Šta mogu salate za pacijente sa pankreatitisa?

Salate za pacijente sa pankreatitisa: Diet receptiSvakodnevni jelovnik za pacijente sa pankreatitisa odlikuje oskudice i monotoniju. I to je razumljivo - pankreas reagira na bilo dodatno opterećenje, a samim tim i kršenje dijeta za pacijente, može dovesti do kvara. Koja vrsta salata recepata za pankreatitis može varirati na dijeti?

Šta salate mogu biti u ishrani pankreatitis?

Prvo i najvažnije, naravno, treba dati prednost salate od povrća. Prema tome, za pacijente sa pankreatitisa dozvoljeno gotovo bilo bareno povrće, osim kupusa, već zato što ima smisla za pripremu dijeta obroka je jedan od njih. Na primjer, možete fino usitniti krompir, mrkva i repa i sezona sa malom količinom biljnog ulja - na kraju je dobio toliko omiljena salata zove vinaigrette.

Popularan recept salata od mrkve i repe, koji je također odobren za pacijente sa pankreatitisa. Ove povrće treba kuhano dok ne omekša, rešetka, onda miješati i popuniti uljem ili sos. Takva salata je savršen kao prilog, a ne samo za meso, ali i riblja jela, što je svestran opcija, u kombinaciji s bilo kojim ishrani izbornika.

Šta meso recepti su dopušteni pacijenata sa pankreatitisa?

Kao glavni sastojak za salate, meso se može koristiti. U koji razred je dozvoljeno? Samo malo masti: zec, govedina ili piletina. Dopunjuju jelo će pomoći povrće, kao što su zelena salata i, naravno, krekeri, pripremljen bez upotrebe začina i masti. Sa ovim sličnih pacijenata salata pankreatitisa garantovano će se dopasti i istovremeno, neće stvoriti dodatni teret na pankreas.

Treba napomenuti da se u ishrani salata recepata koje su dozvoljene za pacijente sa pankreatitisa, često nije previše različiti. A sve zbog ishrani onih koji pate od ove bolesti, strog i mnogo ograničen. Međutim, mijenja zavoje i nadopunjuje uobičajeno jelo nove rezolucije, sastojaka, a možete jesti ukusna pankreatitis, a ne samo da se zadovolji glad, ali stvarno uživao kuhanja.

Salate - i meso i povrće, je odlična prilika da prošire ishrani bolesnika sa pankreatitisa, što ga više elegantan, i što je najvažnije, raznovrsniji. Još više, tako da čak i sa ograničenim liste zdrave hrane, možete kuhati stvarno ukusna salata.

Zelena salata u hroničnog pankreatitisa

Zelena salata sa pankreatitisaMožda je jedan od najkorisnijih namirnica. I to ne samo za ovu bolest. Nije ni čudo što je toliko popularan u Europi. Salata (naučni naziv - spanać) ima bogatu kompoziciju. Ne postoji u njemu vitamina A, B, C, E, beta - karotena. Osim toga, sadrži veliku količinu mikronutrijenata.

Ali, u isto vrijeme, i ima veliku količinu oksalne kiseline, koja u redovnu upotrebu, mogu izazvati iritaciju sluzokože organa za varenje. Stoga, svježe i u neograničenim količinama u bolesnika s kroničnim pankreatitisom, nemoguće je koristiti zelenu salatu. Kako bi se zasititi tijelo korisnih komponenti sadržanih u njima, ali neutralizirati štetne posljedice oksalne kiseline treba jesti samo svježe spanać. Zrela lišće, potrebno je da prethodno potopiti u toplo mlijeko za za 10 - 15 minuta. To će dovesti oksalne kiseline.

Zelena salata sa pankreatitisa

Zelena salata sa pankreatitisaKao i kod bilo koje druge biljke, to je zasićen s mnogo korisnih elemenata, što je oslabilo bolest-specifične i ishrane tijelo treba posebno. Stoga, uključiti ove vrste, to je bitno. Ali vrijedan za tijelo samo svježe povrće. Oni sadrže maksimalni broj elemenata u tragovima i vitaminima.

Međutim, u ovom proizvodu, tu je i fatalna za upala gušterače, vitamina C. U cilju smanjenja sadržaja prethodno salata potrebno potopiti u toplu vodu. Tek nakon takve termičke obrade, sastojak uključeni u meniju.

Pankreatitis može jesti kao svježe zelenu salatu, i uključiti ga u drugim jelima. Jedan - dva puta tjedno može jesti lišće, okusom nemasnog jogurta ili kiselo vrhnje.

Cikla salata s pankreatitisom

Cikla salata s pankreatitisomTo je izuzetno koristan za zdrave osobe i repa. Međutim, visok sadržaj vlakana u njemu, potrebno ljudi s bolesti pankreasa, jesti povrće s oprezom. Prije svega povrće treba pažljivo kuhati temeljito (barem 2 sata). Nakon toga, voće koliko god je moguće da se slomi. Prilikom pripreme salata od repe sa pankreatitisa u svakom slučaju ne može koristiti u pripremi ocat, sok od limuna i belog luka. Sezona jelo može biti samo nekoliko kapi kvalitetnog maslinovog ulja.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Recepti sa bolesti krviRecepti sa bolesti krvi
Dijete iz različitih zemalja za zdravlje ženaDijete iz različitih zemalja za zdravlje žena
Kuhanje obroka za djecu od jedne do tri godineKuhanje obroka za djecu od jedne do tri godine
Šta salate može se pripremiti sa čir na želucu? Delicious, dijeta, receptiŠta salate može se pripremiti sa čir na želucu? Delicious, dijeta, recepti
Recepti za bolesti organa vidaRecepti za bolesti organa vida
Recepti za pacijente s kroničnim i akutnim pankreatitisom i ishrane bolesti pankreasaRecepti za pacijente s kroničnim i akutnim pankreatitisom i ishrane bolesti pankreasa
Dagnje sa pankreatitisaDagnje sa pankreatitisa
Recepti za bolesti mišićno-koštanog sistemaRecepti za bolesti mišićno-koštanog sistema
Recepti za salate sa posebnim feedRecepti za salate sa posebnim feed
Recepti za salate i hladne zalogaje u borbi protiv pretilostiRecepti za salate i hladne zalogaje u borbi protiv pretilosti
» » » Šta mogu salate za pacijente sa pankreatitisa?
© 2018 GuruHealthInfo.com