Crvene oči nakon rođenja. Crvenilo oka nakon rođenja Savjeti

Nakon odmaraju malo nakon porođaja procedure, mlada majka želi da se dovede u red. I prva stvar koju vodi u ogledalo, izgleda ... i vidi nešto crveno, kao stranac. Šta se dogodilo? Oči crvene a lice mu je puno smeđe točkice, kao majka jučer je učestvovao u velikoj borbi ...
Crvene oči nakon rođenja. Crvenilo očiju nakon rođenja - Savjeti

Svi znaju da je porođaj prethodi, po pravilu, porođajne bolove. Završiti pokušaja isporuke, u kojoj je majka obično plače i naprezanja. Zapamtite, plači moja majka uzima moć i povećava patnju djeteta.

Pogrešan pokušaja da se neefikasan i produžen period porođaja kanal. Sve svoje herkulovski napore "ne idu tamo", mama isto, drži dijete u sebi. Neispravna pokušaja ne samo da nije za promociju bebu, ali i spriječiti ga.

Da vidimo kako neispravna pokušaja se uzimaju. Glavni razlog neispravna pokušaja u vrlo nesretan položaj, koji se koristi u našoj zemlji za vođenje ležaj-down period.
Položaju, ležeći na leđima sa svojim noge To ne dozvoljava organizmu da pouzdano utvrditi gdje je njegov "odozdo", tako nešto i morate podići glavu i ramena da se malo Orijenta. U ovom položaju, rođenje kanal žene su na 45 stupnjeva prema gore. U ovom slučaju, prvo, beba izlazi iz skučenog, imamo sve više i prikradaju. Drugo, pritisak djeteta glavu na živce karlice majke je nedovoljna, a zapravo izaziva refleks izbacivača smanjiti abdominalne i dijafragme, koji se nazivaju uzalud pokušaja.

A crvene oči nakon rođenje Čini se zbog pogrešnog pokušaja u drugoj fazi rada. Ako je žena u ovom trenutku drži dah, pritisak u krvnim sudovima glave naglo raste, što dovodi do njihovog pucanja. Stoga, oči zacrvenjeti, a osim toga, mogu formirati tamne krugove ispod njih.

Kako pomoći vratiti staru bijela boja očiju i dobiti osloboditi od crvenila? Uostalom, uprkos činjenici da znate kako da slikam oči i sakriti manje nedostatke kozmetike, to neće raditi ovdje.

Najispravnije odluke u slučaju crvenih očiju nakon poroda morati pričekati. Ali, ne brinite, to nije dugo vremena, nakon samo 1 ili 2 tjedna da će sve proći samo od sebe. Ali vam može pomoći malo da se ubrza proces ozdravljenja. U tom smislu, hladne obloge pogodne. Oni se primjenjuju na oku i držao za 10 minuta. Ovaj postupak se ponavlja 2-3 puta dnevno. Ovo će stisnuti umirujuće, i da će biti korisno za brži oporavak. Krvarenja na lice previše će proći nakon 1-2 tjedna.

Crvenilo očiju nakon rođenja - Savjeti

I to je ono što ste doživjeli težak proces rađanja, vodeći računa da je sve u redu sa bebom je bio odmor, a sada možete uzeti omiljeni nekoliko sati. Uzmete ogledalo, a odatle na vas gleda Gaunt žena s otečeno lice, porozne kože i crvene oči. To nije potrebno u očaj, to je potpuno prirodan proces, tokom vremena, sve se vraća u normalu. Sada pričajmo o svojim očima.

Crvene oči nakon poroda

Do crvenih očiju prošlo, samo trebate čekati

Prvi pogled u ogledalo nakon isporuke je teško da će vas voditi u Raptures, već upravo suprotno. Ali nemoj biti previše izbirljiv za sebe. Da li ste videli izgled sportaša, samo pušten iz teretane? Red face, znojava tela - sve posljedice teškog fizičkog stresa na organizam. A rad - je opterećenje na puta jači od bilo kojeg treninga, ne samo fizički, već i emocionalno. Dakle, smiri se i dozvoli sebi da bude takva, ono što sada imate.
Zašto burst kapilara

Razlog leži u kapilara pogrešan uzalud pokušaja na rođenju. Ako je žena u ovom trenutku drži dah, a onda u svim sudovima pod pritiskom glave naglo raste, što dovodi do suza. Osim toga, iz istog razloga nakon rođenja mogu se pojaviti tamne krugove ispod očiju.

Šta da radim?
Nakon poroda, nisu potrebni kapi

Masti i kapi u takvim slučajevima ne primjenjuju

Kako se nositi sa kapilare i vratiti uobičajene bijele, i zdrav izgled oka?

To je jednostavno. Do crvenih očiju nakon rođenja dogodio, trebate čekati. Činjenica da ne mast i kapi u takvim slučajevima ne primjenjuje, jer je uzrok problema - preko napona, a to se ne mogu otkloniti, samo mogu izbjeći. Stoga, ne brinite, crvenilo će doći prirodno do dvije sedmice.

Ako, ipak, želite da se ovaj proces ubrza, koristite hladne obloge. Sve od sebe da nametne i do tri puta dnevno, ne više od 10 minuta. Također možete koristiti ovu za ohlađene čorbu kamilice. Isti postupak će pomoći da se ubrza usklađivanje na ten.

Nemojte se bojati prirodnih promjena u organizmu nakon rođenja, a to je potrebno za njih da budu spremni psihički i fizički.

Porođaj - oporavak nakon poroda

Oporavak nakon poroda - određeni period u životu žene, ona ima svoje specifičnosti, a ostaje u memoriji, po pravilu, nije najbolje uspomene. Međutim, oporavak od porođaja može proći lakše i brže ako znate što će se dogoditi u ovom periodu i kako prevazići probleme koji mogu nastati. Naravno, za 9 mjeseci trudnoće tijelo prolazi kroz značajne promjene, a očekujem da će nestati odmah nakon rođenja nije potrebno.

Važno je imati na umu da je obnova - je postepen proces, odbrojavanje na ono što je bilo prije trudnoće tijelo. Čitav proces oporavka mogu se podijeliti u sljedeće faze:

1. prva 2 sata nakon poroda

U ovom trenutku, prije nego što je prebačen u postnatalnom odjelu, žena je uvijek pod medicinskim nadzorom, jer je u ovom trenutku moguće otkriti komplikacija kao što su krvarenje, povećanog pritiska ili temperature tijela. U ovoj fazi je obavezno ispitivanje maternice uz masažu, ako je to potrebno. Nakon neki postupci se vode pod nadzorom lekara, dolazi u krevet - oko 6-8 sati nakon rođenja.

Tokom ovog perioda može biti simptome kao što su groznica zbog dehidracije, groznica, žeđ, teška umor od produženog rada, carski rez - bol u zajedničkom mjestu i ukočenost u tom području.

2. Prvih nekoliko dana nakon poroda

Pažnja doktora postupno slabi, a mlada majka ostavila vlastitim uređajima. Međutim, ako smatrate da poboljšava pogled u ogledalu daje malo zadovoljstvo. Zbog poroda može doći do značajne promjene u izgledu: crvene oči zbog pukao krvnih sudova i smeđe točkice na licu, kao krtica - ne najneprijatnije od njih.

Nakon poroda mogu pojaviti na bol u mišićima tijela, grčeve u trbuhu bol, koja će se intenzivirati tijekom dojenja. Ovo drugo je zbog postporođajne kontrakcije materice. Naravno, tu su bol u međice, koji može biti ili povezana sa diskontinuiteta, i bez obzira na njih. Na području grudi ima sveobuhvatnog bol, ali mlijeko se pojavljuje samo 2-3 dana, a na samom početku izdvojila kolostrum - gustu žućkasta tekućina. Sve ovo - normalna pojava koje se odvijaju u svakom žena i može biti i ozbiljan i neprimjetan na sve, ovisno o individualnim karakteristikama organizma.

Tokom ovog perioda, postoji aktivno rana, tako da ne može biti mnogo ograničenja - na primjer, nije dozvoljeno da sjedi zbog rizika zglobova pauze, kao i unutar 7-10 dana medicinskih sestara obavljanje redovnih istraživanja za praćenje procesa oporavka nakon isporuke u svakoj fazi.

Carski komplicira ovaj period koji je prvi dan nakon operacije piti samo vodu i sok od limuna. Međutim, na drugi dan nakon carskog već prebačen na postnatalne odjelu, gdje je mlada majka može odmah početi da vodi relativno aktivan način života, uključujući i dojenje.

3. Prva tjedna nakon poroda

Prvim tjednima nakon rođenja žena i dalje osjeća bol, npr, bol u grudima, posebno u vrijeme hranjenja. Takođe nastavlja izolacija - oni mogu trajati dva i šest tjedana. Za šavovi nakon epiziotomije je potrebno pažljivo pratiti, posebno uzimajući tušem.

Nakon carskog reza sestra svakodnevno procesa antiseptici šav. Kožni ožiljak oblika samo nedelju dana nakon operacije, onda postaje moguće sa sigurnošću se istuširati bez ometanja šav. U nedostatku komplikacija pražnjenja javlja 7-10 dana nakon poroda, ali za neko vrijeme nakon toga, žena se savjetuje da se suzdrže od obroncima zbog ožiljka.

U usporedbi s pojedincima, može postati mnogo jači psihološki nelagodu. Ovo je - čisto individualni proces, čini se nimalo i zavisi od mnogo faktora. Međutim, kada se oporavlja od porođaja postaje uobičajeno postporođajne depresije.

Glavna stvar za zapamtiti u početku je to bilo - u redu. Žena ima veliku odgovornost pada nakon porođaja nego tokom trudnoće. Genera oštećuju svoje tijelo, a nakon što su početi povećana proizvodnja hormona, što ukupno dovodi do perioda mentalne nestabilnosti. Nakon oduševljenja u prvoj sedmici trudnoće često dolazi apatiju, umor i frustraciju zbog nedostatka iste snažne emocije prema djetetu. Ovo je - rezultat stabilizacije nivo hormona, zbog čega su nove majke savjetuje da hodati više, da se opusti, da se fokusiraju samo na pozitivne emocije i podržati oporavak nakon poroda prirodno organizam proizvodi.

Osteopatija za brz oporavak nakon poroda

oporavak brzinu od porođaja i pomaže osteopatije. Mnogi se okreću nas kao osteopatija ne može biti bolje, efikasnije i sigurno vraća zdravlje žene nakon porođaja, bez pribjegavanja upitna droga i lijekova.

1. Ožiljci nakon carskog reza. Uprkos činjenici da osteopaths se savjetuje da uradi carski rez samo u ekstremnim slučajevima, posljedice mogu biti i treba ispraviti uz pomoć Osteopathy. Ako je preostala ožiljak problematični - to nije normalno, to može poremetiti funkcioniranje svih sistema tijela, što je razlog zašto vam je potrebno ukloniti ožiljke osteopatski tehnike, bez bola, i tableta.

2. Osteopathy značajno ubrzava regeneraciju tijela nakon trudnoće, uključujući i prirodne regenerativne procese (serdtsechno-vaskularni i endokrini sistem, urogenitalnih organa, probavnog trakta, i više);

4. Eliminira proširenih vena bez operacije, djelujući na krvotok;

5. Vraća držanje, ublažava napetost u kičmi i ublažava hronične bolove u leđima u toku oporavka nakon porođaja.

Kako gurnuti tokom porođaja

Roditi po prvi put je teško i zastrašujuće, tako da buduće mame. "Ovdje babica me je zamolio da se potruditi, ali ne znam kako se to radi." Ono što treba da znate o tome što je poželjno i uzaludna pokušaja da uče unaprijed.

Vrlo korisno za vrijeme trudnoća pohađati tečajeve za buduće majke. Ćete reći u detalje kako da razviju svoju bebu kada je rođenje, šta da radim i kako da pomognu sebi.

Naravno, znate da beba Prolazi kroz porođajni kanal. Ali ovaj put nije lako. Na kraju krajeva, glava djeteta postepeno prilagođava veličinu zdjelice i žene polako se pretvara prilagođava užem i neujednačen prolaz. Kako bi bili u mogućnosti podesiti glavu i uzeti željeni oblik, boja na raspolaganju zglobova i opruga, koja vam omogućuje da komprimirati u glavu, bez izazivanja štete do mozga.

Rođeni javljaju samo u trenutku kada cerviks u potpunosti spremna za ovaj proces, što je više moguće kada je otvorena, ona pokušava da se pokrene. Sada morate pomoći klinca i čvršće. Ali kako? Ono što je najvažnije - nema panike. Vaše telo će vam pomoći. Prilikom pokušaja da dobije nevoljne želju da gura. Refleks proces, u kojem je smanjenje materica, trbušne mišiće i dijafragmu.

Ali ne bole sebe i svoje dijete?

Ako da pusti ženu, ona svakako može roditi sebi, i bez pomoći babica, ali ako panika u tom procesu, posljedice bi mogle biti vrlo neugodan. Najvažnija stvar prilikom pokušaja da slušaju savjet liječnika i babica. Oni moraju kontrolirati vaše generacije.

Ako će žena gurati nasumično, dijete glava će pokrete i nazad kroz porođajni kanal. Možete li zamisliti što dijete kada je njegova glava, trljanje u uskom, neujednačen prolaz. Evo i blizu trauma rođenja. Prije nego što to učinite, mislim, nakon svih ovih 15-30 minuta pokušaja može utjecati na zdravlje i život općenito u budućnosti bebu.

Dešava se da u kritičnom trenutku kada je smanjena glava, žena odbija da gura dalje, rekavši da je umorna i da više ne snaga. I sada mislim da je on oseća beba, rođen je na glavi, imaju lijevo ramena, tijelo bebe čvrsto pritisne pupčane vrpce u porođajni kanal i krv ne skoro ne teče u ovom trenutku u beba tijelo, a bez nje nema kisika. Ono što može biti rezultat u tom slučaju. U najboljem slučaju, to će biti akutni fetalni hipoksija ...

Kada je vrijeme da se napravi napor?

Ako ste novi generacije, vaše tijelo će vam reći kada je "da je vrijeme." Neposredno prije borbe kao uzaludan pokušaj da se smiri. Postoji jaka želja da se čvršće "da se ide u više" i da pokušava da preuzme cijelu borbu. Postoji želja da se uspravan položaj i nagne naprijed - ova situacija doprinosi najoptimalniji položaj fetusa i smanjuju rizik od fraktura.

Major grešaka prilikom pokušaja

Nema potrebe da se pretvara da vam tuzhites i da imaju moć uložiti napor u lice takvih napora neće pomoći izlasku djeteta, ali samo dovesti do toga da se kapilara na licu i na oči upala i sutradan ćete imati blago rečeno, naborane lice.

Nema potrebe da se trude, ako nema pokušaja. Gubite samo svoju snagu i neće biti u mogućnosti da u potpunosti čvršće dok. Poslušajte želje tijela i ne zaboravi da sluša babica, jer su sve njene savjete fokusirana samo na ono što bi bilo tvoje generacije kao sigurnije i brže.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Drugi period (ili pokušaja izbacivanje fetusa)Drugi period (ili pokušaja izbacivanje fetusa)
Stimulirana porođajaStimulirana porođaja
Pokušaja samoubistva među roditeljima i njihovom djecomPokušaja samoubistva među roditeljima i njihovom djecom
Tuning na porođaju i period nakon njihovogTuning na porođaju i period nakon njihovog
Alternativa isporukeAlternativa isporuke
Ishrane i higijene tokom porođajaIshrane i higijene tokom porođaja
Fetalni izbacivanje periodu, pokušava korakFetalni izbacivanje periodu, pokušava korak
Ambulantno porođajaAmbulantno porođaja
Koliko su u bolnici nakon poroda?Koliko su u bolnici nakon poroda?
Ne razumijem, kad počnem isporukeNe razumijem, kad počnem isporuke
» » » Crvene oči nakon rođenja. Crvenilo oka nakon rođenja Savjeti
© 2018 GuruHealthInfo.com