U idealnom slučaju, naravno, kupite punu rustikalni Milk & ldquo; iz krave & rdquo; - Ništa, momak ... ali nemaju svi tu mogućnost.

Postavlja se pitanje uvijek se postavlja, šta da nahrani bebu kad je bio u potrebi dodatnog hranjenja. Neke majke su mišljenja da je potreba da daju svoju djecu što je dato da ih kao dijete - krema od pšenice, kravlje ili kozje mlijeko, itd Druge kupujem samo posebne hrane za bebe ...
U idealnom slučaju, naravno, kupite punu rustikalni mlijeka

Kakav mlijeko za djecu mlađu od godinu dana pomoći? Suočimo se s tim.
Pokušao sam da nahrani bebu prirodnim selo proizvodi - povrće, voće i meso. Ali kada je u pitanju mlijeko, počeo sam da se pitam da li je moje dijete je potrebno rustikalni kravlje mlijeko. Moja intuicija mi je rekao da je bolje kupiti poseban beba mlijeko. Kupio sam mlijeko u prahu Nestle kompanije. Postoji mnogo vitamina, minerala i alergene. to je vrlo ugodan za Makar. Osim toga, on je prestao da potamni zube, kao u mlijeku bogata kalcijumom. Čak sam ispekla kolač za njega u ovom mlijeko.


No, ovdje smo otišli na odmor na svoje bake u selu, a mi se dogodilo nije jako smiješna priča. Svi djeda i bake, tetke i stričevi međusobno viče da je potrebno da nahrani bebu kaša na kravlje mlijeko, onda to neće biti tako tanak kao i moja. Ne znam kako sam pristao na ovo. Tako da smo kuvana u kašu i dao Makar. On se ne sviđa, on je pojeo samo nekoliko kašičica (hvala Bogu!). Ali ne samo u večernjim satima dijete imala sve simptome trovanja. Makar sve izvukao, bio je blijed i slab, čak i ne može sjediti, lezi na ramenu. Onda je počeo probavne smetnje i loš zadah je aceton. Počeo sam da dam mu kapi Fenistil i samo majčino mlijeko. To je trajalo danima 5, beba Nisam htio da jede sve dok se tijelo nije donio potpuno alergen. Od tada, ja zareklas nahranite bebu kravljeg mlijeka iz sela.

To smo pomoć baka
To smo pomoć baka
Ali paradoks, onda smo jeli kašu tona, a sve je bilo u redu. Razmišljam o priči za neko vrijeme, došao sam do zaključka da su svi proizvod istog kravlje mlijeko je vrlo teško za dijete od tijela i može uzrokovati veliku štetu gastrointestinalnog trakta. Zato sam se koristiti i preporučiti svim majkama kupiti poseban beba mlijeka, koji ne samo da ne izazivaju alergije u djeteta, ali i puni njegovo tijelo treba vitamine.
Ujak naučio svirati gitaru
Ujak naučio svirati gitaru

Kakav mlijeka je najbolje kupiti?

U idealnom slučaju, naravno, kupite punu rustikalni mlijeka "od krava" - sada, par ... Ali nemaju svi tu mogućnost.

Osim toga, piti svježe mlijeko "iz krava" mokro dobro, samo kad ste sigurni u zdravlje krava, čist mužu, ambalaže za transport, itd (Označite za informacije podrhtavanje na kraju članka). U drugim slučajevima, čak iu prisustvu beskorisnih komadić papira kao što su higijenske zaključak sirovog mlijeka je bolje kuhati, inače možete uhvatiti ozbiljne bolesti kao što su salmoneloze, bruceloza, da ne spominjem neke gastrointestinalnih poremećaja.

Ali to je samo rezervaciju za najsrećniji koji kupuje sada neporoshkovoe sirovog mlijeka. Većina nas nije ugrožena, jer Mi često piju mlijeko na svim ubijen, u kojem ništa za život, ali i dalje mužu mašina, odnosno, pomiješana s gnojem i krvlju (zbog mastitisa krava).

Stoga, smatramo dvije opcije koje obično pije.
Pasterizirano ili sterilizirati - što je bolje?!

Dakle, u prodavnicama, mi obično nude dvije opcije:

1. pasteriziranog mlijeka (život skladištenje - za nekoliko dana, često prodaje u mekim paketa - manje u čvrstom)

2. ultra-pasterizirano ili UHT (rok trajanja - čak šest mjeseci, često prodaje u pakovanjima od čvrstih, iako ponekad meko).

Dakle, za one koji ne mogu kupiti kvalitetne rustikalni mlijeka, to je bolje kupiti pasterizovano mlijeko (ne UHT, um vas).

Vitamini u njemu je više u odnosu na sterilizirano, hranjivih tvari i bakterije - je također veći. U isto sterilizirana ubila skoro sve! Da, to i dalje može se dodati konzervans za dugoročno skladištenje.
Zatim pročitajte pažljivo, te da je jedan riječ, nije shvatio, onda to dovodi do borbe sa proizvođačem na metlu i oklagijom. Ostavio u toplom, neprevrela pasterizovano mlijeko za 2-3 dana se kiseli i pretvara u kiselo-Samokvasov - ponekad ukusno, ponekad, iako - bez okusa, Rancid, ali ipak - jogurt, ne užeglo mlijeko. Šta to znači? Činjenica da ste kupili pasterizovano mlijeko i dalje imaju dugu raspravu bakterija mliječne kiseline (vidi. Osim toga važno rezervacija). A sterilizirano mlijeko po vrućini, verovatno samo trulo, raspadnuta, jer postoje bakterije mliječne kiseline potpuno uništena.
Evo, uzmite u obzir sljedeće:
1. Ovo nije savjet na izradi domaće jogurta, to je samo način provjere da li se nalazi dnevni za čuvanje majčinog mlijeka - i to nije jako pouzdan. Ponekad istinski rustikalni mlijeko može (ako ne dodati mlečne starter kiselina) za dugo vremena da se ne okrenuti kiselo u žaru - dešava se u onim slučajevima gdje je sve vrlo čist doilos, zatreperi i spreman. I to čak može postati gorak tokom ovog vremena - masti se ne čeka ...
2. kiselo homepage još pouzdano napraviti grijanje mlijeko (sirovo ili pasterizirano) do 40 stupnjeva, a zatim dodatak kvasca - npr, par kašika žive jogurt ili kiselo vrhnje. Sa Pokrijte na toplo mlijeko barem na nekoliko sati. Nakon 8 sati, jogurt je spreman.
3. Ako kupujete pasterizirano mlijeko, ona, za razliku od sirove nije potrebno kuhati: tako vam uštedjeti nešto više od vitamina i minerala (i pasterizacije patogena je već usvojen u fabrici). Ali to nije toliko važno - moguće je da ključa. U svakom slučaju, poželjno je da se zagrije prije piće, jer mlijeko je korisno piti toplo - hladno nije poželjno, to je manje probavljive.
Za malu djecu (i za nas odrasle) pasteriziranog mlijeka je bolje nego sterilizirana ili UHT. Od sterilizirano mlijeko u mnogim alergijske djece, osip i piling, itd

Korisno je da li je kozje mlijeko? I kome?

Zbog visokog sadržaja hranjivih tvari kozjeg mlijeka pokazuje osoba:

a poremećaja srčanog ritma i disfunkcija kardiovaskularnog sistema;
nužnost korekcije nervnog sistema;
s poremećajima mišićno-koštanog sistema;
pate od netolerancije na kravlje proteine ​​mlijeka i nedostatak laktaze;
disfunkcija gastrointestinalnog trakta;
s poremećajima vidnog analizatora;
u preventivne i kurativne svrhe u kožne bolesti, hepatitis, rahitisa, anemija i razne vrste polenske groznice.

Također, u odsustvu ili nedostatak majčino mlijeko - kozje mlijeko pokazuje malu djecu.
Prednosti kozjeg mlijeka - konstanta nestalnost?

Naučni dokazi pokazuju da je sastav kozjeg mlijeka je svojstvena variraju ovisno o vremenskim uvjetima, klimatske zone, sama moć kozu i njene godine. Ali, da li to znači da su koristi od kozjeg mlijeka je pod znakom pitanja? Nimalo! I gdje god je živjela koza niti, ona uvijek bira samo najviše hranjiv hrane, vrijedan biljna hrana. Osim toga, sami koze bolesne vrlo često, a samim tim i potrošnju sirovog mlijeka je siguran.

I na kraju, ako se desi da uhvati bronhitis, dodijeliti sebe kozoterapiyu. To je korisno da li kozjeg mlijeka s bronhitisa? Nesumnjivo! Da biste to učinili, moramo samo uzeti ljekovita napitak prije odlaska u krevet. U 1 cup doveo do ključanja mlijeko se dodaje na žličicu meda, jazavac masti, ili koza. Sve ovo je pijana u malim gutljajima, a ti idi pod toplom pokrivač do jutra. I ujutro - novi dan i novi raspoloženje, što će sigurno biti bolje nego juče!

Određuju veličinu porcije

Uprkos činjenici da je nedostatak kalcijuma u ishrani djece - češći problem od svojih preobilja, ali na dječjem meniju crtež treba da se pridržava načela "zlatna sredina". Ali, kako pravilno odrediti dnevni stopa mlijeka i mliječnih proizvodi, potrebno zasititi tijelo s kalcijem svoju bebu?

Dakle, mi pokušavamo da rešimo koliko mlijeka treba mi tvoja beba. Dojenčad do 3 godine potrebno je 600 ml mlijeka i mliječnih proizvoda na dan (uključujući mliječne pahuljice), starijom djecom (3 do 7 godina) - oko 500 ml (uključujući prirodne jogurt, mliječnih proizvoda).

Previše zanositi jer mlijeko nije: ne zaboravite da, iako mlijeko i tečnih proizvoda, a to se odnosi na hranu, nije u stanju da ugase žeđ pića. Često roditelji, motivisan najbolje namjere, ona je doslovno "zapečaćena" baby mlijeko - kao rezultat dobro hranjene bebe (mlijeko je veoma hranljiv) odbija voće, žitarice ili salatu od povrća.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Prednosti i koristi od dojenjaPrednosti i koristi od dojenja
Zašto mlijeko formula, a ne kravlje mlijeko?Zašto mlijeko formula, a ne kravlje mlijeko?
Sastav ljudskog mlijeka. Fetalni rast i razvojSastav ljudskog mlijeka. Fetalni rast i razvoj
Mogu li kondenzirano mlijeko (kondenzirano mlijeko) sa pankreatitis?Mogu li kondenzirano mlijeko (kondenzirano mlijeko) sa pankreatitis?
Hranjenje shema: šta da radi sa dojke i umjetnih hranjenjeHranjenje shema: šta da radi sa dojke i umjetnih hranjenje
Piće, djecu, mlijeko - biti zdrav!Piće, djecu, mlijeko - biti zdrav!
Što je dijete mlijeko je bolje?Što je dijete mlijeko je bolje?
Do koliko godina je da doji svoju bebu?Do koliko godina je da doji svoju bebu?
Nemoguće je da se nahrani mlijeko beba dojkeNemoguće je da se nahrani mlijeko beba dojke
Djeca dojenja i njegove prednostiDjeca dojenja i njegove prednosti
» » » U idealnom slučaju, naravno, kupite punu rustikalni Milk & ldquo; iz krave & rdquo; - Ništa, momak ... ali nemaju svi tu mogućnost.
© 2018 GuruHealthInfo.com