Ako bol u klitoris nakon poroda? Nakon poroda oporavak klitoris. Kako se žena tijelo nakon poroda

Cijelog tijela žena tokom porođaja se priprema za nastup bebe na svijet. Već u vrijeme isporuke su podložne promjenama u dojkama, kukovima, stomaku, ženski reproduktivni sistem. Ženski reproduktivni sistem - to je gonada (jajnici), interne i eksterne genitalija i grudi. Unutrašnje reproduktivne organe naziva materice, vagine i jajovode. Vanjski genitalijama - velikih i malih stidnih usana, klitorisa, predvorja.
Ako bol u klitoris nakon poroda? Nakon porođaja oporavak - klitorisa. Kako se žena tijelo nakon poroda
klitorisa funkcija koncentracije i akumulaciju seksualne osjećaje žena. Uzbude klitoris (erekcija analogni ljudski penis erekcije) je glavna karakteristika ženskog seksualnog uzbuđenja. Dok je penis erekcija se javlja gotovo trenutno, klitorisa erekcija se javlja samo u 1-2 minuta nakon stimulansa.
Gdje je klitoris?

Klitoris se nalazi na gornjem krajevima malih usana, ona je mala, a većina je skriven ispod nabora kože. Samo glava klitorisa viri iznad površine.

Video: Prva ... Gubitak nevinosti kod muškaraca Telegoniya ZAKONI RITA

Ako ne možete pronaći klitoris u ženskom tijelu, moguće je da pokuša da se osjećaju svoje prste. Na dodir, klitoris kao malo meke bradavice ili mali grumen veličine riže zrna. Obično, kada je žena uzbuđena, klitoris postaje gusta i jasno stoji.

Izgled klitorisa i njegova vrijednost je individualan i visoko varijabilna. Međutim, u klitoris, bez obzira na to koliko on nije bio, razliku između nogu i glave klitorisa, čija je noga završava.
klitoris dužine u većini slučajeva je 4,5 mm promjera od 2,3 do 12 mm.

Glave klitorisa - jedan od najosjetljivijih dijelova ženskog tijela, to je pun krvnih sudova i raznih nervnih završetaka. Glava je pokrivena nabor kože zove prepucij ili klitorisni haube. Na ostatak glave ili nije vidljiv na svim ili vidjeti samo mali dio toga.

Kada seksualne stimulacije dođe do podizanje klitorisa, klitorisa bubri i raste u veličini. Kada direktne stimulacije klitorisa povećava više od drugih od posljedica seksualne stimulanse (na primjer, stimulaciju ženske grudi ili seksualne fantazije). Neposredno prije orgazma klitorisa je prepolovljen. To je pokazatelj stepena seksualne napetosti. Zanimljivo je da je u toku orgazma se ne poštuje nikakve karakteristične reakcije klitorisa. Nakon 10-15 sekundi nakon orgazma klitoris se vraća na normalnu veličinu.

Ovisno o lokaciji genitalnih organa partnera tokom odnosa, direktan kontakt klitorisa sa muškim penis praktično isključena. Međutim, kada parenja dolazi do sekundarnih stimulacija klitorisa od strane istezanje malih usana penis, oni stimuliraju klitoris. Tako, aktivni pokret penisa tokom odnosa imaju značajan stimulaciju klitorisa tokom odnosa bilo kojoj poziciji.
Uzroci bolova u klitoris:

Video: Kako provjeriti Ginekolog nevinost

1. Bol klitoris posmatrati u bolesti, seksualno prenosive infekcije, kao što su drozd (kandidalna vulvovaginitis), genitalnog herpesa.

2. Rooting klitoris nakon rođenja može. Bol obično prolazi u nekoliko tjedana bez terapije.

3. Ako neispravne tehnike kunilingus, kao klitoris je veoma delikatna i osjetljiva organa, to je mnogo više nervnih završetaka od glave penisa, pa čak i jezik vašeg partnera može uzrokovati bol.

4. Povrede klitoris (ogrebotine, iritacija akcije sa svojim rukama ili ustima) također može dovesti do bolova u klitoris. Trauma može biti. Na primjer, ako pritisnete prejaka naklonost (preterana stimulacija klitorisa) može dovesti do modrice na klitoris. često dovodi do oteklina i hematoma, otuda bol.

5. Nepoštovanje ličnu higijenu.

6. Klitoris je često pokrivena kožice, što je vrlo lako prebaciti u seksu. Ako je koža je dug, postaje teško ukloniti akumulirani smegma (highlight) oko klitorisa. Rezultat je crvenilo, svrab, iritaciju i bol u klitoris. Takve žene rade obrezivanje, i za muškarce.

7. glava zona klitorisa također može izazvati nelagodu i bol. Klitoris je kao ispod haube. Ponekad smegma akumulira, a kada tokom odnosa otvaranja haube, tu je bol u klitoris. U ovom slučaju, nježno i pažljivo oprati vodom i klitoris kapuljačom.

Nakon poroda oporavak - klitoris

Klitoris bol za niz razloga, bol može biti uzrokovana sljedećim bolestima:

1. Mehanička oštećenja klitorisa, uzrokovana oštrim ili grube akcije rukom dotakne usta može izazvati bol klitorisa. To je zbog činjenice da preveliki pritisak može doći do manjeg krvarenja u ovoj oblasti. Postoji otok, tu je mali, ali vrlo bolno hematom.

2. Nepravilnost higijena može dovesti do iritacije i bolova u klitoris.

3. U strukturi klitoris ima neke zajedničke karakteristike sa muškom penisu, a posebno je također pokriven mali nabor kože - kožica. Tokom odnosa, ovaj puta se stalno menja. U nekim slučajevima, kožica je prevelika, a ispod njega je akumulirani smegma - .. Čestice tkiva, žlijezda i raspodjele, itd Zbog toga, tu je iritacija, crvenilo i bol u klitoris. Prema tome, pacijenti, doktori preporučuju obrezivanje, koji se odvija na isti način kao i muškarci.

4. Često se klitoris boli samo u glavi, također je povezan sa akumuliranim ispod haube pokrio svoje smegma. Za prevenciju takvih uslova žena mora pažljivo oprati područje klitorisa sa čistom vodom, blago podizanje haube.

5. uzrok bolova u klitoris može postati bolest stečena seksualni kontakt, kao što je herpes. To uzrokuje bol i soor (kandidijaza).

6. Nakon rođenja, neke žene se žale na bolove u klitorisa. Najčešće, to ne zahtijeva medicinsku intervenciju, a prestaje nakon nekoliko tjedana.

7. klitoris fokusiran mnogo nervnih završetaka, što ga čini izuzetno osjetljiva. Ova nježna tijelo može uzrokovati bol i tokom kunilingus, previše gurati jezik.

Ako osjećate bol u klitoris treba obratiti se ginekologu.

Kako se žena tijelo nakon poroda

Cijelog tijela žena tokom porođaja se priprema za nastup bebe na svijet. Već u vrijeme isporuke su podložne promjenama u dojkama, kukovima, stomaku, ženski reproduktivni sistem. Ženski reproduktivni sistem - to je gonada (jajnici), interne i eksterne genitalija i grudi.

Unutrašnje reproduktivne organe naziva materice, vagine i jajovode. Vanjski genitalijama - velikih i malih stidnih usana, klitorisa, predvorja.

Tokom i nakon trudnoće mijenja žensko tijelo je izložena u cjelini, a posebno su jaka promjena u genitalnom području. tokom trudnoća materice povećava u veličini u nekoliko puta, dok je varira asimetrično sticanje raznim oblicima. prvobitno materica slično kao kruške, onda to postaje krug, a zatim u obliku jajeta. materice u trudnoći povećava 500 puta, a težina maternice deset puta.

Nakon rođenja, maternice može doći do raznih oštećenja, kao što su suzenje ili istezanje zidova. U principu, najčešće nakon prvog porođaja, vraća na veličinu maternice, ali nakon ponovljenog porođaja, verovatno ćete morati da zatraži pomoć od doktora i početi tretman koji se nije dogodilo maternice prolaps ili razvoj drugih bolesti.

Takođe menja stanje maternice plovila, njihov broj se povećava, poboljšati snabdijevanje krv maternice, jajovoda zgusnuti. Kao što povećava veličinu i jajnici, menstruacija prestaje, jajnici promijeniti njihovu lokaciju i da su iz zdjelice. A zadebljanje i produženje ligamenti maternice, koji je u pratnji bol u trbuhu za vrijeme trudnoće i fetalnog rasta.

Specifične promjene u genitalije nakon isporuke odnose se i na vaginu. Tokom trudnoće, poboljšava protok krvi do vaginalne zidove, oni su snažno protezala tijekom porođaja. Tokom trudnoće, vulve postaje trošan, zbog čega je nakon određenog vremena nakon poroda, mnoge žene odlučuju za obavljanje intimnu plastiku.

Što se tiče ženskog sekundarne seksualne karakteristike - mliječne žlijezde, čak iu tim dođe do promjena. Tokom trudnoće, grudi oteknu, raste žljezdanog tkiva, povećava mlijeko kanalima. nakon rođenja djeteta i nakon završetka procesa hranjenja, dojke gubi nekadašnji oblik, ona postaje manje elastična, sag, strije se mogu pojaviti na koži. Promjene ove vrste može biti eliminirana uz pomoć estetske i plastične kirurgije. Trenutno je izveo dojke lift, eliminacija strija, povećanje ili smanjenje u grudi.

Tokom trudnoće povećava areole dojke, tako da ako želite da ga smanji, možete uključiti na plastičnu operaciju. Nakon poroda, uterusa involucije javlja - sužavanje zida maternice, koja je ubrzo poravnati. Smanjena težina i volumen maternice, maternice postaje pokazatelja mjesec prenatalne veličine i težine.

kontrakcije materice promovira dojenje. Nakon rođenja, može doći do nadutosti i cervikalni suze, kao ozdravljenje treba vremena, obično do 13 tjedana. Vagina ženama rađanje normalno postaje šira i ranije vratiti svoje veličine može biti samo pomoću plastične kirurgije.

Za razliku od vagine, genitalije obnove svoje mišićni tonus u roku od 2 tjedna. Fiziološke promjene u ženski reproduktivni sistem, kao i promjene u prirodi mentalne i emocionalne utjecaj na kvalitetu seksualnog života rođenih polje. Neželjene seks do potpunog ozdravljenja maternice, to traje do 6 tjedana.

Ovaj faktor je također važno. Naravno, složena operacija je skuplji nego na jednostavan način. Ali ako uporedimo kompleks zatezanje stomaka i grudi i oba ova procedura obavlja tijekom određenih operacija, postaje jasno da je prva mnogo jeftinije jer možete dobiti značajan popust na održavanje dual operacija.

klitoris

Klitoris - ženski seksualni organ, koji se sastoji od tijela formira dva korpusa kavernoza, glave i "noge". "Feet" i tijelo nije vidljiv, jer se nalaze u istoj glavi može vidjeti na mjestu gdje se spajaju gornji krajevi usana.

Funkcija klitorisa - akumulacije i koncentracije ugodne senzacije žena tokom odnosa, a zatim ih pretvara u seksualno zadovoljstvo kroz razne nervnih završetaka i krvnih sudova. 10 centimetara - je prosječna dužina svih klitorisa u potpunosti. Za većinu žena, glava klitoris ima dužinu od oko 5 milimetara u promjeru - 2-20 mm. Norma je drugačiji slijetanje klitorisa i njegovih različitih dimenzija svake žene.

U mnogim ženama klitoris - to je glavni erogene zone. Obično tijekom seksualnog uzbuđenja žlijezde proizvode velike količine maziva za navlažite i lako prodiranje penisa muškaraca, klitoris je seksualni čin, u pravilu, je uzbuđen odjednom, za razliku od penisa, i nakon oko pola sata nakon početka stimulacije, što se vidi nedostatak podmazivanje. Za parcijalnu zaštitu osjetljivih dijelova iz daljnje stimulacije klitorisa, a time i neugodnosti za neko vrijeme do orgazma svoje veličine smanjuje.

Neke žene tokom uzbuđenja klitoris ne mogu promijeniti veličinu drugih porastao za gotovo 2 puta. Ako uzbude je jak i dugotrajan, glava tijelo može u potpunosti skriveno od pogleda zbog oticanje malih usana. Prije početka veličine klitorisa između prestaje da otprilike pola, i vraća se na originalnu veličinu nakon nekoliko sekundi.

Klitoris - glavni razlog za zadovoljstvo seksualnog odnosa, ali zbog karakteristika strukture žensko tijelo, u nekim slučajevima, ne postoji odgovarajući stimulacija klitorisa zbog direktnih efekata muškog penisa, kao pokreti su u vagina. U većini slučajeva, pojava, rast pobude i postigne zadovoljavajuća dovoljno stimulacija klitorisa od strane drugih dijelova ženskog genitalija, ali ponekad ipak potrebno više stimulacije prstiju.

Faktori koji izazivaju pojavu bolova u klitoris, u slučaju da vam je potreban kod specijaliste, može biti sljedeće: - nepridržavanja pravila lične higijene, pojavu infekcija, uključujući i bolesti koje se prenose spolnim putem. Pojava povreda, jer, na primjer, pritiskom jakog, nepravilan ruke stimulacija tijela ili usta može dovesti do nelagode. Nakon poroda, klitorisa može biti bolestan, ali u ovom slučaju, nelagoda nestane bez medicinske intervencije nakon određenog vremena.

Prvi seks nakon porođaja, kada možete?

Pitanje kada započeti seks nakon poroda njegu svake žene. Doktori vjeruju da, ako rada bili normalni, bez oštećenja integriteta međice, a zatim 6 tjedana kasnije, možete početi na seksualni odnos.

I tako, kada možete početi seks nakon porođaja, ako imate komplikacije?

Ako je došlo tokom porođaja ili komplikacije, posebno vrata maternice raskid sa šav, držeći periodu raste, to može trajati od pola do dva mjeseca, ovisno o tome što je bio oštećen tokom porođaja. Ako je bilo velike praznine, okvirni rok apstinencije od 2,5 mjeseci do 3.5. Ako ste imali mikroskopske pukotine, možete početi na seks, 5-6 tjedna nakon rođenja.

Tokom prvog seksa moguće nelagode u prepone mnogo nervnih završetaka, oni su u suprotnosti sa integriteta međice oštećena. U osnovi, sve žene tu je psihološki "ne žele", "strah" jer ne ističe masti iz tog neprijatnost i bol.

Nakon rođenja, genitalnog trakta žene izložene bilo koje vrste infekcije, tako da nakon seksa nužno moraju biti oprani, pa je bolje da se to uradi sa sapunom, ubija sve "kuga". Ako niste čuli da je ovaj sapun se koristi za te svrhe, povjerenje je dobar način, kao iu mnogim bolnicama se preporučuje koristiti odmah nakon porođaja!
Nemojte zaboraviti da je vagina promjene nakon porođaja veličine, postaje manje elastična, a samim tim i više teško dobiti orgazam žena, ali to neće dugo trajati, glavna stvar je da se ne složen!

Dešava se da je žena jednostavno užasno strah i razmišljati o tome kako će ona prvo seks, glavna stvar da shvate šta je rodila sve i uvijek, više si uzdržala manje nelagode. Ako niste spremni da čekaju koliko je potrebno da shvate najvažnija stvar je žena koja je spremna, pa čak i bolje, i treba da vide ginekologa. Jer nijedan članak koji ne zamjenjuje internog istraživanja kod doktora! Sretno!

Ako imate bilo kakvih pitanja napustio, u ovom slučaju preporučujemo da posjetite žena forumima, gdje dobiti puno korisnih savjeta i pronaći puno korisnih informacija.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Ženski vanjski genitalije, struktura, anatomijaŽenski vanjski genitalije, struktura, anatomija
Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijekove, doktor, ljekarna, infekcije, sažeci, seks, ginekologije,…Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijekove, doktor, ljekarna, infekcije, sažeci, seks, ginekologije,…
Psihologija i psihoterapijaPsihologija i psihoterapija
Kako se ženskog reproduktivnog sistemaKako se ženskog reproduktivnog sistema
Što je trudnoća?Što je trudnoća?
Javlja se kod žena u dobi od 60 do 70 godina starosti ili starije. Razvoj raka lokalizacije bolesti…Javlja se kod žena u dobi od 60 do 70 godina starosti ili starije. Razvoj raka lokalizacije bolesti…
Seksologije i seksualne patologijeSeksologije i seksualne patologije
Zašto žene orgazam?Zašto žene orgazam?
Klinika virilizing adrenalna hiperplazija i njegovim oblicimaKlinika virilizing adrenalna hiperplazija i njegovim oblicima
Ginekološkog pregleda kod djece. Uzroci vulvovaginalnuGinekološkog pregleda kod djece. Uzroci vulvovaginalnu
» » » Ako bol u klitoris nakon poroda? Nakon poroda oporavak klitoris. Kako se žena tijelo nakon poroda
© 2018 GuruHealthInfo.com