Pilav sa gastritis

Pilav sa gastritisIll sa gastritisa u našem vremenu veliki broj ljudi. Uostalom, ova bolest nastaje zbog neuhranjenosti i kršenje njegovog režima. Bilo da je to u tom kontekstu može prilično jednostavno, ali riješi to će biti mnogo teže.

To će zahtijevati pored lečenja i više poštovanja za strogu dijetu, u kojem će pacijent trebati potpunog odbacivanja velikog broja proizvoda. Stoga, često je pitanje koje možete imati u ovoj bolesti. Što se tiče on pilav, jer ovo jelo je voljen od strane mnogih.

U tom smislu, pacijenti mogu biti spokojni. Pilav sa gastritis je moguće. Ovo jelo je potpuno dozvoljeno nutricionisti jesti kod bolesti probavnog sistema. Razlog za to je da ne može da iritira upaljene sluznice i ozlijediti onima koji su pogođeni bolešću probavnog organa.

karakteristika dijeta je propisana pacijentima sa gastrointestinalne bolesti, nije samo skup proizvoda, ali i način kuhanja. Svi oni treba da se kuva par, gulaš ili pečena, ali u svakom slučaju, ne sprži. Za sve ove parametre pilav potpuno spreman dijeta za pacijente s gastritisom:

  • U svom sastavu uključuje riža, koja je u stanju ne samo da dobro da zasiti tijelo, ali i na stomak može djelovati zaštitno na određenoj dosljednost;
  • Priprema jela s mrkva, što je veoma korisno u ovoj bolesti;
  • Pilav je ugašena, a ne uvijek sadrži prženi komponente koje su opasne na takve bolesti;
  • Klasičnoj verziji ovog jela ne uključuju upotrebu velike količine začina koje su opasne za oštećenu sluznicu.

Osim toga, najveća prednost ovog jela je u tome što je vrlo hranjiv, i prilično vrlo mala količina za osobu da budemo zadovoljni, a to je vrlo važno za pacijente s gastritisom.

Pilav recepti za gastritis

Pilav sa gastritisPostoje 2 verzije ovog jela: meso ili povrće. Ali, to je moguće kombinirati ih ako želite. Ovaj kombinovani utjelovljenje je kako slijedi:

Pilav sa piletinom i povrćem

Moramo uzeti oko 500 grama pilećeg filea i malo da ga obeshrabri. Nakon toga, izrezati u male kockice, put 5 min. odvod. ulje. Dodajte malo soli i stavite meso na vrhu 200 g opranog pirinča dugog zrna. Svi pour čorba kup (iako povrća, čak i piletina), i stavite paprikaš na laganoj vatri 20 minuta.

Do sada je sve se gasi, potrebno je pripremiti 300 g povrća smjesa tih povrća koje se preporučuju za upotrebu od strane lekar. Stavite ga na pirinač, dobro promešati i kuvajte još 20 minuta s poklopcem čvrsto zatvoren.

Ova opcija se smatra najbolja hrana za pacijente s gastritisom.

Torment gastritis?

Elena Malysheva: riješi gastritisa mogu biti kod kuće za 2 tjedna, bez učešća doktora ...

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Knedle i knedle za gastritisKnedle i knedle za gastritis
Kravlji sir lonac sa gastritisomKravlji sir lonac sa gastritisom
Mogu li pihtije za gastritis?Mogu li pihtije za gastritis?
Pasta sa gastritisPasta sa gastritis
Difuzna antralnih gastritisDifuzna antralnih gastritis
Mogu li ispeći sa gastritisom?Mogu li ispeći sa gastritisom?
Korištenje heljde kašu od gastritisaKorištenje heljde kašu od gastritisa
Prehrana u atrofični gastritisPrehrana u atrofični gastritis
Leća sa gastritisLeća sa gastritis
Grašak za gastritisGrašak za gastritis
© 2018 GuruHealthInfo.com