infekcije. Dakle, trihomonijaza su žućkaste pražnjenja penušavi, gonoreja - zelenkaste tečnost. Ali precizne dijagnoze može se vršiti samo pomoću laboratorijskih metoda istraživanja. Evo, takođe, bez doktora ne mogu. Naučiti specifičan patogena je potrebno dodijeliti preciznije i efikasan tretman.

Krvarenje pražnjenja nakon porođaja

Takvo odvajanje može biti normalno, ali ne više od 2-3-yoh dana nakon porođaja. Ako njihov karakter se ne mijenja nakon tog perioda, morate tražiti uzrok.

Najčešći uzrok abnormalnog pražnjenja u krvi nakon porođaja - kršenje kontrakcije materice. U ovom slučaju, krvarenje posude nisu komprimirani, i to je jedan od uslova da se zaustavi krvarenje. Takvo stanje se može javiti na kašnjenje dijelova membrane u šupljinu maternice. U ovom slučaju, materice će ugovor ili se opustiti, jer će ostaviti u izobilju krvnih ugrušaka. Takvim trenucima su priznati od strane doktora, dok ste još bili u postporođajnu odjelu bolnice, tako da se tretman odmah pokrenut.

th Teška ili produžena pražnjenja krvi nakon poroda genitalnog trakta može biti suze cerviksa ili vagine. Iako je ovo rijedak, kao doktor mora izvršiti uvid u porođajni kanal uz pomoć ogledala i sašivena sve što je potrebno. Ako se šavovi su dobro preklapaju i koristiti dobar kože, šanse za krvarenje je gotovo ništa.

Najrjeđih uzrok mrlja nakon poroda može biti puerperalne bolesti krvi povezana sa smanjenjem svojih zgrušavanja (hemofilija, na primjer). Takvi problemi sa doktorima porodilišta krvi moraju biti obaviješteni unaprijed pripremiti sve potrebne medicinske preparate (ponekad moraju se naručiti na transfuziju krvi stanice) i biti spreman za veliki gubitak krvi prilikom porođaja i poslije.

U zaključku, želim da kažem da je u post-natalnom periodu treba tretirati kao ozbiljno kao porodiljsko odsustvo. Ako ne možete nositi sa svojim izlučevinama, ili se čini sumnjivo vas, - opet ići kod doktora. On nije loš savjet.

Izolacija nakon poroda

U posljednjoj fazi rada se rađa posteljice, što znači završetak generičkih procesa. Ovo je praćeno oslobađanjem velike količine krvi i sluzi da je od oštećeni površini maternice, ona ostaje na rane na nekadašnja posteljice. Dok je površina materice sluznice leči i nije obnovljena, sadržaj rana se izdvajaju iz vagine puerperalne postepeno zamijenjen u boji (krv nečistoća će biti manje) i smanjuje u količini. One se nazivaju lochia nakon porođaja pražnjenja.

Odmah nakon rođenja žena upravlja lijeka za stimulaciju kontrakcije materice. Obično je oksitocin ili Metilegrometril. Kroz kateter za pražnjenje bešike (tako da ne vrše pritisak na maternicu i ne dozvolite da smanjuje), a na trbuhu stavio bocu ledene vode. Ovaj put je vrlo opasno za otvaranje hipotonična maternice krvarenja, tako da je dva sata i nakon poroda žena posmatra čak u sobi isporuke.

Uočavanje je vrlo obilna, ali ne bi trebalo da prelazi normu. Bol žena ne izgleda, međutim, krvarenja brzo dovodi do slabosti i vrtoglavice. Stoga, ako smatrate da je krv je vrlo jaka (na primjer, pelene ispod vas sve mokro), budite sigurni da kažeš starateljima.

Ako je izdvajanje za ova dva sata ne prelazi pola litre i puerperalne stanje je zadovoljavajuće, to se prenosi na postnatalne odjelu. Sada, nakon njihovog pražnjenja trebali slijediti, a vi treba da znate šta su i koliko dugotrajan. Ne uzbuđujte se: naravno, medicinska sestra će kontrolirati sve. I doktor je siguran da ide dolje, između ostalog, da procijene prirodu i iznos od krvarenja. Ali, kako bi bili sigurni i opušteni - bolje je znati unaprijed da će biti prvi put nakon porođaja, a ono lik bi trebao biti normalan postnatalni pražnjenja.
Koji su oslobađanje nakon poroda?

Lochia sastoje od krvnih zrnaca, ichor, plazma, fragmenti sluznice maternice (umirućeg epitela) i sluz iz cervikalnog kanala, tako da ćete ih primjetiti u sluzi i ugrušaka, posebno u prvim danima nakon rođenja. Kada se pritisne na stomaku, kao i pri vožnji pražnjenje sadržaja rana može se povećati. Imajte to na umu ako želite ustati iz kreveta - s vama odmah žuriti. Stoga, preporučujemo da podstelit pelene pod noge.

Lochia će stalno promijeniti svoj karakter. Prvo, oni podsećaju izolacije tokom menstruacije, samo mnogo više u izobilju. Ovo je dobro kao što je pročišćavanje materice iz sadržaja rane. U roku od nekoliko dana lochia će biti malo tamnije boje i manje količine. Drugi tjedan će objaviti smeđe-žuta, steći sluz dosljednost, a nakon trećeg - žućkasto-bijele. Ali krv nečistoća može doći čak i za mjesec dana nakon poroda - to je normalno.

Nakon poroda oporavak: priroda pražnjenja

Ovi izolacija predstavljaju mrtav čestice endometrij, što je rezultiralo u odred je placente. Po pravilu, prva 2-5 dana nakon rođenja (nije bitno, on je došao u svet prirodno ili carskim rezom) istakne jarko crvene boje, vrlo obilne (obilnije nego tokom menstruacije). Konvencionalni higijenski ulošci učiniti teško, morate kupiti poseban postporođajnu. U vrijeme otpusta iz bolnice (5-7 dana) ispuštaju iz vagine postaju manje bogata i postaju smeđe nijanse.

Koliko zadnjeg izbora nakon poroda je normalno? Svi različiti. To ovisi o tome kako će i smanjiti maternice, kao i osobenosti trudnoće i poroda. Za intenzivniji kontrakcije u mnogim bolnicama materinstva slučajeva prva tri dana ubodem "Oksitocin" (mada je to opcionalno). Koliko dobro maternice smanjuje vidi i vizuelno i ultrazvukom. Neko izlazi iz bolnice sa impresivnih trbuha 6 mjeseci trudna, a neko je već i novinari počinje da se izvući. Normalnog pražnjenja mjesec dana nakon poroda već je prekinut, maksimalno "uočavanje" mogu trajati 6 tjedana nakon poroda. Ako je proces kasni, ili krvarenje ponovo postati jak, morate odmah se obratite prenatalnu kliniku i učiniti ultrazvuk.

Sporo postporođajne involucije (smanjenje, oporavak) materice može ukazivati ​​na upalu. Također, spor oporavak često se posmatra kada maternice ima fibromatous čvorova sa infantilnosti, tijelo bend unazad, smanjuje zgrušavanje krvi i druge patologije. Ako iznenada počeo snažno krvarenje - to može biti simptom onoga što je unutra ostaje dio posteljice, u ovom slučaju, "čišćenja" materice u bolnici. Usput, vidi se da je uterus se brzo smanjuje i odbija natrag u žena koje doje svoje bebe na zahtjev (u procesu hranjenja hormona oksitocina izaziva kontrakcije maternice) - pravovremene mokrenja puzyrya- kada ležeći na stomaku (ovo je da se ne poštuju stanje se dobija svaki kao nakon poroda trbušnog zida je prilično bolno).

Informacije o prijavi ako dodjela nakon rođenja imaju neugodan miris, plus pridružio u groznica, drhtavica - to može biti znak ozbiljnog upalni proces (postnatalne alokacije - odličan plodno tlo za patogene) infekcije. Ponekad takve raspodjele nakon poroda javljaju zbog "zaboravljen" babica ili doktor u vaginu vatom žene. Ne ostavljajte bez pažnju na žute pražnjenja nakon poroda ili sirast bijele, potonji može ukazivati ​​na ponavljaju kandidijaza (drozd).

To je vrlo važno za prevenciju upale ličnu higijenu. Brtve poželjno često mijenjaju, a poslije poroda jastučići ne bi trebalo da bude sa arome, jer alergijske reakcije može doći iz tog razloga. Iako postoje krvarenja nakon poroda ne bi trebalo da se okupa, samo tuš. Pranje može biti povremeno koriste medicinski izmišljotina, sigurno biljke, kao što je kamilica. Ali sa potrebom da bude oprezan sa mangan (mangan preporučujemo tretiranje genitalnog šavova epiziotomija), jer u visokoj koncentraciji u vodi mogu opeći sluznicu.

Od seks je bolje čekati, čak i ako ste već smeđe pražnjenja nakon porođaja, a ne krvav. Seks može izazvati obilnog krvarenja. Intimacy, u principu, kao i svaki snažan fizičke aktivnosti treba odložiti do potpune nestanak lochia i ginekološki pregled. Do liječnika opće prakse kako bi bili sigurni da se, ne budi lijen, ona također vam savjetovati na najprikladniji način kontracepcije.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Normalno nakon poroda period traje 6-8 tjedana. Lokalne promjene su najizraženije na dijelu…Normalno nakon poroda period traje 6-8 tjedana. Lokalne promjene su najizraženije na dijelu…
Odreda i rađanje posteljice. Bol prilikom porođajaOdreda i rađanje posteljice. Bol prilikom porođaja
Kako nakon porođaja krvari?Kako nakon porođaja krvari?
Treća faza rada (izbacivanje posteljice)Treća faza rada (izbacivanje posteljice)
Intimnu higijenu majka nakon porodaIntimnu higijenu majka nakon poroda
Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijekove, doktor, ljekarna, infekcije, sažeci, seks, ginekologije,…Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijekove, doktor, ljekarna, infekcije, sažeci, seks, ginekologije,…
Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijekove, doktor, ljekarna, infekcije, sažeci, seks, ginekologije,…Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijekove, doktor, ljekarna, infekcije, sažeci, seks, ginekologije,…
Fetalni membrane tijekom porođaja. Organogeneze fetusaFetalni membrane tijekom porođaja. Organogeneze fetusa
Histeroskopija kao metoda za vizualni procjenu površine rana maternice nakon porođajaHisteroskopija kao metoda za vizualni procjenu površine rana maternice nakon porođaja
Seksualni život nakon porodaSeksualni život nakon poroda
» » » Žuta sluz nakon rodov.vydeleniya nakon rođenja nazivaju lochia.
© 2018 GuruHealthInfo.com