Kako zglobovima nakon poroda?

Video: Seks nakon poroda

Sjećam se da sam jedva perezhvigalas sa svojim šavovima, istina je ponekad zaboravlja, i pokušao da sjedi na guzici)) to uradio, kada je nekoliko dana kasnije mi je dozvoljeno da ide kući. Došao sam i kako iz maha oko potonuo u stolicu ... Ono što sam tada imao oči, da nije bilo bolno, ali nakon slušanja priče koje može sve nestati, a onda će sve ponovo biti da šije - sam se bojao.

Video: vlogs: majke dana, šavova, stomak nakon poroda, LCD !!

Kako zglobovima nakon poroda?

"Oni kažu da muškarci da kažem kako su se borili, a žene - oni su rodile. Sličnost između bojnom polju i porodilište nije ograničena na samo tendenciju da preuveličava, što bi moglo razaznati u pričama veterana. To se može shvatiti kao još jednu analogiju: nakon posjete u bolnicu, nakon što je bojno polje, mlade majke često uzeti danak na memorijskoj svježe ožiljke. Kakav ožiljaka, kada i gdje se one pojave, su ono što i kako to učiniti ovih lezija su manje bolne i više estetski - mi ćemo govoriti o tome.
Konci na grliću materice nameće cervikalne pucanja tijekom poroda kanala inspekcije, što je i učinjeno odmah nakon rođenja. Praznine se javljaju u tipičnim mjestima češće: na 3 i 9 "sati" (ako je cerviks, kao što je uobičajeno među opstetričari, predstavljeni kao sat lice). Zatvaranje praznina ne zahtijeva anesteziju - nakon poroda cerviks je neosjetljiv na bol. Najčešće se koristi apsorbljivost šav materijala - biološkog materijala ketgut (napravljen od tankog crijeva goveda ili ovaca), ili polu-sintetičkih vlakana: Vikram PGA kaproag. Konci mogu biti odvojeni (niz kratkih vlakana, od kojih je svaki fiksni čvor) ili kontinuirano, pri čemu je čvor pričvršćen samo na početku i na kraju linearnog jaza. Posebnu brigu u postoperativnom periodu, ovi spojevi ne zahtijevaju i ne uzrokuju probleme.
Šavova u vagini preklapaju sa diskontinuiteta vaginalnog zida. Na preklapanje pojedinačnih šavova ili kontinuirani šav i Resorbabilni materijali se koriste. To je bolna operacija zahtijeva analgeziju - Lokalni (Novocaine, lidokain) ili opšti (kratki intravenske anestezije). posebnu šavovi briga ne zahtijevaju. Sašivena vaginalni suze mogu biti umjereno bolno za nekoliko dana nakon izricanja.
Šavovima na perineum u slučaju preklapaju međice tijekom porođaja ili diskontinuiteta umjetnih svoje aorte.
Razlikuju tri stepena perineuma suza: I - ruptura samo koža posterior komisure vlagalischa- II - jaz kože i mišića karlice i III - pauza kože, mišića i rektalni zid.
Perineotomy zove prepone disekcija u srednjoj liniji zadnjeg komisure vagine prema anusu. Epiziotomija - isti rez potiču iz zadnjeg komisure, ali pod uglom od oko 45? Na desno ili lijevo (obično desno).
Disekcija međice mogu se obavlja pod lokalnom anestezijom anesteziju ili lidokain, ali može - bez anestezije, s obzirom da postoje brojni fiziološki mehanizmi koji štite perineum bol prilikom porođaja. Hirurški rez smislu, postoje brojne prednosti perinealno presjek kroz ravnalo (i ožiljak, kao rezultat toga, je više estetski), rez se vrši na željenoj dubini i relativno rijetko spontano proširena na obližnje organe.
Perinealno suze su sašivena u slojevima: prvo, poseban šavova sašivena blizu zida rektuma (naravno, ako je to potrebno). Zatim, koristeći Resorptivne šav materijala (ketgut, vicryl, PHA) su povezani perinealnom mišiće i tek onda - kožu. Na koži obično zatvoren uboda od neresorptivnom materijala - svile, najlona ili nikanta (najlon impregnirane antibiotik gentamicin ili tetraciklini). Isti princip se posmatrati i na vraćanje integritet međice nakon perineotomy ili epiziotomije.
tehnike šivanje
Ako je rez ivice dovoljno glatka, moguće je preklopiti kozmetičke intradermalni šav. Ovo je u zajedničkoj operaciji kozmetologije. Njegova suština miješanje tehnika je da nit je u koži u cik-cak način, izostavljajući samo na početku i na kraju reza. Kao rezultat toga, ožiljak je suptilnije i bez određenog materijala hirurške šav kao tragove igle punkcije i mrkli mrak, a slijede "normalne" šav na obje strane.
Primjenjuju se i tehnika u kojoj jedan nit spaja odmah i mišića, i kožu. Ova tehnika omogućava dobar proces ozdravljenja utakmica tkivo je manje bolno. Takva apsorbovati šav materijal se nanosi.

period zazhivleniyaili kako zglobovima nakon poroda?

šav rane u perineum nešto problematičnija nego šavovima na grliću materice i vagine. Za dobro zarastanje bilo rana zahtijeva nekoliko uvjeta, među kojima su važni odmor i asepse (i.e., maksimalnu zaštitu od patogena). Prije nekoliko desetljeća, nakon pauze ili smanjiti prepone kreveta ostatak pacijent za nekoliko dana, što je jako dobro promovisana zarastanje rana. Trenutno, zbog sveprisutnosti rooming majke i bebe u postnatalne odjelu kako bi se osigurala potpuna ostatak prepone problematična.
Teško je i osigurati aseptičnim uslova neophodnih za ozdravljenje. Stalnom kontaktu sa pražnjenja nakon porođaja (lochia), kao i nedostatak mogućnosti da popravi rane sterilnim - to su faktori koji stvaraju neke poteškoće u liječenju rana u prepone.
Pomoći vašem telu da prevaziđu ove probleme, prvo je potrebno da pažljivo prati čistoću prostora u pitanju. Svaka 2 sata je potrebno promijeniti higijenski ulošci. U bolničko liječenje spojeva sa antiseptičkim rješenja su obično sprovodi od strane osoblja na ginekološku stolicu ili na krevet jednom dnevno. Nakon svakog mokrenja i defekacije čišćenje potrebu za proizvodnju tople vode ili sa slabim rješenje mangana, i pokreta zatim osušite upijajući sloj regija sa čistim ručnikom. Preporučuje se da se i jedno i drugo u bolnici i kod kuće za 1,5-2 mjeseca nakon porođaja.
Ako postoje spojevi u prepone shchazhenie potrebno mehanički (ostatak) za mišiće i regije koje se odnose na koži. Uprkos činjenici da je ukupno nepokretnost u porodiljske, po pravilu, nije moguće, pokret bi trebao biti minimalan i oprezan. Nakon poroda žene sa šavovima u roku od 10 dana nakon poroda ne može biti saditsya- nepridržavanje ove preporuke mogu dovesti do divergencije šavova. Za udobnost mladih majki nakon poroda odjel opremljen sa "koktelom" stolova za jelo dok je stajao, možete jesti u krevetu, i na poseban kreveta. U roku od 2-3 dana nakon poroda se ne preporučuje jesti kruh i ostali proizvodi od brašna i žitarica na maksimalno kašnjenje stolice ofanzive (iako nakon klistir u porodilištu stolice, a tako će biti 2 ili 3 dana).
Šavovima od neresorptivnom materijala obično se uklanjaju 6-7 dana nakon izricanja. Ako puerpera već otpušten iz bolnice, konci se uklanjaju u ženskoj klinici. To je jednostavan i maloboleznennaya proceduru. Ali nakon što je potreba da se nastavi da se pridržava strogo pravila higijene. Samo ne ranije od 10 dana nakon porođaja porođaja mogu sjediti, a prvi na tvrdoj stolici i tek onda - na mekim sofe i fotelje.
Kod nekih poteškoća će uključivati ​​put kući iz bolnice. Da biste izbjegli nevolje, da bi trebalo da se Ležeći položaj na zadnjem sjedištu automobila. Upozoravaju svojoj porodici da pored novih roditelja i beba u automobilu može ići samo jedna osoba, jer je slobodna volja samo na prednjem sedištu. "

Na kraju mi ​​je u bolnici izvadio nekoliko šavova, a onda imam par puta polaganja čvorova otpasti sebe.
I kao stvar oobstoyalo ti ... koliko brzo ste mogli sjesti nakon šivanje?

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Seksualnost nakon porodaSeksualnost nakon poroda
Suzbijanje pol ženstvenostiSuzbijanje pol ženstvenosti
Intimnu higijenu majka nakon porodaIntimnu higijenu majka nakon poroda
Strije na trbuhu nakon poroda: kako ukloniti, otarasiti kod kućeStrije na trbuhu nakon poroda: kako ukloniti, otarasiti kod kuće
Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijekove, doktor, ljekarna, infekcije, sažeci, seks, ginekologije,…Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijekove, doktor, ljekarna, infekcije, sažeci, seks, ginekologije,…
Postnatalne čir javlja 3-4 dana nakon poroda, kao rezultat infekcije površine rane perineuma,…Postnatalne čir javlja 3-4 dana nakon poroda, kao rezultat infekcije površine rane perineuma,…
Ambulantno porođajaAmbulantno porođaja
Koliko su u bolnici nakon poroda?Koliko su u bolnici nakon poroda?
Nakon poroda čir upala vagineNakon poroda čir upala vagine
U kojem je položaju da rađajuU kojem je položaju da rađaju
» » » Kako zglobovima nakon poroda?
© 2018 GuruHealthInfo.com