Dijeta i prehrana u pankreatitisa kod odraslih

Video: Dijeta za pankreatitis kod djece DIJETA PIERRE Duke

Dijeta za pankreatitis kod odraslih: hranaSkladu sa strogim dijeta je ključni korak u liječenju pankreatitisa kod odraslih. To je razlog zašto, u slučaju ove bolesti, obroci treba da se sastoji isključivo od niskokalorične namirnice koje se lako vari. Kakav dijeta za odrasle će biti relevantne u ovom slučaju?

Naravno, za početak je najbolje da ide za nekoliko dana na post, koji će vratiti pankreasa i sprečavaju povratni napadi pankreatitisa. Tokom ovog perioda, moć kod odraslih treba da se sastoji od negazirane mineralne vode, slab zeleni čaj, a ako se ukaže potreba, možete uključiti malu količinu supe od povrća u ishrani. Na takva ishrana za pankreatitis, odrasla osoba će morati provesti najmanje nekoliko dana, a najbolje od svega i na cijeli tjedan, a onda možete premjestiti na više raznolika, iako ne-nutritivne dijetu.

Nakon perioda posta je završen, glavna hrana za pankreatitis kod odraslih treba da bude povrća i mesa čorbe. U ovom slučaju, za dijeta je bolje koristiti ove vrste mesa, kao što su: piletina, puretina, govedina, zec, jer ne izazivaju alergije i lako se vari želudac. To je najbolje kuhati meso samo jednom, nakon čega se rezultat bujon za drenažu i koristiti u hrani i mesa čorba, ponovo kuhano.

Što se tiče povrća, a zatim pankreatitis optimalno vole ishrane squash, repa, mrkva. Od kupus odraslima je potrebno da se u potpunosti odustati, bez obzira na tip, potrošnja krompira je najbolje ograničiti na minimum. Gljive ne treba koristiti ni kuhano ili posebno pržena. Decoctions od njih u ishrani se ne preporučuje.

U hrani može jesti i tjesteninu, ali samo one koje su izrađene od tvrdog pšenice. Među žitarica treba dati prednost žitaricama i heljde, griz kaša je predugo za varenje želuca, a riža je dovoljno težak za pankreas.

Što se tiče pekara, samo sušeni krekeri su dopušteni pankreatitis. Od svježih peciva potpuno odustati od najbolje, jer može doći do daljnje pogoršanje pankreasa upale.

Pravilna i odgovarajuća ishrana za odrasle na osnovu razvijene dijeti doktori garantirati da pankreatitis nije sjećanja u godinama koje dolaze od sebe i ponovno pogoršanje pankreasa ne razvija i donosi bol.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Ishrana kod akutnog pankreatitisa nakon pankreas egzacerbacijeIshrana kod akutnog pankreatitisa nakon pankreas egzacerbacije
Dijeta za gastroduodeniteDijeta za gastroduodenite
Recepti juhe pankreatitis: povrća, dijeta, pire krumpir, piletina, sir, što može biti za pankreas?Recepti juhe pankreatitis: povrća, dijeta, pire krumpir, piletina, sir, što može biti za pankreas?
Mogu li muesli sa pankreatitis?Mogu li muesli sa pankreatitis?
Mršavljenje pankreatitis, zašto gubljenje težine, oštar smanjenje i gubitak težine, posni dana ako…Mršavljenje pankreatitis, zašto gubljenje težine, oštar smanjenje i gubitak težine, posni dana ako…
Zec sa pankreatitisaZec sa pankreatitisa
Sirova hrana pankreatitis (bolesti pankreasa)Sirova hrana pankreatitis (bolesti pankreasa)
Dijeta Dijeta za pankreatitisDijeta Dijeta za pankreatitis
Tretman za pankreatitis beremennnosti i ishrana u trudnoćiTretman za pankreatitis beremennnosti i ishrana u trudnoći
Pileća čorba sa pankreatitisaPileća čorba sa pankreatitisa
» » » Dijeta i prehrana u pankreatitisa kod odraslih
© 2018 GuruHealthInfo.com