> Baby ogradice. Preporuke za izbor. Vrste moderne arene

Postoje različita mišljenja: neki kažu da areni je štetna, a drugi naprotiv - korisno. Kako biti sigurni da je dijete u areni je bio uvijek u dobrom raspoloženju? Ogradice za mnoge roditelje je vrsta sigurnosnog ventila u jednom trenutku. O opasnostima i koristi od ovog "ugao" za bebu, postoji mnogo mišljenja, kako da vjerujem - da izaberete sami, ali iz činjenice da odbaci neće raditi. Ironično je, ali mnogo djece "zaključak" ogradice doživljava u više nego pozitivni, nema prigovora, niti posebno kontinuirani urlik. Za roditelje, ponašanje djeteta može nazvati flash u tavi, ali nemojte se previše zanositi, dovoljno je dovoljno. Drugi, čija djeca doživljavaju areni kao napad na ličnu slobodu, možemo preporučiti da pomognete svom djetetu nositi s nevoljkost da provode vreme u areni. Za početak to bi bilo dobro da zapišete deo omiljene igračke vašeg djeteta.
Dječje krevete. Preporuke za izbor. Vrste moderne arene
Dječje krevete. Preporuke za izbor. Vrste moderne arene
Dječje krevete. Preporuke za izbor. Vrste moderne arene
Dječje krevete. Preporuke za izbor. Vrste moderne arene

Video: Kako odabrati kolica i ogradice

Dječje krevete. Preporuke za izbor. Vrste moderne arene
Dječje krevete. Preporuke za izbor. Vrste moderne arene

Video: Preporuke za odabir kolica

Dječje krevete. Preporuke za izbor. Vrste moderne arene

ogradica za dijete za mnoge roditelje je vrsta sigurnosnog ventila u jednom trenutku. O opasnostima i koristi od ovog "ugao" za bebu, postoji mnogo mišljenja, kako da vjerujem - da izaberete sami, ali iz činjenice da odbaci neće raditi. Ironično je, ali mnogo djece "zaključak" ogradice doživljava u više nego pozitivni, nema prigovora, niti posebno kontinuirani urlik.

Za roditelje, ponašanje djeteta može nazvati flash u tavi, ali nemojte se previše zanositi, dovoljno je dovoljno. Drugi, čija djeca doživljavaju areni kao napad na ličnu slobodu, možemo preporučiti da pomognete svom djetetu nositi s nevoljkost da provode vreme u areni. Za početak to bi bilo dobro da zapišete deo omiljene igračke vašeg djeteta.

Za malu djecu igračke doživljava kao animirani prijatelji, ako prijatelji ne pokušavaju da napuste "zagonchik"Zbog toga i nije tako loše. Nemojte odmah nakon što ste stavili dijete u ogradici, bježati, ostani blizu. Dajte svom djetetu shvatiti da je ovaj dio velike igre kada je unutra sa svojim igračkama, a vi - izvana.

Vrijeme koje će držati beba u ogradici se određuje od strane roditelja i djeteta, koji je također imaju svoje želje i nestabilno raspoloženje. Ali imajte ga u zatvoru (čak i igračke) više od sat vremena se ne preporučuje. Dijete ima da se pokrene, da istražuju svijet, i unutar istog ugla to je nemoguće izvesti. Stariji djeteta, više beskorisni postaje arena.

Kada dijete navrši dvije arene postaje besmislen predmet interijera djece. Stoga, kada se bira ogradice roditelji moraju pokazati maksimalno genijalnost za izračunavanje i kupiti zaista neophodno stvar, a ne lijepo sitnica, ne uzrokuju dijete nije ništa drugo nego loše raspoloženje. Naravno, sve zavisi od pojedinog djeteta, prostrane sobe i veličine novčanik, ali sada, uz veliki izbor dječje proizvode, možete odabrati siguran i jeftin arena na najskromniji cijene. Da, to je sigurno! A mi ne govorimo samo o psihološkom stanju vaše bebe, ali io svojim direktnim viziju, probavu i motorne funkcije.

Vrste moderne arene

Konvencionalno, sve ogradice mogu se podijeliti u četiri vrste:

Manege dječji krevetić

Manege dječji krevetić je arena koja ima dodatni mjesto za spavanje beba. Obično mesto za spavanje je na vrhu, a dno ogradice. Manege dječji krevetić postaje neophodan za česta putovanja i odlazaka na prirodu djeteta. U tom slučaju, ne morate nositi poseban i ogradicu i krevet, a možete dobiti relativno kompaktan, mali uređaj koji uspješno kombinira funkcije i arene i kreveta. U slučaju takvih situacija, ne javljaju, sticanje arena-jasle može biti nepraktično zbog troškova od njih, obično nekoliko puta veća od konvencionalnih arene i stavite bebu na spavanje mogu biti u normalnom krevetiću. Ogradice, krevetići dolaze u dva oblika - knjiga savijanja i kišobran. Bivši su glomazni, ali imaju relativno ravan pod, tako da san je idealan. Potonji su kompaktniji pri transportu ih se može preklopiti u običnom torbu, ali imaju neujednačen spratu ručke se nalazi na sredini i savijte madrac. Noge arena-krevet ne bi trebalo da ubaci. Optimalno, ako je krevet ima dodatnu centralnu nogu, koje povećavaju krutost strukture. Još bolje, kada je krevet sa kotačima sa kočnicama, s kojim se može lako preselio.

Dodatnu funkcionalnost, koji može biti opremljen sa ogradicu kreveta.

Previjanje. Bolje kupiti krevet-dječji krevetić bez stola, kao što je obično previše labava, da izdrži dijete odrastao, a njeno prisustvo povećava troškove takvog Manezhki.

Sistem za mučnini - blago trese krevet koji stvara vibracije kroz koju beba zaspi brzo. No, ovdje postoji jedan upozorenje. Ako je dijete navikao na mučnini pri ruci, onda je vjerojatno da je takva dječji krevetić neće moći da uspavati. Dostupnost ove funkcije takođe utiče na cijenu Manezhki prema njeno povećanje.

Prisustvo dodatnih visi igračke. Vjeruje se da je njihova upotreba u areni nije baš prikladno, jer je beba vrlo brzo naviknuti na njih, a oni su ga dosadno. Odrastao klinci vole igračke koje se mogu dodirnuti, da ode.

Pozadinsko osvjetljenje (obično treperi) - služi da skrene pažnju na djecu, na primjer, ako je dijete zaplaka. Opet, moramo shvatiti da ovaj trik ne radi uvek, a ne svu djecu.

ogradice drveni

Drvene ogradice može biti kvadratnog ili šesterokutna. Dizajn drvene arene, u pravilu, vrlo pouzdan i izdržljiv. Posebno pogodan drvene ogradice za malu djecu koja uče da ustane kao grab barovi dijete mnogo lakše nego plastični prstenovi se koristi u drugim vrstama arenama. Osim toga, drvene ogradice su vrlo stabilni i mogu izdržati bilo koji skaču svoju bebu. Drvene ogradice obično nema sklopivi dizajn.

Ono što tražiti kada kupujete drvenu arena?

- kada kupujete drvenu ogradicu, pobrinite se da je prostor između letvica je siguran za dijete. Preporučena udaljenost između rešetaka je 6 cm;

- ogradicu drvo treba tretirati u skladu s tim - ne bi trebalo da Chipping, pucanje ili lomljenje. U suprotnom, beba može se izgrebati ili trn. Ogradicu, lakiranje, na bazi vode, duže zadržati svoj izgled i integritet;

- uglovima drvenih arena mora biti ravna i zidova i poda ne govori ni jedan prilog. Ako areni prolazi kroz vezivanje vijcima, pobrinite se da su zaštićeni posebnim kape;

- up arena treba postrojili posebne zaštitne tkanine, ili izrađeni od posebnog čvrstog materijala. Ako će biti vrha arene obloženi materijalom snagu nepravilnog, beba, kada će početi griženje, pogryzet to.

Manege-screen

Je obična plastičnih panela, koji su instalirani direktno na pod i pričvršćeni zajedno. Particije vam omogućuju da stvorite bilo koji oblik strukture, čime diverzifikaciju svakodnevni klinac. Ipak, ovaj tip Arenas dobio mali širenje s obzirom na činjenicu da je beba je odrastao, koja je za više od godinu dana, lako ruše ograde. Ova arena ima vrlo respektabilnu dimenzije u sklopljenom obliku, tako da je pogodan za velike stanove ili kuće. Kada kupujete ogradicu ekranu posebnu pažnju treba posvetiti osigurati montaža - nekvalitetan prilog ne mogu zadržati čak i vrlo mala beba.

ogradice mreže

Je lagan, što ga čini posebno kada želite da prenesete moje majke arena iz jedne sobe u drugu. Mesh zid beba ogradicu štite od povreda prilikom pada. Vrlo povoljno model ugaoni oblik, jer zauzima manje prostora nego npr pravokutnog model. Kupnja ogradice, potrebno je obratiti pažnju na veličinu ćelija mreže - oni ne bi trebali biti previše veliki, tako da je beba Clinging mogao ispasti iz arene, i da su dovoljno mali tako da, između ćelija prstima beba mogla zaglaviti. Mesh ogradicu obično imaju sklopivi dizajn. Glavna prednost mreže modela je njihova niske troškove i lagani. Nedostatak je da je potrebna mrežu povremeno oprati deterdžentom.

napuhavanje ogradice

Oblik napuhavanje arene uglavnom okrugli, ali ima i kvadrat modela. Na dnu ove arene je teško klinac sam sa sigurnošću mogla osjetiti. Zidovi naduvavanje arene izrađen od izdržljivog prozirnog materijala. Sama po sebi, na naduvavanje arenu, dovoljno stabilna da ne prevrnuti tokom bebu skakanje. Gumenjak arena je zgodan jer u praznog zauzima vrlo malo prostora i stoga je lako za pohranu i prijenos.

Savjeti za odabir ogradicu

- dno arena treba da se sastoji od mekog materijala koji se lako čisti. Ne preporučuje se odabrati model sa mušeme dna kao dijete može pogryzt-

- ogradicu mora biti stabilan;

- prilikom odabira mreže ogradicu, potražite neto - to bi trebalo da bude zategnut;

- u areni dijete će naučiti da se na svoje noge. Stoga, arena mora imati hard vijaka ili zvoni pričvršćen na okvir kako bi se moći zadržati na njima;

- dobro, ako je sklopivi ogradicu, onda to može biti premještena iz sobe u kuhinju ili kupaonicu, ili da posjete i putovanja;

- prije prvog korištenja ogradicu treba dobro oprati;

- ako poželjno, zajedno sa dvorana za jahanje je za komarce, jer komarci jako dugo vremena da zaraste kod male djece;

- se ne preporučuje da se stavi u velikom ogradici igračke kao beba može stati na njih i pokušati izaći iz arene. Deca mogu sazreli da grade barikade malih igračaka, da izađu iz arene. Ovo bi trebalo uzeti u obzir;

- previše svijetle i šarene arene, će brzo umoriti dijete, tako da je najbolje da odaberete ogradice tiho tonova.

Svrha arene

Izabrane arena treba da:

napravljena od sigurnog materijala za bebu, kao beba ogradicu nužno pokušati na zub;

održati kako bi se izdržati sve pokrete djeteta;

biti dovoljno velika za dijete i istovremeno dovoljno kompaktan za stan;

lako fold i razvijati, bilo je čak i moguće da se nose u autu;

bočnih zidova mora biti siguran, tako da dijete nije u stanju da gura ruku, nogu, glave.

Kupovinom ogradicu, mama može spasiti puno vremena za kućanske poslove, a dijete će naučiti da istražuju svijet na svoju ruku.

Dječje krevete. Preporuke za izbor. Vrste moderne arene
Dječje krevete. Preporuke za izbor. Vrste moderne arene
Dječje krevete. Preporuke za izbor. Vrste moderne arene
Dječje krevete. Preporuke za izbor. Vrste moderne arene
Dječje krevete. Preporuke za izbor. Vrste moderne arene
Dječje krevete. Preporuke za izbor. Vrste moderne arene
Dječje krevete. Preporuke za izbor. Vrste moderne arene

Izbor ogradice

Prilikom odabira ogradicu treba obratiti pažnju na:

1.Stenki bolje pastelnih tonova manje umorne oči djeteta. ćelije mreže ne bi trebalo da prođe prstom beba, tako da oni moraju biti vrlo mali. Pa, ako areni ima čvrsti stav, u prilogu prstena, smatrajući da beba može naučiti da ustane.
2.Pol ogradicu treba da budu vodootporni premaz i lako se čisti.
3. U velikoj areni beba udobno. Ako vaš površina sobe dopušta, bolje je da se velike površine ogradicu.
4. Iz sigurnosnih ogradice beba mora biti stabilna i jaka, koji ne mogu okrenuti sa svojim djetetom.
5.U točka ogradice (ako ih ima) mora biti blokatore.
6.Material ogradicu, od kojeg je napravljen, mora biti ekološki prihvatljiv. jer beba mogu grickati rubove, potrebno je laka ili boje nije pao u usta bebe.
7.U arena mora imati zaobljenim uglovima, da zaštiti dijete od ozljeda. Arena bi trebao biti izbočene dijelove.
8.Proverte zaključavanje mehanizam za zaključavanje otkrivene ogradicu. On ne bi trebalo da se pojavljuju spontano.
9.Skladnoy ogradicu vam daje veću fleksibilnost, što joj je omogućilo da se iz sobe u sobu, u kuhinju, vodi ga u posetu.

Video: Kako odabrati hodalica za bebu. Što je bolje kupiti dubak

Međutim, pri odabiru ogradicu treba uzeti u obzir i mišljenje psihologa koji tvrde da je beba dosta vremena vođenja u areni, kašnjenje u razvoju, kao lišen mogućnosti da istražuju svoju okolinu. Pedijatri smatraju da je arena ograničavanjem pokretljivosti djeteta zadržava njegov fizički razvoj.

Stoga, ne zaboravite da se dijete ne može biti dugo vremena za staviti u ogradicu. Remake hitna pitanja, dati slobodu bebu.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Dijete pada od nošenjaDijete pada od nošenja
ADHD u djece Attention Deficit Disorder i njegov tretmanADHD u djece Attention Deficit Disorder i njegov tretman
Walking IgračkeWalking Igračke
Koji putuju s djecom od 3 do 7 godinaKoji putuju s djecom od 3 do 7 godina
Oprema za bebe: visoka stolica, ogradice, hodalica, dude, igračkeOprema za bebe: visoka stolica, ogradice, hodalica, dude, igračke
Kako nazvati dijete, izbor imena za bebeKako nazvati dijete, izbor imena za bebe
Osnove brige o djeci 4-7 mjesecaOsnove brige o djeci 4-7 mjeseca
Kako naučiti dijete da sjedi na svoju ruku? Naučiti dijete da sjedi. Dijete sjedne dole ... Da li…Kako naučiti dijete da sjedi na svoju ruku? Naučiti dijete da sjedi. Dijete sjedne dole ... Da li…
Watson teorijaWatson teorija
Poslušna djeca nesretna odraslih. Dvolično ponašanje djetetaPoslušna djeca nesretna odraslih. Dvolično ponašanje djeteta
» » » > Baby ogradice. Preporuke za izbor. Vrste moderne arene
© 2018 GuruHealthInfo.com