Ureterocele kod djece. Dijagnostici i liječenju

ureterocele - racemiform proširenje distalni ureter opstrukcije zbog na svoju veličinu usta tačke. U djevojke, ureterocele javlja češće od dječaka. Urethrocele obično otkrivena tijekom prenatalnog ultrazvučnog pregleda ili za UTI. U normalnim ureter ureteroceles lokacija je u bešici, sa ektopija - pada kroz vrat bešike u uretru.

djevojke ureterocele gotovo uvijek u kombinaciji sa udvostručenje uretera u dječaka ova kombinacija je rijetkost. Ureteroceles prihod od uretera, pražnjenja urina iz gornjeg pola bubrega, čija je funkcija se često znatno oslabljen ili odsutan zbog urođenih opstrukcije i povezane displazije. Pražnjenje ureter, urin iz donjeg pola bubrega i ulijeva u mjehur gore i bočno, često se održava refluks.

u vanmaterične ureter ureteroceles ispod sluznice proteže u uretru. Ponekad, kada je veliki iznos, to uzrokuje opstrukcija mjehura vrat retencije i bilateralnim hidronefroza. Djevojke će pasti iz ureterocele vanjski otvor uretre. Kao što je u normalnom aranžmanu ureteralni otvora, a kod vanmaterične ureteroceles može biti bilateralna.

Video: Tuberkuloza tretman kod djece. Prvi znaci tuberkuloze u djece. Simptomi plućne tuberkuloze u djece

ureterocele kod djece

ultrazvuk vizualizuje ureteroceles dobro i istovremeno proširenje uretera i bubrežne sistema karlice kao u jednom uretera, a kada se udvostručio. Mokrenja cystourethrography identificira defekt punjenja mjehura, ponekad veliki, odnosno ureteroceles i refluks drugi uretera, ispuštanje urina iz donjeg pola bubrega sa udvostručenje u obliku naginjanja lik ljiljana. Radionuklida renography informativne samo uz odgovarajuću sigurnost pogođenih dijela bubrega.

taktika terapeutski sa vanmaterične ureter u različitim klinikama nešto drugačija i ovisi o očuvanju gornjem polu bubrega po radionuklida renography i refluks u prisustvu uretera, ispuštanje urina iz donjeg pola. U nedostatku refluksa na gornjem polu gubitka obično pribjegavaju otvorenom ili laparoskopska resekcija odgovara uz značajan dio uretera.

Ako postoji značajan refluks u donjem polu uretera ili hidronefroza komplicira tešku infekciju, počnite sa Transuretralna rezom ureterocele sa kauterizacija ili uništenja laser holmium za dekompresiju. Međutim, nakon toga često postoji refluks u poslovala uretera, zahtijevajući ekscizije ureterocele i uretera reimplantaciju.

U nedostatku ektopične uretera ureterocele nalazi u bešici, kao u jednom uretera, a kada se udvostručio. Obično otkrivena tijekom pregleda za kongenitalne hidronefroza ili UTI. Ultrazvuk - osjetljiva metoda za dijagnozu intravezikalna ureterocele i hydroureteronephrosis.

Trenutno urografskom identificira određeni stupanj proširenja bubrežne karlice i uretera sistema i zaobljenim punjenje defekt mjehura. U kasnijim X-ray jasno vizualizirati je rentgenekontrastnym supstanca cistične proširenje uretera. Transuretralna rez uruterotsele obično eliminira opstrukcija, ali često dovodi do refluksa, zahtijevaju kasnije reimplantaciju uretera, tako da neki hirurzi radije odmah otvorio akciza ureteroceles reimplantaciju ureter. Plitko ureterocele bez udvostručenja uretera i širenje prekrivaju urinarnog trakta ne zahtijeva liječenje.

Video: Strabizam - uzroci, dijagnoza i liječenje

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Abnormalnosti bubrega kod djeceAbnormalnosti bubrega kod djece
Vezikoureteralni refluks u djece: liječenje, simptomi, obim, uzrociVezikoureteralni refluks u djece: liječenje, simptomi, obim, uzroci
Neuromišićnih displazija ureteraNeuromišićnih displazija uretera
Anomalije uretre. stenozaAnomalije uretre. stenoza
Vezikoureteralni refluks u djece. razlogaVezikoureteralni refluks u djece. razloga
Opstrukcija ureteropelvic raskrsnice u fetusa. Vezikoureteralni refluks fetusOpstrukcija ureteropelvic raskrsnice u fetusa. Vezikoureteralni refluks fetus
Ekstrofija bešike je jedna od najtežih malformacija urinarnog staza- javlja češće kod dječaka, u…Ekstrofija bešike je jedna od najtežih malformacija urinarnog staza- javlja češće kod dječaka, u…
Kretanje urina iz bubrega. Punjenje mjehura i svoj tonKretanje urina iz bubrega. Punjenje mjehura i svoj ton
Spiralni ureter i ureteroceleSpiralni ureter i ureterocele
Anomalije položaja zdjelice i ureteraAnomalije položaja zdjelice i uretera
» » » Ureterocele kod djece. Dijagnostici i liječenju
© 2018 GuruHealthInfo.com