Fitball nakon rođenja i ranije. Gimnastika sa fitball nakon poroda

Video: Vježba nakon poroda

Nazvan fitball vježba loptu ili loptu za fitness i fizikalnu terapiju. Glavna funkcija fitball - izbacite zglobove. Vježba kuglice su izrađene od plastike posebnih materijala koji, pod utjecajem težine lako savijati, uzimajući oblik tijela, radimo na. Gimnastika na fitball, koja je mekana proljeće, korisne za vene, artritis i osteohondroza. Nastava sa gimnastika loptu da pomognu rad na mišiće leđa i kičme, jačanje trbušnih mišića.
Fitball nakon rođenja i ranije. Gimnastika sa fitball nakon poroda
Nazvan fitball vježba loptu ili loptu za fitness i fizikalnu terapiju. Glavna funkcija fitball - izbacite zglobove. Vježba kuglice su izrađene od plastike posebnih materijala koji, pod utjecajem težine lako savijati, uzimajući oblik tijela, radimo na. Gimnastika na fitball, koja je mekana proljeće, korisne za vene, artritis i osteohondroza. Nastava sa gimnastika loptu da pomognu rad na mišiće leđa i kičme, jačanje trbušnih mišića.
Zašto je tako ljubio

Kako je lepo, kada postoji neko da se oslanja na u teškoćama, a koji se može podijeliti u periodima radostan život. Zvuči smiješno, ali smo ga volim zbog toga fitball. Ostvarivanje na lopti je jača ne samo mišiće i sagorijeva masti, ali ima izražen terapijski efekat. Vibracije koje generiše loptu ima analgetik efekt, povećava crijevnih peristaltiku, blagotvorno na rad želuca, jetre i bubrega. Osim toga, fitball oslobađa stresa i smanjuje napetost. Pokazalo se da su valovi koje proizvodi vibracije loptu, prošlo oko kičme do mozga i izazivaju pozitivne emocije. Kažu da je to korisno, čak i samo sjedi na fitball (posebni kugle-fitboly s nogu). Koordinacija nije svako dobro razvijena. Ostvarivanje na lopti, mi ćemo koristiti više mišića, a ne za trenutak da se opustite. Možemo reći, prisiljava vaše tijelo da rade na novi način.
pre rođenja

S obzirom na ljekovita svojstva feetball, možete ga koristiti za teretanu, čak i tokom trudnoća. Već u mnogim centrima da se pripreme za meke materinstva trudnice gotovo svih 9 mjeseci bavi fitball - to je korisno, kažu doktori. Ako trudnica osjeća dobro, ne žali povećane ton materica, u fitball klase aerobik će imati najviše pozitivan uticaj na tok trudnoće i porođaja. Međutim, treba imati na umu da nikada ne boli savet lekara u vezi učestalost i intenzitet treninga, njihove početak i kraj.

Elastična oblik gimnastika lopta generira mikrovibracione u dubokim tkivima tijela i na taj način povećava protok krvi u njima, i poboljšava ukupnu ton. Također, ovaj kvalitet pomaže da se ublaži bol u leđima i hip zglobova trudnica.

Posebne vježbe pomažu da se poveća fleksibilnost, elastičnost i snagu mišića koji će biti aktivno uključeni u porođaju. Različitih pokreta zadnjica pomoć trudnicama razviti mobilnost u zglobovima kuka.

Najbolje od svega, baviti fitball-aerobik je vrlo zabavna i zanimljiva.

Najpopularnije poziraju na fitball tokom trudnoće - sjedi, leži natrag, na sve četiri, u ležećem položaju na prsima.
Idemo!

Ovdje je jednostavan set vježbi za obavljanje kod kuće. Ono što je najvažnije - ne zaboravite uključiti optimistična glazbu!

Počnite sa početni položaj (u daljnjem tekstu - ip) sjedi na fitball. Izvršite jednostavnu vježbe zagrijavanja za vrat i ruke, a zatim dodajte nagib i okretni. Budite sigurni da se napravi pokret stražnjice na lopti lijevo i desno, naprijed i nazad, i kružni.
"Napadi". ip - sjedi na fitball, možete zadržati čekanje lopte. Na izdisaju, izvesti savijanje jednu nogu i poravnajte drugo. Pod malo naprijed. Koljenu prave noge, pokušajte da ga spusti na pod. Otkotrlja u početni položaj, udišu. Da li isto s drugom nogom.
"Pas". ip - na sve četiri, meso na loptu. Pobrinite se da ne leži na loptu trbuhu. Ovaj stav će samo po sebi donose ti zadovoljstvo, ukloniti opterećenje s leđa. Gentle lepršavo od jedne na drugu stranu će dodati ugodan osjećaj. Obavljaju abdominalno disanje: inspiratornog stomak naduvaju, kao što izdahnite skrenuti. Po želji, možete dodati malo nogu lift u stranu i nazad 4-8 puta.
"Cat". ip - nagib, sjedi na petama, noge zajedno, koljena osim, četka na fitball. Doseg, možete napraviti male role s jedne na drugu stranu. Ćete osjećati prijatno istezanje stražnjici, bokovima i povlačenjem natrag. Disati lako, opusti se.
"Most". ip - sjedi, fitball pritisnuo laktove iza leđa, noge savijene u širini ramena. Na udisaju, počevši od poda, preseliti u položaj ležeći nazad na loptu. Ruke može staviti iza glave ili držite na podu na obje strane. Na izdisaju, polako spustite stražnjice leđa, ne možete dodirnuti pod. Vremenom ćete biti sigurni.
Fitball stisnuti ruku. ip - sjedi u udobnom položaju: na petama ili prekrštenih nogu, držeći loptu rukama. Na izdisaju, stisni, bez savijanja ruke ozbiljno. Pratimo opuštenom stanju abdomena i lice. Obavljaju 10-12.
Compress fitball koljena. ip - sjedi na podu, sa naglaskom ruke leđa, noge savijene, a lopta između koljena. Na izdisaju, stisnuti fitball, inspiratornog opustiti. Obavljaju 10-12. Želudac ne smeta je osoba opuštena.

Sada smatraju kako koristiti fitball nakon poroda:

Najiščekivanijih događaja se dogodilo! Sada, s bebom možete shvatiti sve novo, uživajući to najmanja, ali tako važnu otkriće. Ceo dan vas naslikao u minutu, a jednom planirane izlete u teretanu, čak se nalazi u kući pored vrata, moramo da se presele u nepoznatom vremenskom periodu. Na žalost. A šta je rok? Možda, kada je beba starija, možete početi ... I onda druge nevolje ... U principu, klasifikovati, kao i uvijek ...

Nakon rođenja, gotovo svaka žena ima pravo na određeni dio tijela, što uzrokuje veliku želju da se vrati u svoje bivše ljepote. Poznato je da neće biti u stanju da se nosi bez ikakvog napora u tom pravcu, bez vježbanja, razumna dijeta. I odlaganje početka stvaranja lijepo tijelo na neki kasniji datum, nastavljamo da se udaljimo od naših snova, što je iluzorno. A ipak, i beba raste i želi da bude ponosan na svoju majku, najdivnije i najljepše na svijetu.

Da pomogne stari prijatelj vrati - fitball. To nije samo komad namještaja i zamjene računara stolice, ali i svoj lični trener!

Vježbe na gimnastičkim lopta može da se bavi raznim problematične oblasti i učiniti tijelo lijepa, posebno, da se oslobodi viška kilograma od dodatne nabora na stomaku, jačaju štampe, da treniraju vestibularnog aparata, ublažava napetost mišića i pritisak na kičmu i mnogi drugi

Ako vaš liječnik je omogućilo da ostvare, uz pomoć feetball možda dobro razraditi i kod kuće.
Opet, za uzrok!

Sjedi na fitball, energično pruzhinte brzim tempom. Nekoliko minuta kasnije komplicirati vježbe: pruzhinte vremena i drugi put povući koljena na prsa. Ruke u stranu. Kada proljeće, obavljaju oštra skretanja lijevo i desno.
Udobno se smjestite na lopti, ispravite vaše tijelo. Noge savijena pod pravim uglom. Spustite zadnjicu na pod (malo loptu valjane od struka do ramena), a zatim ponovo ispravi tijelo. Da li vježbe 25 puta.
Osigurajte loptu cevanicama, odmarajući ruke na podu. Push-up od poda - onoliko puta koliko možete.
Ravne na stomaku na loptu: noge paralelno sa podom ili malo gore. Sada "idu" na ruke, tako da je lopta valjani iz potkoljenice u grudi. Roll loptu 10 puta.
Lezite na pod, počivaju u loptu noge. Polako podignite i spustite stražnjice na podu, ponovo ispravi tijelo. Obavljaju 10-15 puta.
Leže na strani loptu. Jednom nogom ostatak na pod, a drugi ispraviti i napredovati. Swing footed gore i dolje 50 puta.

Podsjetimo da kada sjedite na loptu, ugao između femura i tibije mora biti 90-100 stepeni. Zbog toga pumpa fitball možete prilagoditi za sebe. Ali, to bi trebao biti mekana i udobna za vas i oseća elastična.

Ako još uvijek imamo priliku da redovno koristite teretanu, i ne postoji obilaznica čudo loptu, koristi se kao pomoćni sprave za vježbanje. Fitbol gimnastike kao fitbol aerobik, ispoljava odlične efekte na cijeli organizam. Snage i statičke i dinamičke vježbe, istezanje, balans vježbe na lopti uvesti raznolikost u fitness aktivnosti. Relativna jednostavnost lekcije vam omogućava da saznate fitball aerobika i gimnastike kod kuće koristeći videotrenera.

Vježbe za trudnice sa fitball

Fitball - jedinstvena gimnastičke loptu, koja nema kontraindikacija. Gimnastika lopta izmislio švicarski fizioterapeuta za rehabilitaciju gimnastiku.

Fitball, vježbe za trudnice, razvija fleksibilnost, ravnotežu, koordinaciju pokreta, pomaže ojačati mišiće leđa, pritisnite nogama i rukama, kao i da se formira pravilnom položaju djece i odraslih da se to ispravi. Vokabular za trudnice fitbole da doprinese liječenju bolesti kao što su osteohondroza, skolioza, neurastenije et al.

Nedavno, fitball, kao gimnastika za trudnice, zaradio sam veliko povjerenje trudnica. Feetball prednost u elastičnim svojstvima - neujednačen potapanje lopte stražnjice - poravnava zdjelice i kralježnice. Fitball ima učinak ozdravljenja zbog uticaja fluktuacija gimnastičke lopte na kičmu, intervertebralnog diska, zglobova i okolnog tkiva.

Tokom trudnoće povećava opterećenje na svim sistemima i organima koji se prilagođavaju brigu raste beba u. Kao rezultat postepenog povećanja u abdomenu, debljanje, što je dodatno opterećenje na kičmu, držanje promjene. S obzirom na sve veće maternice sabija unutrašnjih organa, poremetila cirkulaciju krvi i limfe.

Na optimalno opterećenje gimnastika za trudnice fitbole stvorio steznik oko kičme, poboljšava cirkulaciju krvi i limfe, metabolizam intervertebralnog diska. Dobro stanje kičme dovodi do poboljšanja funkcije unutrašnjih organa, jer svaki pršljen je u korelaciji s određenim autoritetom.

Fitball se mogu kupiti u supermarketima i sportskih radnji. Najvažnija stvar u odabiru ove veličine kurs (promjer) od fitball. Na primjer: rast 150-165 cm - gimnastika lopta promjera 65 cm sa povećanjem 170-190 cm - promjer 75 cm feetball ne zbuniti fitbol za gimnastiku trudna loptu sa ručkom za skakanje .. Još uvijek postoje loptice sa hrapavom površinom - za masažu.

Fitball antirazryvnoy opremljen sigurnosni sistem, odnosno Slučajnog rezovi teretana loptu ne eksplodira, i da će pustiti zrak polako. Fitbol lako može napuhati preko običan bicikl pumpe i isto tako lako može biti raznesena fitbol.

Gimnastika za trudnice. Postoje tri osnovna vježbe za trudnice:

Sjedeći na fitbole ostvarivanju mišića karlice, što je važno u radu loze, kao i za sprečavanje patologiju genitourinarnog sistema (ptoza bubrega, maternice, itd).
Leži na loptu, jačanje leđnih mišića i trbušnih mišića. Ljulja naprijed-nazad na leđima u tom položaju pomaže da se opuste i ublažava bol u leđima.
Stojeći na sve četiri, poboljšati utero-placente i cirkulaciju krvi bubrega, smanjiti opterećenje na kičmu, čime se eliminiše bol u leđima. Prevencija hemoroida.

Vježbe za trudnice:

"Active seat" - sjedi na fitball promijeniti položaj lumbalne i nazad, lijevo i desno. Kružna rotacija zdjelice, crtanje osam. Vježbe za trudnice ne prelazi 10 minuta.
"Spring" - zajednički odskakanje na teretana loptu iz sjedećeg položaja. Može zakomplicirati prvobitni položaj na fitball: pokušati da biste uključili uređaj na desno i lijevo, i podići i spustiti ruku gore i dolje.
"Spring sa svojim nogama" - uobičajene odskakanje na fitball iz "sjedi" uz predstavu kuka, noga za dizanje od poda u donjem položaju skok.
"Leptir" - sjedi na podu hvataljke i cijedi fitball noge, a time pumpaju unutarnjeg i vanjskog butine.
Rotacija oko svoje osi dok je sjedio na fitball, pogledajte u kukovima (u dupe), podizanje ruke ispred dvorca.

Da biste koristili fitball u prvoj fazi rada, bolje je imati iskustvo treninga sa njima tokom trudnoće. To će omogućiti ženama da uče dobru priliku feetball, naviknuti na to.

Tokom tuče, možete udobno sjedi na fitball noge razmaknute. Torzo nagnut blago prema naprijed. Nije jaka swinging će ukloniti napetost iz mišića dna zdjelice. Ova situacija će redistribuirati krvi i poboljšati razmjenu plina pluća. Zbog fitball redistribuirati opterećenje na kičmu, zdjelice i međice. Ova poza stimulira generičke aktivnosti, pomaže u periodu od "otkrića".

Kako da napravite pauzu i opustite se tijekom rada može zauzeti stav na sve četiri. Ruke i naslon za glavu protiv fitball. Ovaj položaj će opustiti leđa, poboljšati cirkulaciju maternici-placente. Duboko sporo disanje će vam pomoći da se opustite. U ovom položaju, dobra masaža donjeg dijela leđa.

Fitball zgodan i nakon rođenja, kada beba zaspi u ruci, a ti u međuvremenu ljuljanje na teretana loptu i sačuvati snagu.

Početi nastava na fitball sa bebom može imati mjesec dana. Više informacija o vježbi opisanih u članku "Vježbe fitball za djecu"

Video: 5 vježbe za izgubiti težinu nakon poroda

Gimnastika sa fitball nakon poroda

Ako doktor nakon poroda je dozvoljeno da počnete vježbe, ali je vrijeme u teretani su krajnje nedostaje, a možete početi da obavlja kod kuće. Jedan od ugodno i korisno vrste doma treninga je fitball - set vježbi na lopti.

1. Sedite na loptu. noge čvrsto pritisne na pod, koljena zajedno, leđa ravna, brada uzdignuto, raduje. Ova vježba će zagrijati mišiće i da će trenirati vestibularnog aparata: sjesti ravno i elegantan na lopti nije tako lako kao što se čini!

2. Lezite na leđa na loptu tako da lopta je pod slabine. Ruke iza glave, zdjelice ne pomera noge na podu; - obavlja torzo okreće. Ova vježba mobiliše torakalne kralježnice, jača mišiće karlice.

3. Lezi na pod i postavite loptu pod noge savijene u koljenima. Pokušajte povući karlicu sa poda ne dozvoljavajući loptu da se kreće. Ponovite nekoliko puta. Ove vježbe jačaju mišiće nogu i karlice.

4. Na kolena, stavite loptu ispod grudi i stomak, ruke osloniti na podu. Podignite oba suprotna ruku i nogu do nivoa leđa, držeći ravnotežu na lopti. Vježba jača noge i mobiliše torakalne kralježnice.

5. Lezite na vašoj strani s jednom rukom ostatak na pod, a drugi pod glavu, ubacio loptu između nogu produžen. Obavljaju karlice liftova - to će ojačati unutarnje butina. Ponovite s drugim pristupima nogu.

6. Pratite klupi od poda, stavljajući kolena na loptu. Noge treba da bude ravna, ravna leđa. Vježba je dizajniran za jačanje mišića ruku, ramena i leđa.

7. Stavite loptu pod trbuh, ruke ostatak na pod, držite ramena i zglobove na istom nivou. Podignite ravno noge. Jača noge i mobiliše torakalne kralježnice.

8. Stavite loptu pod nož, prati uspon zdjelice. Držite noge sa poda. Treba pokrenuti torakalne kralježnice, jačanje mišića karlice.

9. Lezite na leđa i stavite loptu pod noge savijene. Kotrlja mu samo po sebi - to opušta leđa.

Fitball za djecu

Vježbe za najmlađe (od 2 tjedna do 6 mjeseci).
1. "tu i tamo". Klinac je na loptu u trbuhu, moja majka drži leđa i polako se ljulja napred-nazad, lijevo i desno. Došli smo do sa uspavanka za ovu vježbu: "Ide nam je sin unaprijed - na podu dobiva joj ruke! Naš sin se vraća - noga podiže i zadovoljni! ". Naravno, dok je beba prilično mali, noge nije postavljena, samo dodiruju pod vrhovima prstiju. Ova vježba pomaže, između ostalog, da osvoji GAZ automobila i kolike.
2. "proljeće!". Klinac je na loptu stomak dole, i moja majka meke kratke trzaje gura nazad i dupe. Budite sigurni da držite mrvice noge. Snimanje bi trebalo da bude: jedan gležnja uzmete između indeksa i srednjeg prsta i palac iste ruke zatvara krug oko druge gležnja. Blizu pola godine, možete odskočiti na leđima.
3. "Tik-tak". Klinac je na loptu u leđa, drži se da za dojke i ljuljanje u krug u smjeru kazaljke na satu.
4. "i nazad na leđima." Slijed pokreta je isti kao u prvom vježba, samo mrvice leži na leđima. U ovom slučaju, beba počinje da procijediti novinarima, ali je njegov kičme istovremeno savršeno opušteno. Ova vježba je najbolje da pokuša mjeseca 3. dijete ne može odmah da ili ne vole. Ako nezadovoljni sa mrvice - ne insistiram. Kada beba počne da se ustane, možete nastaviti na sljedeći blok vježbi. Vježbe za djecu koja mogu sjediti (od 6 mjeseci starosti i starije).
1. "Cars". Klinac je na loptu stomaku dole dok podignite noge. Držite ravnotežu!
2. "aviona". To je prilično teško u obavljanju vježbe. Stalno pravo tele i desne podlaktice bebe u rukama i kaširanje nekoliko puta na lijevoj strani lijeve i desne. Zatim ponovite istu stvar u drugom pravcu.
3. "Hvatayka". Ova vježba je slična "tu i tamo", neposredno pred beba ležao na stomaku na podu širenje u nekoliko igračke, udobnost hvat.

Video: Vježba sa bebom nakon poroda

4. "jahač". Klinac leži na leđima, zadrži to za podlaktice, lopta roll natrag na sebi i pažljivo prevesti djeteta u sjedećem položaju. Oskudna nekoliko sekundi vage, a onda ga vratimo, valjani loptu za sebe.
5. "Držite ravnotežu!". Stavi rebonochka na loptu, održati prvi fidget tijelo, a onda, kada je beba za učenje, uranjati ruke sve dublje i dublje. To će izazvati bebe balansirati i naučiti da se osjećaju svoj organizam.
6. "vojnik". Za početak ove vježbe je bolje u 8-9 mjeseci. Baby stopala su na podu, ruke i stomak, on se oslanja na loptu. Držite mrvice, i uskoro on sam će se oslanjati na fitball. Ove vježbe su osnova. Zajedno sa svojim djetetom, vi ćete biti u mogućnosti da dođu do nove aktivnosti koje privlače ti srce. Na lopti, možete aplaudiraju palme, možete ga voziti. Ići u za 10-15 minuta dnevno, i vaše dijete će biti zabavno, radostan, u formi, i to će sigurno imati pozitivan učinak na njegov intelektualni razvoj.
Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Respiratorne fizioterapije i pankreatitis pankreasaRespiratorne fizioterapije i pankreatitis pankreasa
KozmetikaKozmetika
Terapijske vježbe i gimnastika za gastritisTerapijske vježbe i gimnastika za gastritis
Vježbe za potpuno opuštanje tijela u trudnoćiVježbe za potpuno opuštanje tijela u trudnoći
KozmetikaKozmetika
Ono vježbe se ne može učiniti za trudnice. Vježbe za trudnice u terminu. Gimnastika za trudniceOno vježbe se ne može učiniti za trudnice. Vježbe za trudnice u terminu. Gimnastika za trudnice
Vježbe za zglobove i grudi u trudnoćiVježbe za zglobove i grudi u trudnoći
Set vježbi za mišiće posture korektoriSet vježbi za mišiće posture korektori
Vežbe disanja za djecuVežbe disanja za djecu
Dobro držanje za vrijeme trudnoćeDobro držanje za vrijeme trudnoće
» » » Fitball nakon rođenja i ranije. Gimnastika sa fitball nakon poroda
© 2018 GuruHealthInfo.com